Туристическа виза за САЩ /Тема 5/

• 36 943
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
  • Sofia
Не трябва да плащате нищо предварително.
На интервюто можете да се явите всички заедно.

# 466
Дори и резервация са самолетни билети не е нужна.
Питат само какви са плановете ви.

# 467
Резервации не трябва да правите. Но е добре да знаете кога и къде планирате да ходите, защото може да ви попитат (най-общо, примерно през пролетта в Дисни и Долувуд)

# 468
Това сега го видях в мрежата:
https://blitz.bg/obshtestvo/bomba-padat-vizite-za-blgari-za-sash … _news1040141.html
"Включването на България в Програмата за безвизово пътуване на САЩ обсъдиха на среща служебният министър на външните работи Иван Кондов и посланикът на САЩ в България Кенет Мертен.

Това съобщи Министерството на външните работи на своята интернет страница.

Министър Кондов е посочил, че до края на годината ще започне информационна кампания, насочена към повишаване на обществената осведоменост за Програмата за безвизово пътуване на САЩ и за разясняване на условията и процеса по кандидатстване за виза за САЩ.

Целта на кампанията е понижаване на процента на отказите, което е необходим критерий за премахване на визите.

От страна на посланик Мертен е била потвърдена готовността на посолството на Вашингтон в София да продължава да оказва съдействие в усилията на България за включване в Програмата."
 Хайде дано всики имате късмет! Стискам ви палци.

# 469
Това е като с директните полети до САЩ, всяка година се говори и пише, че ги пускат ей сега, ама вече 15+ години минаха ..

# 470
Все тая ,визи в момента се дават много лесно,при това повечето за 10 години ,както са нашите с жена ми.
Аз имам един въпрос.Ако България бъде включена във Visa Waiver Program ,тези дето са останали нелегално ще могат ли да пътуват свободно или пак ще получат забрана за влизане в САЩ ,както е сега,въпреки че няма да има визи ?

# 471
Все тая ,визи в момента се дават много лесно,при това повечето за 10 години ,както са нашите с жена ми.
Аз имам един въпрос.Ако България бъде включена във Visa Waiver Program ,тези дето са останали нелегално ще могат ли да пътуват свободно или пак ще получат забрана за влизане в САЩ ,както е сега,въпреки че няма да има визи ?

Дори паспорта ти да е Visa Waiver eligible, ако имаш предишни имиграционни нарушения още при подаването на Visa Waiver онлайн - ще ти бъде автоматично отказан. От там нататък процедурата е стандартната - минава се пак през посолството за интервю, на което на 99.9% ще ти бъде отказана визата.

# 472
Като слушам, как повечето вземат лесно виза, ще взема да събера кураж и да отида.. Последната ми виза изтече и беше само за 1 година.. Явно им се видях съмнителна, над 30 г, без дете. Лошото е, че и сега не съм по-различно, нямам и собствено жилище..
Иска ми се да взема 10 годишна виза, за да мога свободно да си планирам пътуването , билети.. Имам близки хора там и имам възможност по-често да ходя, а не да се притеснявам в рамките на тази година..

# 473
Според мен, ако веднъж сте отишли и сте се върнали, това е добър знак за тях

# 474
Здравейте,

Платих през epay online. Ползвах Револют.  Проблемът е че на Револют Payment Statemen-ta не пише Receipt Number-a. Има ли смисъл  да разпечатвам този Revolut Payment Statement на който пише само сумата и че е платена към Easy Pay.

Иначе на Scheduled Apointment бележката пише: Receipt Number , DS-160 Confirmation Number , UID.

Малко се обърках какво трябва да разпечатам от платежните бележки и да занеса на интервюто , когато съм платил всичко онлайн вместо на касата в EasyPay.

Интервюто ми вече е scheduled successfully, но ме притеснява да не се заядат че нямам платежна касова бележка/или принтиран документ за извършената транзакция.

Поздрави,
Нико

# 475
Здравейте,

Платих през epay online. Ползвах Револют.  Проблемът е че на Револют Payment Statemen-ta не пише Receipt Number-a. Има ли смисъл  да разпечатвам този Revolut Payment Statement на който пише само сумата и че е платена към Easy Pay.

Иначе на Scheduled Apointment бележката пише: Receipt Number , DS-160 Confirmation Number , UID.

Малко се обърках какво трябва да разпечатам от платежните бележки и да занеса на интервюто , когато съм платил всичко онлайн вместо на касата в EasyPay.

Интервюто ми вече е scheduled successfully, но ме притеснява да не се заядат че нямам платежна касова бележка/или принтиран документ за извършената транзакция.

Поздрави,
Нико

На нашето интервю не сме носили никакви платежни бележки.В Appointment Confirmation документа си пише ,че е платено и мисля ,че сканират баркодовете от въпросният документ и всичко им излиза електронно.

# 476
  • Сф
Като слушам, как повечето вземат лесно виза, ще взема да събера кураж и да отида.. Последната ми виза изтече и беше само за 1 година.. Явно им се видях съмнителна, над 30 г, без дете. Лошото е, че и сега не съм по-различно, нямам и собствено жилище..
Иска ми се да взема 10 годишна виза, за да мога свободно да си планирам пътуването , билети.. Имам близки хора там и имам възможност по-често да ходя, а не да се притеснявам в рамките на тази година..

Виж сайта дали не се класираш за подновяване на визата без интервю. Най- вероятно ще ти дадат 10-годишна сега.

# 477

Виж сайта дали не се класираш за подновяване на визата без интервю. Най- вероятно ще ти дадат 10-годишна сега.
За пръв път чувам за класиране за подновяване без интервю? Минали са и 5 години, така че едва ли има такава възможност за мен сега, но да надявам се и аз по-дългосрочна да взема, че да мога по-спокойно да си планирам.

# 478
5 години е много, но ако е по-малко е без интервю. Щом сте ходили и нямате нарушения е във ваш плюс за визата.

# 479
5 години е много, но ако е по-малко е без интервю. Щом сте ходили и нямате нарушения е във ваш плюс за визата.
Сега прочетох, ако са минали по-малко от 48 месеца.. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт