Туристическа виза за САЩ /Тема 5/

• 35 514
  • 749
  •   1
Отговори
# 735
  • Melmak
Попълваш ги, то няма да те пусне иначе да продължиш напред май. Аз попълвах, едбата фирма е със сменен адрес, дори не знаех, защото не излезе в гугъл и писах стария. Не мисля, че фирма от преди 20 години ще е проблем ако се е преместила или преименувала.

# 736
  • София
Утре сутринта съм на интервю и почнах да се притеснявам, дали ще се справя с отговорите на английски. Като цяло разбирам всичко, но като се притесня ми е супер трудно да кажа каквото искам. Репетирах малко с чат джипити, но съм голяма паника… 🫤

# 737
Ами интервюто може и да е на български тогава, кажете, че искате на български

# 738
  • София
Как става, не трябва ли да е заявено предварително? Някой правил ли го е на български?

# 739
  • София
Как става, не трябва ли да е заявено предварително? Някой правил ли го е на български?
По мои скромни наблюдения от няколко явявания в посолството, поне 90% от интервютата са на български.

# 740
Всички консули знаят български. Няма нужда нищо да заявявате. Моите родители ги интервюираха на български и нищо не бяха казвали предварително. Не се мъчете на английски, ако не сте уверени и може да кажете нещо погрешно, без да искате

# 741
  • София
Благодаря ви ☺

# 742
  • Melmak
Интервюиращите говорят перфектен български. Аз не чух толкова много интервюта да са на български, повечето на английски.

# 743
Подадохме DS-160, ама стана мазало. За някои дати не сме сигурно (за предишна месторабота). Аз не отбелязах всички държави, които съм посетила последните 5 години. Отбелязах 7, а 4 съм пропуснала. Много бързахме, защото малко да се забавим и ни изплюваше и трябваше наново да се логваме и да продължаваме. Много изтощително беше. Загубихме си и номера на разписката за плащането... та не успяхме да резервираме дата за интервю. Утре в работно време ще звъним да търсим номера.
Дано не сме се прецакали... някои въпроси ни свариха неподготвени, бързахме, логвахме се 5-6 пъти и беше доста нервно.

# 744
  • София
Мина ми интервюто, беше дълго чакане, първо се минава на една опашка и си показваш паспорта, после чакаш на втора опашка за да влезеш, минаваш секюрити и си оставяш телефона изключен, накрая даваш отпечатъци и се чака за самото интервю. При мен работеше само едно гише и беше адски бавно, чаках два часа. Някои хора се бавеха много, по над 15 минути, повечето минаваха за около минута. Имаше много, които не знаеха английски, а пред мен даже имаше един бесарабски българин, който нито английски знаеше, нито български, но някак се разбраха. Аз реших, че ще се справя на английски и всъщност беше супер лесно. Жената беше много мила и ме пита два въпроса.

# 745
  • София
Здравейте, миналата седмица минах успешно интервюто, но не съм запозната по какъв начин уведомяват, че паспортът е доставен и готов за взимане от офисът на MBE в гр. София на бул. Витоша, предполагам трябва да получа мейл? Предварително благодаря за отговорите🤗

# 746
Някой има ли информация дали има възможни следобедни часове за интервюто?По мои спомени преди 15години имаше само сутрешни

# 747
  • Melmak
Сутрин са, най-късното май беше 10:30.

# 748
  • София
Здравейте, миналата седмица минах успешно интервюто, но не съм запозната по какъв начин уведомяват, че паспортът е доставен и готов за взимане от офисът на MBE в гр. София на бул. Витоша, предполагам трябва да получа мейл? Предварително благодаря за отговорите🤗
Аз бях на интервю в понеделник и днес, сряда получих имейл, че мога да си взема паспорта.

# 749

Общи условия

Активация на акаунт