Туристическа виза за САЩ /Тема 5/

• 35 522
  • 749
  •   1
Отговори
# 705
Затруднявам се в частта "Предишни пътувания до САЩ" моля, ако някой може да помогне. Трябва да посоча дали имам предишна отказана виза. 2001 получих 10 годишна виза, като се явявах 2 пъти на интервю. Първия път бях объркала формуляра и ми отказаха, но при второто интервю след около седмица ми дадоха. Това смята ли се за отказана виза или не?

# 706
  • София
Аз да се включа по въпроса с моята объркана виза.

Липсваше буква от името ми. След отворен кейс им отне седмица да ми отговорят да върна към тях паспорта. Занесох го в мве на витошка 99.

След седмица ми го изпратиха обратно с еконт вече с нова виза, с правилните ми имена.

Физически как е решен проблема?
Обърканата виза е махната и на нейно място е новата? Или?

# 707
  • Melmak
Физически старата виза е с набит огромен печат cancelled without prejudice.
Залепена е нова виза.

# 708
Здравейте,

Имате ли идея дали човек, който не говори английски може да вземе виза? Става дума за баща ми, който е на 55 години и винаги е искал да отиде в Америка. Искам да му подаря екскурзия до там и да отидем двамата за две седмици. Аз съм била три пъти в Америка като студентка, но нямам туристическа виза.

# 709
  • Down south
Разбира се.
Ще проведат интервюто на български.

# 710
  • София
Merelin, на мен това ми прилича на някаква техническа подробност. Не си спомням толкова подробности за отказа може ли да се пишат във формуляра.

Друго, които се сещам е, че им звънях за нещо да питам и ми съдействаха доста любезно. Ако още има някакви начини за контакт, може да попитате.

# 711
Сигурно е коментирано по- напред, но не можах да намеря в тази тема…аз и мъжът ми имаме 10 годишни визи, как можем да подадем и за едното дете, което сега е на 14 год? Искаме да го вземем с нас на круиз. Благодаря!

# 712
Точно за само дете не съм минавал, но подавате си на детето само, попълвате си всичко, плащате, на базата на годините ще излезе, че няма нужда от интервю и ще пише къде и как да пратите паспорта.
Всичко беше направено стъпка по стъпка, няма как да се объркаш.

# 713
  • Sofia
Не минават ли без интервю до 14 г.?

# 714
Без интервю е, попълва се формуляра както всички, плаща се таксата и се праща паспорт и снимка.

# 715
  • София, България
Да, за лица под 14 и над 80 може без интервю, но при все, че детето вече има навършени 14 би следвало да е като всички останали.

Но ако все пак искате да сте на 100% сигурни може да се свържете с техния кол център:

https://www.ustraveldocs.com/bg/bg/contact-us
 - имейл, телефон, чат...

# 716
За снимката искам да попитам - във фотостудио ли я правихте? Защото те фотостудия много не останаха. В инструкциите пише да не се прави на автомат, а то на такива се снимат хората за документи на днешно време. Основно ученически карти. За лични карти и паспорти ни снимат директно в паспортна служба. И къде да ги правим тия снимки сега? Имат доста изисквания...

# 717
Е, как да няма фотостудиа... Наистина не разбирам казуса. Simple Smile

# 718
Намерих, след първоначалния шок 😃 Аз не съм в София и тук наистина не останаха...

# 719
не е трудно човек сам да се снима (или по-лесно някой приятел да те снима)
някъде трябва да пише изискванията (бял фон, да се виждат ушите, не помня вече)

Общи условия

Активация на акаунт