Туристическа виза за САЩ /Тема 5/

• 35 522
  • 749
  •   1
Отговори
# 690
  • София
...
3.  За нашия случай - излезе опция, че има възможност за получаване на визи без интервю - потвърдихме
...
Много благодаря за подробното обяснение!
Тази точка 3 не е ли опция за всички със съществуващи визи?
В смисъл, не е ли това право-да получиш нова виза без интервю за всички с изтичащи визи?

# 691
  • Варна
...
3.  За нашия случай - излезе опция, че има възможност за получаване на визи без интервю - потвърдихме
...
В смисъл, не е ли това право-да получиш нова виза без интервю за всички с изтичащи визи?

Предполагам, че да.
За всеки случай са си написали, че си запазват право да те извикат на интервю, ако решат.

# 692
  • София
...
...

Предполагам, че да.
За всеки случай са си написали, че си запазват право да те извикат на интервю, ако решат.
И не е гарантирано, че ще получиш нова виза.

# 693
Това, че не сте омъжена и нямате деца в момента, според мен не може да е причина за отказ или за едногодишна виза. Казаха ли ви, че това е причината или така си решихте вие?
Нямам никаква представа. Реших, че с това, че нямам дълбоки връзки с България, може би ме прави потенциален емигрант в техните очи. Но пак казвам, преди 5 години беше визата ми, за 1 година.
Сега ако отида се чудя няма ли шанс да ми дадат 10 годишна?
В момента имам промяна на местоработата, като работя с парньора ми в общ бизнес, с него обаче нямаме брак и аз избрах да съм назначена на трудов договор. Искам заедно да пътуваме, но то кандидатстването става по отделно.

Ако сте получила виза и не сте нарушили сроковете за прибиране ,на 95% ще ви я подновят с 10 годишна още повече ,че пак казвам визи се дават супер лесно в момента и според мен вървим по пътя на румънците.
Кандидатстването става заедно с партньора ви .Заедно се явявате на интервю ,заедно отговаряте на консула и решението му важи и за двама ви.Аз бях така с жена ми ,въпреки че нямаме брак ,но имаме дете,всичко беше заедно.

# 694
Кандидатстването става заедно с партньора ви .Заедно се явявате на интервю ,заедно отговаряте на консула и решението му важи и за двама ви.

Въобще не е задължително. Аз си се явих отделно на интервю, а имам граждански брак с човек, който горе-долу по същото време също ходи на интервю за Виза.
В случая потребителката по-горе написа, че няма нито брак, нито дете с партньора си, та не мисля, че има смисъл да ходят заедно. Даже би било странно, поне за мен.

# 695
Кандидатстването става заедно с партньора ви .Заедно се явявате на интервю ,заедно отговаряте на консула и решението му важи и за двама ви.

Въобще не е задължително. Аз си се явих отделно на интервю, а имам граждански брак с човек, който горе-долу по същото време също ходи на интервю за Виза.
В случая потребителката по-горе написа, че няма нито брак, нито дете с партньора си, та не мисля, че има смисъл да ходят заедно. Даже би било странно, поне за мен.

Никъде не съм казал ,че е задължително.Разбирам ,че тя е останала с впечатлението ,че не може да иде заедно с партньора си и аз и казвам как беше при нас.И защо трябва да е странно да се яви с партньора си при положение ,че искат да пътуват заедно?Ако се явят отделно и на единия дадат виза на другят не ,няма ли да се получи още по странно?

# 696
Никъде не съм казал ,че е задължително.

Ами, написал си: "Кандидатстването става заедно". Аз така си интерпретирах цитираното.
Реално, ако нямаш граждански брак с някого и/или деца, той ти е никакъв. Вече дали е странно, или - не, за консулските служи, нямам представа. Аз написах, че на мен ми е странно. Но е възможно да има такава практика - приятели, които ще пътуват заедно, да ходят заедно и на интервюто. Не споря.

# 697
  • Варна
Има ли някой скорошна информация дали се спазват часовете за интервюто и колко време по-рано е нужно да дойдем?

# 698
Никъде не съм казал ,че е задължително.

Ами, написал си: "Кандидатстването става заедно". Аз така си интерпретирах цитираното.
Реално, ако нямаш граждански брак с някого и/или деца, той ти е никакъв. Вече дали е странно, или - не, за консулските служи, нямам представа. Аз написах, че на мен ми е странно. Но е възможно да има такава практика - приятели, които ще пътуват заедно, да ходят заедно и на интервюто. Не споря.
Аз се почудих..как така става заедно Кандидатстването? Нали идивидуално всеки попълва за себе си...
И да, ние нито имаме брак, нито дете. Живеем заедно и имаме общ бизнес, но аз реално съм си служител по документи, заради осигуровки и прочие.. Така че, изобщо не виждам как ще изглежда сериозно пред консулите да сядаме заедно на интервю. В интерес на истината в този случай си има реален шанс, на единия да му дадат, а на другия не, което ще е доста неприятно. Иначе то аз повече напирам за пътуване, защото аз имам близки там, той не е пътувал до щатите и даже не се беше замислял, че му трябва виза.
Иначе, да може би да, ще гледам да запазим в един и същи ден часове.

# 699
ами просто се влиза от един акаунт и добавяш 2 ДС160 декларации като избираш час, това е. Може и поотделно, ако предпочитате. Някои хора се притесняват повече и предпочитат да са заедно. Дори да сте женени може и поотделно. Кой какво ще си помисли не мога да съм сигурен.

# 700
  • Melmak
Има ли някой скорошна информация дали се спазват часовете за интервюто и колко време по-рано е нужно да дойдем?

Трябва да дойдете малко по-рано, за да минете проверките ня входа и взимане на отпечатъци. 1-2 страници по-напред съм написала инфо от миналата седмица.

# 701
В интерес на истината в този случай си има реален шанс, на единия да му дадат, а на другия не, което ще е доста неприятно.

На самото интервю, ако ще сте поотделно с приятеля ти, най-вероятно ще стане въпрос защо искаш да ходиш в САЩ и с кого. Т.е. ще споменеш, че партньорът ти също кандидатства за Виза и планирате да ходите заедно на почивка. Няма смисъл да криеш това обстоятелство.
Това горе-долу беше и моят случай, защото мъжът ми също кандидатства за Виза, но бяхме на интервю в различни дни. Не съм се замисляла дали няма да е по-добре да се явим заедно пред консулския служител. Simple Smile Честно казано, сега, в резултат на дискусията, се замислих, но не мога да преценя. Simple Smile Само знам, че аз минах първа, а бях по-рискова за Виза, но след като ми дадоха, си отдъхнах. После стисках палци и при мъжа ми всичко да мине безпроблемно.
Иначе, явно може да се явите и заедно. Помисли си как предпочиташ да мине интервюто - заедно или поотделно.
Във всеки случай, успех!

# 702
Здравейте, приятел ме покани да му гостувам на Хавай. Моля да ме посъветвате дали да посоча неговия адрес или на някой хотел. Аз съм разведена и не знам дали няма да реашат, че ще остана при него.

# 703
  • София
Здравейте, приятел ме покани да му гостувам на Хавай. Моля да ме посъветвате дали да посоча неговия адрес или на някой хотел. Аз съм разведена и не знам дали няма да реашат, че ще остана при него.
Вие ли ще си плащате пътуването? Имате доходи, които го позволяват?
Ако отговорът е "да", то аз на Ваше място бих си спестила въпросите на кого ще гостувам.

# 704
  • Melmak
Аз да се включа по въпроса с моята объркана виза.

Липсваше буква от името ми. След отворен кейс им отне седмица да ми отговорят да върна към тях паспорта. Занесох го в мве на витошка 99.

След седмица ми го изпратиха обратно с еконт вече с нова виза, с правилните ми имена.

Общи условия

Активация на акаунт