Туристическа виза за САЩ /Тема 5/

• 35 527
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
  • Melmak
Благодаря за съветите, свързах се с кол центъра, ако някой търси инфо, телефонът е:
02 491 6461

Казаха да си отворя кейс чрез “обратна връзка” в профила. Отворих си, пък ще видим. Добре, че имам време до пътуването. Просто седя и се чудя грешка ли е, символите ли не са им стигнали, защото съм с две дълги фамилии. Горе писах пример с Иванова, но не ми е това името.

# 676
Здравейте! Следя темата отдавна. Планувам евентуално пътуване догодина, но се чудя дали да не кандидатстваме за визи още сега.  Първо, за да има време да планираме - ако дадат визи да можем от рано да си купим по- евтини билети и такива неща. Второ - настоящия посланик (и консул, нали той прави интервюта) очевидно напоследък ларж раздават визи. Сега Тръмп поема в нова посока, чувам, че нови посланици ще бъдат назначавани. Кога ли? И новия дали така ще дава визи или ще се промени политиката? Какво мислите в тази насока?

Ние взехме визи миналата година Юли месец и плановете ни са за Октомври тази година да ходим,така че изобщо не е рано.Но,имай в предвид ,че могат да ти дадат виза и за една година .Това единствено може да ти обърка плановете.

# 677
Да, това ме притеснява малко.

# 678
Здравейте! Следя темата отдавна. Планувам евентуално пътуване догодина, но се чудя дали да не кандидатстваме за визи още сега.  Първо, за да има време да планираме - ако дадат визи да можем от рано да си купим по- евтини билети и такива неща. Второ - настоящия посланик (и консул, нали той прави интервюта) очевидно напоследък ларж раздават визи. Сега Тръмп поема в нова посока, чувам, че нови посланици ще бъдат назначавани. Кога ли? И новия дали така ще дава визи или ще се промени политиката? Какво мислите в тази насока?

Ние взехме визи миналата година Юли месец и плановете ни са за Октомври тази година да ходим,така че изобщо не е рано.Но,имай в предвид ,че могат да ти дадат виза и за една година .Това единствено може да ти обърка плановете.
На мен ми дадоха точно виза за 1 година. Преди години беше, но все пак. Според мен не трябва да е прекалено по-рано, защото ако визата е 1 годишна, може наистина да ви се объркат плановете.
Сега планирам да кандидатствам отново и се чудя какъв е шанса отново да ми дадат едногодишна, като нещата при мен не са по-различни от тогава, и явно отново съм им съмнителна, защото не съм омъжена и нямам дете.. ?Вероятно съм по-рискова група, за възможна емиграция и ако ми дадат, сигурно пак ще е за 1 година. Просто искам да знам че примерно в следващите 10 години мога спокойно да си планирам пътуванията от по-рано, с цел да обиколя повече места, а и имам доста близки приятели там. Нямам планирано пътуване, но бих могла да го планирам, ако знаех че имам виза.

# 679
Това, че не сте омъжена и нямате деца в момента, според мен не може да е причина за отказ или за едногодишна виза. Казаха ли ви, че това е причината или така си решихте вие?

# 680
Това, че не сте омъжена и нямате деца в момента, според мен не може да е причина за отказ или за едногодишна виза. Казаха ли ви, че това е причината или така си решихте вие?
Нямам никаква представа. Реших, че с това, че нямам дълбоки връзки с България, може би ме прави потенциален емигрант в техните очи. Но пак казвам, преди 5 години беше визата ми, за 1 година.
Сега ако отида се чудя няма ли шанс да ми дадат 10 годишна?
В момента имам промяна на местоработата, като работя с парньора ми в общ бизнес, с него обаче нямаме брак и аз избрах да съм назначена на трудов договор. Искам заедно да пътуваме, но то кандидатстването става по отделно.

# 681
Изобщо не питат имате ли брак или не, не търсят документи за брак. Живеете с партньор, работите, доходите ви позволяват пътуване до САЩ, вече сте имали издадена виза, влизали сте в страната и сте се върнала. Ако нямате някакви криминални прояви или нелегални роднини в щатите, мисля имате добър шанс за нова виза.

# 682
Аз бях така - първо за една, после за 10. Дали ще стане в твоя случай нямам представа, само искам да кажа, че е възможно.

# 683
  • Melmak
Във формуляра, който се попълва при кандидатстване се посочва дали имаш брак и с кого.

Аз по моя въпрос с обърканото ми име- коства им 5 дни да ми отговорят да върна паспорта. Как?  Не дадоха инструкции, звънях им да ги питам. Обясниха ми, с еконт е голяма разправия, ще го нося лично на Витошка 99 в офиса на МВЕ.

# 684
  • софия
Много зависи от новата политика на Тръмп, по принцип няма причина да ви откажат. Аз също бях с виза за 1 г., след което получих 10-годишна.

# 685
Сега ще си направя нов паспорт, тъй като паспорта ми изтича след по- малко от година, ако ми дадат виза да е в новия паспорт.
Омъжена съм, като мъжа ми не иска да пътува, но аз искам да заведа дъщеря ни на 12г. Мисля първо да подам за мен и ако дадат виза за мен, тогава да подавам за нея. При нея мисля, че няма шанс за 10-годишна виза, защото след 6-7 години ще попадне в най- рисковата възраст.
Аз до сега не съм имала виза, но се надявам на 10-годишна, защото бих отишла повече от веднъж в различните краища на страната. Не сме от София и това доста усложнява процедурата с интервюто.

# 686
  • София
Скрит текст:
Сега ще си направя нов паспорт, тъй като паспорта ми изтича след по- малко от година, ако ми дадат виза да е в новия паспорт.
Омъжена съм, като мъжа ми не иска да пътува, но аз искам да заведа дъщеря ни на 12г. Мисля първо да подам за мен и ако дадат виза за мен, тогава да подавам за нея.

При нея мисля, че няма шанс за 10-годишна виза, защото след 6-7 години ще попадне в най- рисковата възраст.

Скрит текст:
Аз до сега не съм имала виза, но се надявам на 10-годишна, защото бих отишла повече от веднъж в различните краища на страната. Не сме от София и това доста усложнява процедурата с интервюто.

Не знам коя е най-рисковата възраст, но на моите деца са им давали 10-годишни визи на тази и малко по-голяма възраст.

# 687
  • Варна
Нашите деца бяха на 10 и 14, когато кандидатствахме преди 10г. - на нас дадоха 10годишни, на децата - 5г.визи.

Да се похваля - вчера пристигнаха паспортите ни с подновените визи - отново за 10г. Точно 1 седмица мина от изпращане на паспортите и документите, без интервю.

# 688
  • София
Да се похваля - вчера пристигнаха паспортите ни с подновените визи - отново за 10г. Точно 1 седмица мина от изпращане на паспортите и документите, без интервю.
Моля Ви напишете какви са стъпките последователно!
Благодаря!

# 689
  • Варна
Моля Ви напишете какви са стъпките последователно!
Благодаря!

Ето ги стъпките
Регистрация тук https://www.ustraveldocs.com/bg/bg/nonimmigrant-visa?nodialog и следване на стъпките оттам.
1. Попълване на DS-160, там се посочва наличието на предишна виза и нейният номер
2. Плащане - в нашия случай онлайн
3.  За нашия случай - излезе опция, че има възможност за получаване на визи без интервю - потвърдихме
4. Разпечатване на потвърждението за попълнена DS160
5. Разпечатване и попълване на писмо с опис на документите - също го има на сайта
6. Избор на начин за изпращане/получаване на документи.
Не сме в София, избрахме офис на Еконт. Нещо линкът им обаче не работеше и не можахме да платим услугата от сайта им. Чакахме 2 дни за товарителница и като не получихме нищо - звъняхме в посолството, оттам ни твърдяха, че трябва да се направи избор на опция от сайта, каквато при нас не съществуваше. На третия ден отидохме в офиса на Еконт без товарителница и ги пратихме на адреса на посолството, след устно потвърждение от наша страна, че ще платим услугата за връщане на паспортите при получаването им.
Изпратихме - копие на потвърждението, писмото с описа, паспорти, паспортите със старите визи, снимки
7. Следих в сайта какво се случва след това - сменяха си статуса редовно- получени документи, одобрени визи, поставени визи и после изпратени паспорти.
8. На 7ия ден от изпращането си получихме паспортите и документите в посочения офис на Еконт. Взех и тези на съпруга ми само срещу ПИН кода в съобщението му, не са искали пълномощно и копия на документи, както пише в сайта.
Дълго стана - дано съм била полезна!

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 11:53 от julisa

Общи условия

Активация на акаунт