Туристическа виза за САЩ /Тема 5/

• 35 535
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
  • Melmak
Много ти благодаря!

# 661
Ама не е нормално, ама освен да се обади в посолството друго не се сещам какво да направи...

Ами не е чакала. И на линка проверява редовно, и с посолството се свърза с имейли и по телефона, и на място ходи в офиса, където връщат паспортите. Отникъде нищо. Стандартни отговори - Няма нова информация за Вашия паспорт; Има административно забавяне; Бавят се документите; Ще Ви се обадим, когато дойде паспортът и т.н.

Да, не трябваше да си купува билета поне, ама кой да знае, никога никакъв проблем не е имала нито със САЩ, нито с която и да било друга държава. до която е пътувала.

Ще пиша тук, когато  се появи паспортът. Да имате едно наум занапред, да знаете, че и такова чудо може да се случи....

# 662
  • софия
Няма как да й отговорят "няма информация за паспорта".
1. В сайта, в който се запазва час за интервю излиза информация
"вашият паспосрт е още в посолството", "вашият паспорт е изпратен на посочен от вас адрес/офис на куриер". Да провери там какво е задала като адрес за доставка.
2. След запитване по имейл също връщат отговор къде е паспорта
3. Какъв е статуса на визата? Трябва да пише "issued". Ако излиза само"approved", означава че няма издадена виза.
При всички положения до сега трябваше да се свържат с нея.

# 663
Няма как да й отговорят "няма информация за паспорта".
1. В сайта, в който се запазва час за интервю излиза информация
"вашият паспосрт е още в посолството", "вашият паспорт е изпратен на посочен от вас адрес/офис на куриер". Да провери там какво е задала като адрес за доставка.
2. След запитване по имейл също връщат отговор къде е паспорта
3. Какъв е статуса на визата? Трябва да пише "issued". Ако излиза само"approved", означава че няма издадена виза.
При всички положения до сега трябваше да се свържат с нея.

Благодаря за отговорите.
Точното съобщение, което излиза откакто проверява (вече три седмици), е:
"No status update available on this passport number." , т.е. според това съобщение не е нито в посолството, нито при куриер, просто непроменен статус и това е....
Визата е "approved".

Последна редакция: пт, 07 фев 2025, 16:43 от Burkina

# 664
  • софия
Значи реално няма издадена виза и паспорта е в посолството. Не знам каква е причината толкова дълго време да няма промяна в статуса и да не й се обадят.

# 665
  • Melmak
Изумена съм колко бързо се случиха нещата при мен. Сряда интервю, днес паспортът дойде.

# 666
Здравейте! Следя темата отдавна. Планувам евентуално пътуване догодина, но се чудя дали да не кандидатстваме за визи още сега.  Първо, за да има време да планираме - ако дадат визи да можем от рано да си купим по- евтини билети и такива неща. Второ - настоящия посланик (и консул, нали той прави интервюта) очевидно напоследък ларж раздават визи. Сега Тръмп поема в нова посока, чувам, че нови посланици ще бъдат назначавани. Кога ли? И новия дали така ще дава визи или ще се промени политиката? Какво мислите в тази насока?

# 667
За промяна не знам дали ще има, но е добра идея да изкарате по-рано за да планирате. За догодина хич не е рано.

# 668
Чак такива планове и схеми едва ли някой си прави. Simple Smile При всички положения, се кандидатства възможно по-рано.

# 669
  • софия
Вече има нов консул изпратен от Тръмп, който със сигурност няма да дава визи с лекота, слушайки какво се случва в щатите. Но това не пречи да пробвате.

# 670
О, вече има нов консул! Остава да видим как ще вървят визите оттук нататък.

# 671
  • Melmak
Здравейте. Днес забелязах, че визата ми е с малка грешка. Едната ми фамилия е изписана с липсваща -а буква. Тоест вместо Иванова съм Иванов.

Какво да направя? Как да се свържа с посолството, за да ми я коригират? Предполагам такова разминаване е проблем.

# 672
Питай в консулството. При мен подобен проблем го забелязаха и коригираха като отидох на интервю.

# 673
  • Melmak
Питай в консулството. При мен подобен проблем го забелязаха и коригираха като отидох на интервю.

Интервюто ми мина. Визата ми е издадена вече.

За това се чудя как да се свържа с тях, някакъв тикет ли да си отворя?

# 674
  • София

Интервюто ми мина. Визата ми е издадена вече.

За това се чудя как да се свържа с тях, някакъв тикет ли да си отворя?
Първо вижта по телефона какво ще ви кажат. Любезни са и вършат работа. По други поводи съм общувала с тях, но стана много бързо и двата пъти.

Общи условия

Активация на акаунт