Туристическа виза за САЩ /Тема 5/

• 35 972
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
Благодаря ви. 😊

# 646
  • Варна
Визите ни скоро изтичат и искаме да ги подновим. И имам няколко въпроса относно попълването на DS160.
Първо - мога ли да платя таксата онлайн или трябва да е в каса на Изипей?
Четох, че ако има вече попълвана такава/ние имаме- 2015, намерих номерата на потвържденията/ може да се прехвърлят данните и само да се актуализира ако има нужда. Някой правил ли го е- да знам дали да пробвам или направо да попълвам наново.
Колко време ориентировъчно ви отне попълването? Ако приемем, че съм подготвила предварително данните за образование, последни 2-3 месторабота и пътувания 5 години назад?
Гледам, че има фирми, които подготвят документи- чудя се как би станало по-бързо.
И други въпроси имам относно визите на домочадието, но там е друг казус- за тях после.

Попълних DS160, платих с карта. И понеже попадаме в опция за подновяване без необходимост от интервю- пишеше че до 2 дни ще получим товарителница за куриер по който да пратим паспортите и формулярите. Но днес е 3 ден и няма никакъв мейл, нито съобщение. Да чакам ли още или да им звъня в кол-центъра?

# 647
  • софия
https://www.ustraveldocs.com/bg/bg/submitting-your-documents
Тук е обяснено подробно какво следва да направите.
Трябва да платите таксата на еконт преди да получите товарителница.

Има развитие по моя казус от предните страници, ще ви пиша допълнително какво се случи. За някой може да е полезно.

# 648
Един съвет от мен за подновяване на виза. Четете внимателно какво пише,  защото ние имахме проблем с това при подновяването на визата на тъщата ми. Съпругата ми, не беше отговорила правилно на един от въпросите, и за малко щяха да я пращат на интервю. Наложи се да се обаждам до Посолството в България, и те ми казаха къде е грешката. Между другото, не бях говорил отдавна по телефона с БГ институции, а камо ли с посолство, и беше супер странно за мен с хиляди обяснения как, какво и къде да натисна. Трудно стигнах до “жив” човек на линията.
В крайна сметка, вчера “ бабата” си получи визата и паспорта.

# 649
  • софия
Още не мога да повярвам какво се случи.
След първоначално одобрение, господина за когото писах бе поканен на второ интервю, след което му връчиха отказ с мотива, че не е доказал, че ще се върне и че има здрави връзки с България.

Справедливо решение, доволна съм Simple Smile

# 650
След първоначално одобрение, господина за когото писах бе поканен на второ интервю, след което му връчиха отказ с мотива, че не е доказал, че ще се върне и че има здрави връзки с България.

Наистина, това решение изглежда по-справедливо от предишното. Явно на първо изслушване нещо са пропуснали. Все пак човекът е с черен печат!

# 651
  • Melmak
Интересен развой на събитията! Даже се чудех как е първоначално одобрен.

# 652
  • София

Полезна обратна връзка за този казус.
Май за втори път чувам за такъв случай, в който повторно викат някого за интервю.

# 653
Един съвет от мен за подновяване на виза. Четете внимателно какво пише,  защото ние имахме проблем с това при подновяването на визата на тъщата ми. Съпругата ми, не беше отговорила правилно на един от въпросите, и за малко щяха да я пращат на интервю. Наложи се да се обаждам до Посолството в България, и те ми казаха къде е грешката. Между другото, не бях говорил отдавна по телефона с БГ институции, а камо ли с посолство, и беше супер странно за мен с хиляди обяснения как, какво и къде да натисна. Трудно стигнах до “жив” човек на линията.
В крайна сметка, вчера “ бабата” си получи визата и паспорта.

Тоест е по-хубаво да не ти обесняват нищо за да стане по-бързо и пак да се сбърка или ?
Много сте ми интересни такива ,като почнете да се превземате .
Kакво имаш в предвид: "Много сте ми интересни такива ,като почнете да се превземате."
 Не разбирам с какво се превземам?

# 654
Здравейте,
Имам въпрос и се нуждая от спешен отговор:
Моя близка приятелка ще ми идва на гости в САЩ и се яви на интервю някъде около 10 януари. Беше одобрена без проблем (не й е първа виза). Оттогава, вече близо 4 седмици, не са й се обадили, за да отиде да си получи паспорта с визата.  
Това нормално ли е? За мен не е - мисля, че преди паспортите с визите бяха готови до няколко дни след интервюто. Чували ли сте за някакво забавяне, което съществува в момента, за промяна в процедурата между интервюто и полагането на визата в паспорта ?
Ще съм ви благодарна, ако някой знае нещо по въпроса и го сподели или ако може да даде съвет, защото жената трябва да пътува след 3 дни и (освен всичко друго) билетът й ще изгори....

# 655
Ама не е нормално, ама освен да се обади в посолството друго не се сещам какво да направи...

# 656
Ще съм ви благодарна, ако някой знае нещо по въпроса и го сподели или ако може да даде съвет, защото жената трябва да пътува след 3 дни и (освен всичко друго) билетът й ще изгори....

Защо е чакала толкова? Трябвало е много по-рано да се свърже с Посолството.

# 657
  • софия
На сайта с информация има раздел проследяване на паспорта, както и проверка на статуса на визата.+ изрично пише да не се купува билет преди получаване на паспорта с визата. Не знам как може да чака 1 месец и да не предприеме нищо.

# 658
  • Melmak
На сайта с информация има раздел проследяване на паспорта, както и проверка на статуса на визата.
Може ли линк?

# 659
  • софия
Заповядай:
https://www.ustraveldocs.com/bg/bg/step-6
Може по телефон, или като се изпрати имейл само с номера на паспорта. Връщат отговор до половин час.

Информация относно получаване на паспорта
Кандидатите не трябва НИКОГА да закупуват билети преди да са получили паспорта и визата.

Общи условия

Активация на акаунт