Туристическа виза за САЩ /Тема 5/

• 35 975
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
  • София
от целия ЕС, само България май остана с виза за Щатите
та се предполага, че е време да спрат да изискват визи и за българи
малко в сферата на пожеланията и нищо конкретно, ако питате мен

Да, и Румъния вече ca без виза. Но вероятно точно затова е рекордно ниският брой откази и у нас - с цел в  един момент и ние да покрием изискванията.

Иначе, да, ще трябва ЕSТА по-напред във времето. И сега,  когато има виза човек, пак няма гаранция, че ще го пуснат там. Чувала съм от познати  за случай с върнат  оттам, имащ съвсем редовна виза. Така че този господин  с черния печат едва ли ще се добере до САЩ и сега, и после..

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 17:27 от Просто русалка

# 616
  • софия
Някъде четох, че въпросния черен печат има давност 10 г., затова реших да пиша. Дано се окажете прави и поне за момента да му откажат виза.

# 617
  • София
Според долния текст има значение и колко си просрочил.. Но дори и тогава пак няма нищо фиксирано/сигурно, всеки случай си е  отделен.
Скрит текст:
The duration of the ban depends on the nature of the offense and whether it is a repeat offense. Typically, a black stamp is accompanied with a ban on entering the United States for at least 5 years, sometimes 10 years, and in some cases, even permanently. However, the duration of the ban can also vary based on general offenses, and this can differ from case to case.

Exceeding the validity period registered in your visa, even by just one day, will automatically result in the cancellation of your visa as well. If you are caught, there is a high probability of being deported from the US. Additionally:

• Being illegal present in the Unites states for a period up to 180 days will usually result in a one-year ban on reentry, and in any case, it will pose challenges for obtaining a visa in the future .
• Being illegal present for more than 180 days but less than a year will lead to a three-year bar on reentry into the Unites States.
• Being illegal present for over a year will result in a denial of entry into the United States for 10 years
• Engaging in illegal work will result in a denial of entry into the United States for at least 5 years
• If you attempted to mislead the immigration authority, misrepresented information, fraudulently entered, or provided false information, this may prevent you from entering the United States permanently.
• Committing an offense in the United States or other countries that results in a criminal record may make it difficult to obtain entry into the United States.

Deportation and a black or red stamp on your passport create a negative perception of you in the eyes of the US Immigration Service. Even if several years have passed since the end of the entry ban, you may still be viewed as a potential offender, making and it challenging to obtain a visa. To navigate this situation, it is highly recommended to seek the assistance of a skilled immigration lawyer who specializes in this area and has relevant experience.

# 618
Това, че забраната е изтекла, не значи, че ще му дадат туристическа виза. Означава, че ако кандидатства за имигрантска виза, няма автоматично да му откажат

# 619
  • София
Здравейте! Имате ли представа ключ за кола(дистанционно) може.ли да се носи по време на интервюто?  Планирам да отида с кола утре, но се чудя ключа не е ли electronic device...

# 620
  • Sofia
Има едни малки шкафчета при охраната, в които можете да го оставите.

# 621
  • София
Има едни малки шкафчета при охраната, в които можете да го оставите.
Благодаря Ви! Търсих информация къде ли не и не усях да намеря.

# 622
  • Варна
Визите ни скоро изтичат и искаме да ги подновим. И имам няколко въпроса относно попълването на DS160.
Първо - мога ли да платя таксата онлайн или трябва да е в каса на Изипей?
Четох, че ако има вече попълвана такава/ние имаме- 2015, намерих номерата на потвържденията/ може да се прехвърлят данните и само да се актуализира ако има нужда. Някой правил ли го е- да знам дали да пробвам или направо да попълвам наново.
Колко време ориентировъчно ви отне попълването? Ако приемем, че съм подготвила предварително данните за образование, последни 2-3 месторабота и пътувания 5 години назад?
Гледам, че има фирми, които подготвят документи- чудя се как би станало по-бързо.
И други въпроси имам относно визите на домочадието, но там е друг казус- за тях после.

# 623
  • Melmak
Бързо е попълването, отне ми сигурно час, а си търсих адресите на училищата и местоработите, защото не ги знам наизуст.

Не мисля, че има смисъл от фирма.

Таксата платих с карта директно на сайта.

# 624
Ако започнеш да попълваш и не довършиш може да си вземеш попълнените данни и да продължиш (запомни номера), но попълнено преди 10 години не знам дали може да се изтегли (освен ако не знаеш номера!). Към един час на човек е. Смисъл от фирма няма, защото всичко това, което попълваш трябва да го кажеш на човека, който попълва, та какъв е смисъла?

# 625
  • софия
По-добре си попълнете нови формуляри. Таксата може да се плати и онлайн.

# 626
Здравейте, интересува ме ако мъжът ми упражнява свободна професия, тоест се самоосигурява, какъв документ да представим за него , както и има ли минимум сума от банково извлечение, благодаря.

# 627
принципно мисля, че няма официални изисквания за минимум и какви документи да се представят, вие си решавате.
Данъчна декларация може би или нещо такова.

# 628
принципно мисля, че няма официални изисквания за минимум и какви документи да се представят, вие си решавате.
Данъчна декларация може би или нещо такова.

Благодаря, да разбирам , че в банковата сметка не е необходимо да има определена сума, тоест може и нищо да няма или не е така...

И друго да попитам, има ли вече директни полети от София

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 13:49 от *Star*

# 629
  • софия
Няма такива изисквания за банкови наличности. Във формуляра се попълва кой ще поеме разходите по пътуването.

Относно господина, за когото писах по-назад, за съжаление го одобриха и ще замине веднага щом си получи паспорта с визата.

Общи условия

Активация на акаунт