Туристическа виза за САЩ /Тема 5/

• 35 978
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
  • софия
Прави сте, и затова детето е проблемно, в смисъл хулиган, не учи, прави проблеми, не ми се мисли какво ще стане с него.

# 601
На колко е детето? Звучи, като да е поотраснало.

# 602
  • Down south
Няма да взима детето, сам си кандидатства, уж че ще има причина да се върне. Обаче после разбрах, че хората при които отива ще му помогнат за работа и да се устрои там. Ако реши да вземе детето ще мине много време, може и години.
След като си помогнал/а за попълването на формата и имаш информация за намеренията му теоритично ставаш вид съучастник. Не че това има легално значение в конкретния казус, освен разбира се, твоята съвест.
Дано познатият ти има информация за случващото се в момента и ситуацията, с която нелегално пребиваващите ще трябва да се сблъскват.

# 603
По-добре не се занимавай да докладваш, понеже този човек щом е решил да емигрира, ще го направи дори и при отказ на виза. Ще емигрира някъде в Европа, но пак няма да си гледа детето.
По-скоро смятам, че посолството ще вземе предвид черния печат и ще откажат визата.

# 604
  • софия
Иска само и единствено в Америка, детето не е съвсем малко, но все пак изисква родителска грижа. Интервюто е другата седмица, мога да споделя тогава какво е станало.

# 605
А защо са били черен печат на бащата в миналото?

Наистина ще е интересно дали сега ще му дадат Виза. Моля те, сподели, като мине интервюто.

# 606
  • софия
Преди 15 г. е бил там, но е просрочил 6те месеца престой. От тогава не е кандидатствал пак за виза.

# 607
Ако иска да си остави детето, никой не може да го спре, не и отказ от американска виза. Няма смисъл да се месиш. Аз не бих попълвала документи в тази ситуация, а ти си знаеш защо си го направила.

# 608
Ако си е просрочил престоя, шансът да му дадат виза е нула

# 609
Аз пък за първи път чувам за давност на черен печат.Винаги съм си мислил ,че е за цял живот.

Така или иначе според мен много скоро ще отпаднат визите и за България .Миналата година отказите са били рекордно ниски.Та този човек ,рано или късно ,с виза или без ще имигрира .

# 610
Отпадането на визите не означава, че всеки може да отиде. Държавите с безвизов режим имат ESTA. Електронно се кандидатства и може да откажат. На човек с предишен пресрочен престой, 100% ще има автоматичен отказ

# 611
  • Down south
Какво имате предвид под отпадане на визите?

# 612
Какво имате предвид под отпадане на визите?

Безвизов режим за туристи само. Visa waiver program. Повечето европейски държави са така. Може да се отиде за 90 дни с цел туризъм. Но пак трябва ESTA, електронно се кандидатства и се плаща някаква малка сума. И за много неща следва автоматичен отказ. Не може да се имигрира с това. В момента за Канада има подобна система за българите, те май и казват ETA

# 613
от целия ЕС, само България май остана с виза за Щатите
та се предполага, че е време да спрат да изискват визи и за българи
малко в сферата на пожеланията и нищо конкретно, ако питате мен

# 614
  • Melmak
И Кипър.

Ужасно е това, за едни 7 дена в Щатите, бизнес трип, трябва да ходя на интервю…

Общи условия

Активация на акаунт