Туристическа виза за САЩ /Тема 5/

• 35 988
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
  • софия
Направих услуга, не можех да откажа. Надявам се този черен печат да е достатъчна причина за отказ.

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 16:59 от raheema

# 586
  • Melmak
Тоест вие попълнихте формуляра вместо кандидата?

Изненадвам се, защото аз попълвах онзи ден и не беше нищо сложно. От посолството си имат информация за черния му печат, вероятно е да го отрежат. За вас остава моралния въпрос дали е било редно изобщо да помагате в такъв случай. В крайна сметка той можеше и да не ви каже какви планове има.

# 587
  • софия
Съгласна съм, че не е сложно, но е по-лесно някой друг да ти свърши работата, вместо да отделиш 2 часа и да прочетеш информацията на сайта.
С мен, без мен, човекът е решил да се пробва и да отиде на интервю. А аз разчитам, че няма така лесно да издадат виза. Проблемът ми е, че едно дете ще бъде изоставено.

# 588
  • Melmak
Тъжно за детето. Това е най-тъжното.

Аз отделих доста време да го попълвам, защото някои неща като адресите на училищата и университета ми, точни дати на това къде съм работила не помня наизуст. И дори не си представям да дам друг човек да ми го попълва, защото аз самата не помня на кой номер се води гимназията ми и какъв е пощенския код примерно.

Просто явно не умеете да отказвате, улеснила сте човек, който смятате, че прави нещо неморално. На мен също ми стана гадно за детенцето.

# 589
Включвам се с казус - подадох формуляр за явяване на интервю за неимигратска виза В1/В2 на човек, който обаче при получаване на визата има намерения да емигрира. Човекът вече има един черен печат, с изтекла давност. Дали има шансове за виза и как ви се струва идеята да го докладвам в посолството преди да се яви на интервю?

Не разбрах с какво ви влиза в работата. Ако някой е решил да си оставя детето, това, че не са му дали да отиде в чужбина, няма да го спре

# 590
Проблемът ми е, че едно дете ще бъде изоставено.

С баща, който е готов с такава лекота да абдикира от детето си, може би така е по-добре...

# 591
  • софия
Нямаше да пиша, ако не ми влизаше в работата. Детето е с 1 родител, съответно ще бъде оставено на познати и роднини. Колко време тези роднини и познати ще гледат чуждо дете?
Иначе часове за интервю има доста, вървят с 2 седмици напред.

# 592
  • Melmak
Тоест няма да вземе детето в сащ?

# 593
Човекът иска да си остави детето, какъв баща ли ще е тогава. По-добре да го няма.

Вие от тези роднини ли сте, че ви влиза в работата?

# 594
Тоест няма да вземе детето в сащ?
Е, той ще ходи нелегално. Как дете да мъкне...

Макар че не знам дали сега е най-подходящият момент за нелегална емиграция. Simple Smile

# 595
  • софия
Няма да взима детето, сам си кандидатства, уж че ще има причина да се върне. Обаче после разбрах, че хората при които отива ще му помогнат за работа и да се устрои там. Ако реши да вземе детето ще мине много време, може и години.

# 596
  • Melmak
Ужасно, дано черният печат има смисъл!

Горкото дете!

# 597
Ако реши да вземе детето ще мине много време, може и години.

Ама нали знаеш, че той това дете няма да има начин да го вземе при себе си, дори да има желание за това, при положение че е нелегален там?!

# 598
Той ако остане нелегално и си наруши визата, детето няма как да получи виза, а той няма да се върне да го види, защото няма да го пуснат обратно...
От друга страна, щом е готов да го остави, как ли би го гледал ако остане в България...

# 599
Най-вероятно и сега не го гледа

Общи условия

Активация на акаунт