Туристическа виза за САЩ /Тема 5/

• 35 996
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
Може да е проблем бракът с американски гражданин, на късмет си е в случая. Може да я отрежат и да и кажат за съпружеска виза да кандидатства

# 571
Може да е проблем бракът с американски гражданин, на късмет си е в случая. Може да я отрежат и да и кажат за съпружеска виза да кандидатства

Да ама ние не искаме да имигрираме. Имам си апартамент тук и работим над неговата виза. 😀

# 572
Разбирам, сега остава да убедите консула в това. Някои като видят брак с американски гражданин и директно отказват. Та бих казала, че е 50/50.

# 573
  • Sofia
Ще ми е интересно да споделите решението на консула.
Моята логика е, че като съпруга на американски гражданин, вече имате право да емигрирате, ако имате желание, а вие очевидно не целите това в момента, по- скоро искате да отидете да поизхарчите някакви пари  в държавата им за известно време…
Максимално разрешеният престой с едно влизане е 6 месеца, но това го определеят имиграционните, когато влизате- ако ви сложат печат в паспорта, трябва да се съобразите с датата, до която позволяват да останете.
На нас ни сложиха печати за 6 месечен престой само при първото ни влизане в Америка.

# 574
Моята логика е, че като съпруга на американски гражданин, вече имате право да емигрирате, ако имате желание, а вие очевидно не целите това в момента, по- скоро искате да отидете да поизхарчите някакви пари  в държавата им за известно време…
Максимално разрешеният престой с едно влизане е 6 месеца, но това го определеят имиграционните, когато влизате- ако ви сложат печат в паспорта, трябва да се съобразите с датата, до която позволяват да останете.
На нас ни сложиха печати за 6 месечен престой само при първото ни влизане в Америка.

То най-вероятно това ще е за нас. Главната цел е неговата виза за тук и туй е то. Grinning

# 575

Само че съпружеската виза отнема много време, може и година и половина даже, а и е по-скъпа. Та може да си помислят, че с туристическата се опитват да минат по-бързо.

И на мен ми е интересно дали ще им дадат

# 576
  • Melmak
Здравейте, малко глупав въпрос, но се надявам да ми помогнете. Ще попълвам DS 160 за виза по работа. Работодателят ми ме изпраща за 5 дни. Разгледах формуляра и има въпроси дали ми е отказвана виза, дали съм кандидатствала. Реално преди съм пускала кандидатури за зелена карта и не съм била сред изтеглените. Не съм ситгала до интервю. Какво да отговоря в този случай?

Също снимката ме интересува къде се прикачва. В началото ми излиза да тествам снимката дали отговаря на изискванията, но само това.

Благодаря предварително и успех на всички!

# 577
Участието в лотарията не е кандидатстване за виза, така че отговорът е не. Няма нужда да го споменавате дори

# 578
  • софия
Снимката се прикачва на края на формуляра, след като е попълнен изцяло.

# 579

Само че съпружеската виза отнема много време, може и година и половина даже, а и е по-скъпа. Та може да си помислят, че с туристическата се опитват да минат по-бързо.

И на мен ми е интересно дали ще им дадат

Тъкмо излязох от посолството. Дадоха ми виза. Даже не питаха нищо за пари и тем подобни. Питаха за семейството ми, дали имам дом, какво работим и така. Боже не мога да повярвам. Последните 10 дни бяха направо безсънни за нас. Така че ако някой има подобен случай, много е важно да натъртите факта, че се прибирате в България.

# 580
Честито! Ами, аз ти казах, че няма да имаш проблеми - не звучиш като рисков кандидат. Аз бях много зле, откъм отговаряне на повечето изисквания, пък и на мен ми дадоха.

Та, всички с по-особени обстоятелства, според мен, не трябва да се притесняват предварително.

# 581
  • София
В интерес на истината аз бях приложила някаква покана - нашият приятел в Щатите си я попълни по някакъв образец, който си имаше и ми я прати.
Мисля, че имаше информация за доход, не знам дали е писал, че ще ни издържа, но сигурно.

Но изобщо не е задължително да има такова или подобно нещо.

# 582
  • софия
Включвам се с казус - подадох формуляр за явяване на интервю за неимигратска виза В1/В2 на човек, който обаче при получаване на визата има намерения да емигрира. Човекът вече има един черен печат, с изтекла давност. Дали има шансове за виза и как ви се струва идеята да го докладвам в посолството преди да се яви на интервю?

# 583
А защо ще го докладваш, щом си му помогнала за подаването на документите?
Не ми се струва редно да го рипортваш, в случай че ти е близък, макар да е напът да направи нещо много неразумно.

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 16:20 от Гърне без похлупак

# 584
Ами приеми, че те си имат документация за черния печат и ще си вземат решенията.
Ако докладваш, че иска да емигрира директно ще го отрежат, и после сигурно ще си гузна. То защо си се занимавала с него в такъв случай...

Общи условия

Активация на акаунт