Туристическа виза за САЩ /Тема 5/

• 36 075
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
  • София
На нас преди две години ни искаха тези неща от клипа, проверяваха ги едно по едно, съответно връщаха хора до някакво фото в Лозенец да се снимат.

Някъде го имаше и като текст, не беше само клипчето, то е за улеснение. Така че ако са си сменили изискванията редно е да го отразят.

# 556
И на нас преди година и половина ни искаха да носим доста неща.

Честита Нова Година и безброй одобрени Визи!  Champagne

Последна редакция: ср, 01 яну 2025, 03:24 от Гърне без похлупак

# 557
Здравейте! С приятеля ми лятото плануваме почивка в Хавай. Не сме женени, нямаме деца. Аз съм студентка, без постоянен трудов договор. Ще кандидатстваме за туристическа виза B1/B2. Дали ще има някакви проблеми, предвид факта, че аз нямам постоянна работа, а и не сме женени? Когато попълваме формуляра да упоменем ли, че ще пътуваме двамата заедно и съответно ще е пречка ли, че още нямаме закупени билети? Изобщо, бих била благодарна на всякакви съвети относно казуса:)

# 558
Не трябва да имате закупени билети. Пробвайте.

# 559
  • Сф
Малко си рискова категория, ама не пречи да пробваш. Бъди искрена в ДС 160

# 560
Последните години се ходи само с дс160 и нищо друго, дори снимка не е нужна.

Сега знам че някои ходят с една папка неща, ама не съм чувал някой да е гледаш каквото и да е от бумагите, които се носят.

Отидохме само с ДС и никой не ни е искал нищо друго, дори снимки. Директно ни дадоха 10- годишни визи

# 561
Здравейте! С приятеля ми лятото плануваме почивка в Хавай. Не сме женени, нямаме деца. Аз съм студентка, без постоянен трудов договор. Ще кандидатстваме за туристическа виза B1/B2. Дали ще има някакви проблеми, предвид факта, че аз нямам постоянна работа, а и не сме женени? Когато попълваме формуляра да упоменем ли, че ще пътуваме двамата заедно и съответно ще е пречка ли, че още нямаме закупени билети? Изобщо, бих била благодарна на всякакви съвети относно казуса:)
Не трябва да имате закупени билети. Пишеш всичко, както си е.
Аз писах, че с мъжа ми пътуваме заедно, но не си спомням дали има опция да напишеш, че си заедно с човек, с когото нямате роднинство или брак. Ако има такава опция, непременно напишете, че сте заедно, тогава заедно ви разглеждат документите.

# 562
И аз съм с донякъде подобно чудене: не сме женени, нямаме деца, и аз в момента съм в работна пауза (фрийлансър иначе) - идеалното време да пътуваме е, обаче се притеснявам, че ще изглежда, че искам да емигрирам.

Приятелят ми няма нужда от виза (канадец), но аз имам. Как най-добре да направя? И може ли / добра идея ли е и той да бъде на интервюто с мен?

# 563
  • софия
candyvanilla няма какво да се чудиш, просто подай документи и отиди на интервю. Казваш си истината, че искаш да отидеш на екскурзия и толкова. Приятелят ти няма причина да идва с теб, а и не може щом не е българин.

# 564
Покана от някое приятелско семейство иска ли се за виза? Какъв е формата?

# 565
Не се "иска". Това е една от възможностите, лично аз смятам, че по-добре да си пишеш, че отиваш на екскурзия и че имаш необходимите средства.
Покана май беше ако те ще те издържат и според мен е силно непрепоръчително, ама може и да не съм прав...

# 566
  • софия
Не е задължително и няма определен образец.
Ако отиваш при познати/роднини, може да се приложи.
Ако е на екскурзия няма смисъл от такава.

# 567
Ми реално отивам при приятели, да обиколим по западните щати, после и малко Ню Йорк и околности, пак при приятели.

# 568
Какви са шансовете ми за виза B2 за САЩ?

Здравейте, според вас какви са шансовете ми за виза B2?  Интервюто ми предстои след няколко дни и съм малко притеснена.

1. Омъжена съм за гражданин на САЩ.

2. Не сме се женили в САЩ.  Оженихме се в България.

3. Аз съм самоосугурена, но без намерение да работя в САЩ.

4. Натрупала съм достатъчно пари + имам застраховка за пътуване от моята банка.

5. Причината за пътуването е получаването на виза на съпруга ми за България, за да може да живее с мен.

6. Притежавам апартамента си, върху който плащам данъци.

7. Съпругът ми има застраховка в България до края на 2025 г. + нотариално заверих декларация, че ще го спонсорирам да остане при мен и ще го впиша в адреса ми.

8. През последните 5 години бяхме в 6 държави.  В 3 от които прекарахме по 3 месеца.

10. Цялото ми семейство е в България.

11. Имам само свекърва и балдъза в САЩ и дори не съм сигурена дали това се брои за роднини според САЩ.

12. Продължителността на престоя, който обаче искам, е 5 месеца, тъй като процесът на получаване на виза за тук е дълъг и след това кой знае кога пак ще имаме шанса.

Напълно съм се филмирала.

# 569
Е, ти пък... Според мен, не би трябвало да има никакъв проблем да ти дадат VISA, при така описаните обстоятелства.

Общи условия

Активация на акаунт