Туристическа виза за САЩ /Тема 5/

• 36 083
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
  • Сф
Не ти трябва рода, не ти трябва покана. Попълваш си документите, не лъжеш, правиш си примерен маршрут къде искаш да отидеш и кандидатстваш.

# 541
  • София
Взехме визи за 7 дни. Попълнихме формуляра,, няма никакви странни въпроси в него. Единственото което ни затрудни е да посочим някой който ни познава в САЩ, но ние не познаваме никого и посочихме хотела в който имаме резервация. Можете да си платите таксата и с карта има опция докато запазвате за интервю. Имаше дата след 5 дни  за интервю. Отидохме само с паспорти и разпечатания щрих код от формуляра. Всички бяха мили любезни и говореха български на всички гишета включително консула. Зададоха ни 3 въпроса и ни взеха паспортите. Цялата процедура от паркирането до връщането в колата отне 1 час и 40 мин . В 10:45 приключихме , в 16:55 имахме мейл , че паспортите ни са върнати в точката на Витошка. На другия ден си ги получихме сутринта с визи.
На къде сте се запътили?
Отиваме в Калифорния на разходка, Лас Вегас , Лос Анжелис и Сан франциско

# 542
  • София
Здравейте,имам интерес да взема туристическа виза(В1),но нямам нито рода,нито работя във фирма,която да ме покани,че да отида.Някой от вас получавал ли одобрение при подобни обстоятелства и дали може да сподели опит ?Приятел може ли да прати покана или трябва да е само рода ?

Прочетете моят пост, ние сме просто туристи, нямаме роднини . Запазихме си само 1вият хотел, не се изисква нищо специално за да попълниш формуляра и да те одобрят. В момента поне е така .

# 543
Взехме визи за 7 дни. Попълнихме формуляра,, няма никакви странни въпроси в него. Единственото което ни затрудни е да посочим някой който ни познава в САЩ, но ние не познаваме никого и посочихме хотела в който имаме резервация. Можете да си платите таксата и с карта има опция докато запазвате за интервю. Имаше дата след 5 дни  за интервю. Отидохме само с паспорти и разпечатания щрих код от формуляра. Всички бяха мили любезни и говореха български на всички гишета включително консула. Зададоха ни 3 въпроса и ни взеха паспортите. Цялата процедура от паркирането до връщането в колата отне 1 час и 40 мин . В 10:45 приключихме , в 16:55 имахме мейл , че паспортите ни са върнати в точката на Витошка. На другия ден си ги получихме сутринта с визи.
На къде сте се запътили?
Отиваме в Калифорния на разходка, Лас Вегас , Лос Анжелис и Сан франциско
Приятно изкарване там, поне отивате на топло. При нас NJ/NY е голям студ в момента.

# 544
Здравейте,

На 5-ти подадох DS160, на 12-ти бях на интервю - попитаха ме къде отивам, с какво се занимава фирмата ми и ми дадоха виза. Още същия ден беше издадена, в момента е със статус предадена към куриер. Проблемът е, че съм дала да я доставят, а цяла седмица не съм в България.. и на 24-ти пътувам за Англия. С кой куриер изпращат паспортите и някой има ли идея пълномощно в свободен текст дали ще е ок за да може мъжа ми да получи паспорта?

# 545
Колко време е валидна визата ? Защото на мой приятел му дадоха за 10г.

# 546
Толкова, да. В общия случай. Но може да дадат и едногодишна, например.

# 547
Визата дойде днес с Еконт. B1/B2- 10 годишна - въпреки, че при кандидатстването посочих туристическа.

# 548
  • София-Младост
Тя се води посетителска виза.

# 549
Здравейте вчера бях на интервю,за туристическа виза,казаха ми,че им е нужна допълнителна админастративна процедура и ми задържаха паспорта някой,случвало ли му се е и дали дават виза в такув случай,благодаря!

# 550
  • София
Здравейте вчера бях на интервю,за туристическа виза,казаха ми,че им е нужна допълнителна админастративна процедура и ми задържаха паспорта някой,случвало ли му се е и дали дават виза в такув случай,благодаря!
Имам приятелка, на която ѝ се случи.
Искаха някакви допълнителни неща и в крайна сметка ѝ дадоха виза.

# 551
Радвам се ,благодаря ви!

# 552
Здравейте,

с мъжа ми си насрочихме интервю за Понеделник и тъй като всичко е заплатено и резервирано онлайн, нямам нито платежни бележки, нито бележки за резервации, за които прочетох от предишни коментари.

В самата система на посолството сме на статус Scheduled, с точен час на интервюто.

Достатъчно е в този случай да отидем само с DS-160 Confirmation page-a  и паспорти, нали така?

Благодаря Ви!

# 553
  • София
Здравейте,

с мъжа ми си насрочихме интервю за Понеделник и тъй като всичко е заплатено и резервирано онлайн, нямам нито платежни бележки, нито бележки за резервации, за които прочетох от предишни коментари.

В самата система на посолството сме на статус Scheduled, с точен час на интервюто.

Достатъчно е в този случай да отидем само с DS-160 Confirmation page-a  и паспорти, нали така?

Благодаря Ви!

За кой понеделник!? Дано сте си взели всички документи, защото не са само confirmation page и паспорти, нямам предвид резервации и бележки, а ето тези:
https://www.youtube.com/watch?v=dtmTVGZN5mA

Периодично си ги публикувам.., така за спорта.
Весело посрещане на новата година на всички!

# 554
Последните години се ходи само с дс160 и нищо друго, дори снимка не е нужна.

Сега знам че някои ходят с една папка неща, ама не съм чувал някой да е гледаш каквото и да е от бумагите, които се носят.

Общи условия

Активация на акаунт