Туристическа виза за САЩ /Тема 5/

• 36 109
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, може да е имало вече такъв въпрос, но не мога да намеря отговор.
В каква форма трябва да е CV-то за виза?

# 526
То не се пише CV... Попълва се формуляр, където пишеш къде работиш, какво си учила...

# 527
Ще се включа и аз с въпрос. Съпруг и съпруга имат 10-годишни визи, издадени преди няколко години. Не са използвани. Поради невъзможност някой да се грижи за детето им, се налага да го вземат и него. Детето е на 3. До каква възраст може да се пусне искане за виза без интервю и има ли шанс да си помислят нещо погрешно с добавянето на детето няколко години по-късно?
Пътуването ще бъде около 10 дни, ако има значение.

# 528
до 15 годишно дете не се явява на интервю

какво и дали ще си помислят не мога да кажа, но е съвсем нормално да вземат дете на 3

# 529
То не се пише CV... Попълва се формуляр, където пишеш къде работиш, какво си учила...
Благодаря ти. Може би имаш предвид, че в самия формуляр за виза ще има такива въпроси.
Ето какво пише в упътванията, как се попълва формулярът за виза:
Ето:
"You should have the following documents available while you complete your DS-160:
-....
-Résumé or Curriculum Vitae - You may be required to provide information about your current and previous education and work history.
-....."
Аз не съм много напреднала с попълването, но вече си направих CV. Питах chat gpt и той ми предложи форма. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 530
Никога не съм го виждал това и не съм писал CV. Във формуляра има доста подробни въпроси къде работите, какво сте учили, семейно положение та не виждам смисъл... Предполагам се има предвид да ги имаш нещата удобно написани, защото ще ги попълваш във формуляра. Доколкото помня няма изискване да се носи CV, само номера на формуляра и бележката за плащане

# 531
Здравейте !
Четох назад темата и виждам, че се е плащало на касите на изи пей. Вече дали може да се плаща с карта онлайн ?
След запазване на час за интервю и след самото интервю в какъв срок идва решението или веднага ти казват ?

# 532
След запазване на час за интервю и след самото интервю в какъв срок идва решението или веднага ти казват ?

Веднага ти казват дали ти дават Visa, а паспорта си го получаваш няколко дни по-късно, в случай че са ти одобрили заявката.

# 533
Здравейте ! Запазихме час, но кандидатстваме двамата с мъжа ми и 6 месечно бебе. Така като под 14 год не е задължително да ходят, но ние няма на кого да я оставим. Можем ли да отидем с нея? Мога ли да влезна с количката или да я нося в ергономичната раница ? Мога ли да и нося чантата с мляко, вода и другите и необходими неща или да я оставя в колата ?

# 534
Можете да я заведете и нея, разбира се. За багажите не знам, цяла количка надали ще пуснат, щом не пускат с мобилни телефони...
Пригответе се за минимален багаж за това време и по възможност нищо метално.

# 535
Преди няколко месеца минахме на интервю и със сигурност CV не сме носили.Аз го разбирам ,че ще ти е необходимо CV с цел да се попълни максимално точно DS-160 ,а не че трябва да носите CV в посолството.

Благодаря ти. Може би имаш предвид, че в самия формуляр за виза ще има такива въпроси.
Ето какво пише в упътванията, как се попълва формулярът за виза:
Ето:
"You should have the following documents available while you complete your DS-160:
-....
-Résumé or Curriculum Vitae - You may be required to provide information about your current and previous education and work history.
-....."
Аз не съм много напреднала с попълването, но вече си направих CV. Питах chat gpt и той ми предложи форма. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 536
  • София
Взехме визи за 7 дни. Попълнихме формуляра,, няма никакви странни въпроси в него. Единственото което ни затрудни е да посочим някой който ни познава в САЩ, но ние не познаваме никого и посочихме хотела в който имаме резервация. Можете да си платите таксата и с карта има опция докато запазвате за интервю. Имаше дата след 5 дни  за интервю. Отидохме само с паспорти и разпечатания щрих код от формуляра. Всички бяха мили любезни и говореха български на всички гишета включително консула. Зададоха ни 3 въпроса и ни взеха паспортите. Цялата процедура от паркирането до връщането в колата отне 1 час и 40 мин . В 10:45 приключихме , в 16:55 имахме мейл , че паспортите ни са върнати в точката на Витошка. На другия ден си ги получихме сутринта с визи.

# 537
Днес ни одобриха визите. Чакането беше доста, над час и половина, но самото интервю беше буквално два въпроса в нашия случай. Предпочетохме да говорим на английски, за да не затрудняваме служителката. Нищо не ни поиска на хартия.
Благодаря на всички в темата за съветите.

# 538
Взехме визи за 7 дни. Попълнихме формуляра,, няма никакви странни въпроси в него. Единственото което ни затрудни е да посочим някой който ни познава в САЩ, но ние не познаваме никого и посочихме хотела в който имаме резервация. Можете да си платите таксата и с карта има опция докато запазвате за интервю. Имаше дата след 5 дни  за интервю. Отидохме само с паспорти и разпечатания щрих код от формуляра. Всички бяха мили любезни и говореха български на всички гишета включително консула. Зададоха ни 3 въпроса и ни взеха паспортите. Цялата процедура от паркирането до връщането в колата отне 1 час и 40 мин . В 10:45 приключихме , в 16:55 имахме мейл , че паспортите ни са върнати в точката на Витошка. На другия ден си ги получихме сутринта с визи.
На къде сте се запътили?

# 539
Здравейте,имам интерес да взема туристическа виза(В1),но нямам нито рода,нито работя във фирма,която да ме покани,че да отида.Някой от вас получавал ли одобрение при подобни обстоятелства и дали може да сподели опит ?Приятел може ли да прати покана или трябва да е само рода ?

Общи условия

Активация на акаунт