Туристическа виза за САЩ /Тема 5/

• 35 998
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
Много са почнали да раздавам Визи, значи. Simple Smile Ами, да му е честита.

Ами, посъветвайте го, че сега не е добър момент да заминава. Не гледа ли по новините какво се случва в САЩ? Дори и съвестни, работещи хора биват депортирани.

# 631
ами от моя гледна точка не е задължително да показвате нищо
аз ходих с някакви документи, нищо не ми казаха да покажа и не показах нищо
според мен е важно да се види, че имате постоянни доходи, а не колко пари са събрани... то човек може да вземе назаем да покаже и да ги върне после, може да печели много и да харчи много и да няма пари накуп
ако искате вземете и извлечение
няма изискване да покажете примерно някаква сума събрана

# 632
  • софия
Скрит текст:
Много са почнали да раздавам Визи, значи. Simple Smile Ами, да му е честита.

Ами, посъветвайте го, че сега не е добър момент да заминава. Не гледа ли по новините какво се случва в САЩ? Дори и съвестни, работещи хора биват депортирани.

Решил е да замине и аз не мога да го спра.
Имало е много хора в посолството за интервю, на никой май не са отказали.
Нещата вървят към отпадане на визите и за нас в близките 1-2 години.

# 633
Ами, не се знае дали и кога ще отпаднат Визите.

На моето интервю пък, през лятото на 2023 г., "скъсаха" поне няколко кандидата, а аз бях от най-ранните часове - някъде петнадесета минах. Представям си, след като си тръгнах, какво се е случило...

# 634
в Лат. Америка назряват дипломатически скандали, защото депортираните били оковани във вериги и отношението към тях било много зле
само казвам
към България май не връщат все още Simple Smile

# 635
  • Melmak
Какво значение има в колко ч е интервюто? Аз запазих за най-късния възможен час.

Освен листчето с формуляра, който се попълва, друго носи ли се? И паспорта, де?

Примерно телефона? Къде да го оставя? Ще идвам сама, с градски транспорт.

# 636
Какво значение има в колко ч е интервюто?

Ако въпросът е към мен, не си разбрала написаното. Часът на интервюто няма значение.

# 637
  • Sofia

Примерно телефона? Къде да го оставя? Ще идвам сама, с градски транспорт.

На предишната страница пише къде може да го оставите.

# 638
Отпадането на визите не означава, че всеки може да отиде. Държавите с безвизов режим имат ESTA. Електронно се кандидатства и може да откажат. На човек с предишен пресрочен престой, 100% ще има автоматичен отказ

При влизане на България във Visa Waivier Program ,ще важат ли все още валидните визи или задължително трябва да се регистрира в ESTA независимо дали даден човек има валидна виза или не?Предимство е ,че визата ти дава 180 дни престой (ако граничният контрол го позволи,разбира се).

# 639
Да, ще важат, то даже и в държави, които с част от VWP, хората пак могат да кандидатстват за туристически визи, ако е по-удачно за тяхната ситуация (например за екскурзия или престой повече от 90 дни).

# 640
  • Melmak
Здравейте, колко по-рано е необходимо да се отиде в посолството преди интервюто? Колко врмее отнемат проверките? Половин час добре ли е?

Освен паспорт и confirmation page какво друго да нося?

# 641
Час поне според мен.

# 642
  • Melmak
Малко фийдбек, докато ми е прясно:

Като отивате на интервюто можете да носите телефон, смарт часовник, ключ за кола и подобни дребни устройства, като на скенера ще ви помолят да изключите телефона/часовника и да ги предадете на служителя. Дават номерче, с което после да си ги вземете на излизане.

Продължавате напред и влизате в сградата на посолството, където ще ви сканират паспорта, ще ви вземат отпечатъци и след това се нареждате на опашката за интервютата.

Аз отидох час по-рано, защото не знаех колко време отнема проверката на скенера, снемането на отпечатъците. Минах доста бързо.
Бях за 10:30, но реално минах малко по-рано, заради бързите проверки.

След снемането на отпечатъците си чакате реда за интервюто. Не викат по име, а е по ред на опашката, минава се сравнително бързо.

На излизане си взимате устройствата от служителите на скенера.

# 643
От колко часа работи? Имам час за интервю в 8:15, а в гугъл пише, че работят от 8:30. В такъв случай колко по-рано да отида?

# 644
  • Melmak
Аз бях с час за 10:30. Не знам от колко работи, щом са ви дали час за 8:15, трябва да работи. Не вярвям да има грешка. Отидете 30 мин по-рано, за да минете спокойно всички проверки.

Общи условия

Активация на акаунт