Туристическа виза за САЩ /Тема 5/

• 35 525
  • 749
  •   1
Отговори
# 720
  • София
За снимката искам да попитам - във фотостудио ли я правихте? Защото те фотостудия много не останаха. В инструкциите пише да не се прави на автомат, а то на такива се снимат хората за документи на днешно време. Основно ученически карти. За лични карти и паспорти ни снимат директно в паспортна служба. И къде да ги правим тия снимки сега? Имат доста изисквания...
Сама се снимах с телефона.

# 721
  • Melmak
Ходих във фотостудио. Знаят изискванията за фон и размери на снимката. Все пак има останали фотостудиа.

# 722
Момичета помагайте.

Искам да заведа на екскурзия дъшеря ми в САЩ, която е на 17 години и ме посъветваха да използвам фирма за визи, тъй като те им носели приходи , а самостоятелното явяване на интервю ги улеснявало да откажат виза.
И двете сме добре с английския за попълване на документите и съм в дилема. Туристическите агенции ни искат по 250 лв на човек. Не че нещо ама искат различна информация.

# 723
  • Melmak
Не бих дала пари на агенция, като същото го направих сама. Просто не виждам смисъл. Не вярвам в написаното, че като е без агенция отказват.

# 724
Не бих дала пари на агенция, като същото го направих сама. Просто не виждам смисъл. Не вярвам в написаното, че като е без агенция отказват.

И аз мисля така, но вече не знам честно да кажа. Посъветваха ме, не че е така. Повечето хора явно мислят по този начин. Благодаря Ви.

# 725
  • Melmak
Не вярвайте на слухове. Някъде четох, че ако си бил в Куба после не ти давали виза за САЩ.. ми била съм в Куба и ми дадоха виза…

# 726
  • Sofia
За мен услугите на агенция са само за човек, който не говори езика.

# 727
  • софия
Аз също съм на мнение, че е излишно да давате 500 лв. на агенция. Не вярвам това да гарантира издаване на виза или да е някакъв плюс.

# 728
Здравейте. Планираме пътуване до САЩ със съпругата ми. Туризъм. Нямаме още нищо резервирано, вкл.купени билети. Плановете ни са за края на октомври.
Имаме снимки (проверени). Запознах се с форма DS-160 и попълването (надявам се). Разбирам, че след като окончателно се съглася с попълнената форма и изпращането и, има опция в страница "thank you" да избера опция за попълване на друг член на семейството, след което се следват инструкции, като новата форма DS-160 копира  детайли от тази, която вече е попълнена. До тук добре. Не разбирам обаче при регистрация за самото кандидатстване за виза, съответно плащане как да го направя за двамата. Направих регистрация в https://portal.ustraveldocs.com/. Следва ли да правя такава за съпругата ми или има опция да избера, че ще кандидатствам семейно и съответно прикача номера на нейния DS-160, и да платя таксата за двама ни, т.е. 2*185 щ.д. Искаме двамата да се явим на интервю в един ден. Бих искал да платя с платежна карта, а също и опция доставка на адрес или офис на Еконт.

Благодаря предварително на отзовалите се.

П'С: На въпросите за образование и текуща работа, задължително ли е да се изреждат всички работодатели ? Да изреждам от 1991 ми се струва малко множко, при положение, че на текущата съм над 6 години. Образованието също. И същото за съпругата ми.

За местопребиваване в САЩ ще посочим адрес на хотел, който ще букна с опция за безплатна отмяна.

# 729
  • Melmak
По спомен, въпросникът пита за последните 3 местоработи, не за всички. Пита и за образование, аз попълвах за училища и бакалавър и магистър.

# 730
мисля, че там, където се плаща и се прави резервация за интервюто си с един акаунт и добавяш двата DS160, за да сте заедно. Ако го направиш поотделно сте поотделно. Забравил съм съвсем точно как изглеждаше.

# 731

И аз мисля така, но вече не знам честно да кажа. Посъветваха ме, не че е така. Повечето хора явно мислят по този начин. Благодаря Ви.
Какво очаквате да каже една агенция, която шв вземе 500лв, за 1 час занимавка.

# 732
В ужасна ситуация съм, помагайте! Имам служебно пътуване до САЩ на 10 май. Вече са платени билетите и хотелът и не мога да си намеря визата (в стар паспорт).
Някой има ли представа как се движат таймлайните за интервю в момента? За да бързам да си вадя нова.
Благодаря!!!

# 733
В ужасна ситуация съм, помагайте! Имам служебно пътуване до САЩ на 10 май. Вече са платени билетите и хотелът и не мога да си намеря визата (в стар паспорт).
Някой има ли представа как се движат таймлайните за интервю в момента? За да бързам да си вадя нова.
Благодаря!!!
Преди 2-3 седмици, резервирах за 5ти май като най- скорошна дата. Но при вас е друго, има тел, имейл- питайте ги как да процедирате..

# 734
Когато попълвам DS-160 и трябва да посоча образованието си, трябва ли да конкретизирам каква специалност или е достатъчно да посоча учебното заведение?

Когато попълвам предишни местоработи,  прочетох, че е достатъчно да попълня предишни две местоработи, всъщност да ги посочвам ли, ако са били много назад във времето, преди 20 години? Не съм сигурна дали ще мога да си спомня името на фирмата, както е записана в търговския регистър, в която съм била назначена.

Общи условия

Активация на акаунт