Работа, CV-та, HR-и, съвети - 88

• 31 175
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
Чак абсолютно безсилни не е ок да се каже, но определено не са в силна позиция. Дори и да му струва пари, работодателят може да те махне от днес за утре и ти нищо не можеш да направиш по въпроса. Ако му се занимава с теб и е малко по-злобен, дори няма и да му струва нищо, ще те принуди сам да си напуснеш....

С пари може, така е. Но обикновено не им се дават.  Моят пост обаче, от който тръгна дискусията, не беше просто за уволнение, а за ДИСЦИПЛИНАРНО уволнение, което съвсем не е лесно. Да не говорим за човек, вече подал предизвестие.

# 196
Е, да, за дисциплинарно съм съгласна. Трудно се доказва, обикновено и служителят завежда дело.

# 197
Аз имах случка преди години. След конфликт с мениджъра ме привикаха и ми казаха,че ако не си пусна предизвестие, договора ще ми бъде прекратен по един или друг начин. Намекнаха доста неща. Ами нямах нерви да се занимавам и щяха да ме тормозят всеки ден. Не си заслужава и си пуснах.

# 198
Що да не си заслужава, да пуснат те предизвестие и да ти платят обезщетение. Винаги може да ти спретнат някой номер, обаче, от рода на странични занимания през работно време, несправяне със задължения, грешки, изнасяне на служебна информация и какво ли още не.

# 199
До колко важна за вас е точната позиция, на която сте? Дали сте синиър или не, директор или мениджър? Бихте ли слезли едно ниво по-ниско в йерархията за повече пари? А за повече перспектива?

# 200
В момента съм 2 нива по-ниско за 3 пъти повече пари 😁😁😁
Само че позицията ми на хартия не обобщава всичко, което върша, както и доста решения тип "висше ръководство", които взимам.
Все ми е тая какво пише, важно ми е какво получавам...

# 201
До колко важна за вас е точната позиция, на която сте? Дали сте синиър или не, директор или мениджър? Бихте ли слезли едно ниво по-ниско в йерархията за повече пари? А за повече перспектива?
В по-младите си години гледах позицията и се стремях към по-висока дори за не много пари, защото това стои добре в СВ и ти отваря врати към нови компании с по-добри условия и заплата.
Последните години това не ми е важно и след синиър мениджърска позиция вече около 2 г. отказвам следващата, както и поемане на още региони. Прекият ми ръководител хич не е хепи, цупи се и се чуди какви корпоративни трикове да ми приложи, за да приема. Но за мен това няма да е израстване, а нагърбване с още работа и късни срещи поради разлика в часови зони плюс културни особености, които никога не са за пренебрегване. Към днешна дата си гледам финансовия комфорт и баланс работа-личен живот. Позиция не ме блазни, защото смятам да напускам корпоративния живот до няколко години.

# 202

Позицията ми беше ръководна само на хартия..Нямах права, нито свобода да ръководя  хората си. В България много се играе с имена на позиции и вече всичко е от "мениджър" на горе. Та..вече не ме интересува. Важно е какви права имам, заплата и условия. В българските компании може дори да си изпълнителен директор и пак собственика да те ползва както бушон и да не ти дава никакви права и самостоятелни решения. Виждал съм го с очите си. Тук йерархията е строга и решенията се взимат най-често от един или двама човека на върха. Ще мине доста време когато българския мениджмънт се промени.

# 203
  • София
До скоро ми беше доста важно. Сега - май не толкова. Мисля, че всеки един от компонентите на една работа тежи различно според ситуацията и етап в живота на човек.

# 204
Интересно е как възгледите се променят с времето. И аз, като вас, на млади години се стремях към израстване, сега си ценя времето, спокойствието и финансовия комфорт - който предлага най-добро съотношение - печели. Както иска - така да ме нарича.

Последна редакция: нд, 01 окт 2023, 10:01 от Iseis

# 205
  • Наблизо
Изобщо не ми пука за титли.
Търся си спокойна работа,където не се цупят като излизам,за да се грижа за детето.

# 206
  • Melmak
Честно казано не ми е толкова до титли. Важни са ми парите и комфорта. Сега се чувствам добре на работното си място. Надявам се да се преборя за увеличение на заплатата. Труден период ми е в личен план и имам нужда от финанси. Февруари, живот и здраве, трябва да се дипломирам. Ще имам повече време след това и ще мога по-сериозно да се отдам на работа. Ако заплатата не мръдне, ще търся нови възможности. Лятото се оглеждах, нищо не ми хвана окото. Бях на няколко интервюта, но нито едно място не беше моето.

# 207
Да управляваш хора е неблагодарна и натоварваща работа (но има хора, родени за това, за тях е просто допинг да командват) и затова ако не си от тези в скобите най-добре е скъпо платен вълк единак - да си гледаш своята работа и да не отговаряш за никого.

# 208
На последната ми месторабота кандидатствах за обикновен работник, а ни предложиха мениджърска позиция. Супер,приех.
По предлог,че съм мениджър ми натресоха куп задължения, завист от колеги, а накрая знаете ли кое беше най-нелепото... Оказа,че другите са взимали почти същата заплата, без да са мениджъри. 😃 Да се смея ли, да плача ли.. Общо взето ти замазват очите със 100 лв и титли на хартия и си ти набиват 100 отговорности.

# 209
  • София
Здравейте на всички, моля работещите или работили като управители в магазин за дрехи в гр. София да изкажат мнение. Нормална заплата ли е 1800 лв? Осигуровки върху 900 лв заплата,  8 часов работен графика е на сумарно работно време, има ваучери 150 лв но те са в ообщата заплата 1800 лв

Общи условия

Активация на акаунт