Работа, CV-та, HR-и, съвети - 88

• 31 190
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте на всички, моля работещите или работили като управители в магазин за дрехи в гр. София да изкажат мнение. Нормална заплата ли е 1800 лв? Осигуровки върху 900 лв заплата,  8 часов работен графика е на сумарно работно време, има ваучери 150 лв но те са в ообщата заплата 1800 лв
Изобщо не е ОК да те осигуряват на половината заплата.
Иначе зависи от магазина, но за мен 1800 лв за управител на 8 ч предвид безумно многото задължения е малко. Но наистина зависи от магазина.

# 211
  • София
Здравейте на всички, моля работещите или работили като управители в магазин за дрехи в гр. София да изкажат мнение. Нормална заплата ли е 1800 лв? Осигуровки върху 900 лв заплата,  8 часов работен графика е на сумарно работно време, има ваучери 150 лв но те са в ообщата заплата 1800 лв

Това беше заплата на управител през 2017 - 19 г. Имам близка, работила това в софийски мол, за чужда фирма.
Но осигуровките бяха върху цялата сума + всяка минута извънреден труд се заплащаше отделно. Продавачките по това време бяха на 1400 + % от оборота + ваучери. Последните не знам на каква сума. Отделно всички имаха допълнително здравно и карта мултиспорт.
Но ако магазина е някъде по Пиротска, Граф Игнатиев и подобни може толкова да предлагат шано бизнесменките.

# 212
Да управляваш хора е неблагодарна и натоварваща работа (но има хора, родени за това, за тях е просто допинг да командват) и затова ако не си от тези в скобите най-добре е скъпо платен вълк единак - да си гледаш своята работа и да не отговаряш за никого.
Да, това съм аз, въпреки, че смятам, че съм много добър мениджър (като обратна връзка от екипите, които съм имала) , хора под мен не искам.

# 213
Здравейте! Някой има ли представа в какви граници вървят заплатите в Централния офис на Лидл в бизнес парк София? Става въпрос за мениджърска позиция. Благодаря!

Някой има ли отговор на този въпрос? Ще се радвам и на конкретни цифри от Вас или Ваши познати. Simple Smile

# 214
Здравейте! Някой има ли представа в какви граници вървят заплатите в Централния офис на Лидл в бизнес парк София? Става въпрос за мениджърска позиция. Благодаря!

Някой има ли отговор на този въпрос? Ще се радвам и на конкретни цифри от Вас или Ваши познати. Simple Smile

Мога да ти дам А МЕТРО ориентировъчни. Пиши на лично, ако те интересува. За ЛИДЛ предполагам, че няма да е драстично по-различно.

# 215
Здравейте, в момента живея в чужбина, но ще се връщам в България. Въпросът ми е, кой е най-ползваният формат за CV в момента и дали някой би обърнал внимание на чуждестранна автобиография ако кандидатствам с нея? Нямам български номер, дали чужд би бил проблем първоначално и най-вече за намиране на работа? Прочетох коментарите в тази тема, но не видях да има такъв въпрос. Извинявам се предварително, ако е бил засегнат и благодаря на тези които ще се отзоват Simple Smile

# 216
  • София
Здравейте, в момента живея в чужбина, но ще се връщам в България. Въпросът ми е, кой е най-ползваният формат за CV в момента и дали някой би обърнал внимание на чуждестранна автобиография ако кандидатствам с нея? Нямам български номер, дали чужд би бил проблем първоначално и най-вече за намиране на работа? Прочетох коментарите в тази тема, но не видях да има такъв въпрос. Извинявам се предварително, ако е бил засегнат и благодаря на тези които ще се отзоват Simple Smile
Привет,
Няма значение толкова форматът на CV-то, важното е да е четимо, разбираемо какво точно се крие зад позицията (например зад позицията на Финансов анализатор се крият около 20-ина различни виждания, та ако си била такава, трябва да е ясно какво точно си правила). Структурирай си опита и образованието по начин, по който буквално 1 поглед да е достаъчен за бърза ориентация. Не използвай много ярки и флуорисциращи цветове, не се хвърляй на много арт темплейт, освен ако не кандидатстваш за арт позиция. Има доста темплейти в нета, разгледай, но ако кандидатстваш за консервативна позиция (например счетоводител, да кажем) - се придържай към по-консервативна визия.
Колкото до международния номер - моят съвет е да напишеш в CV-то, че си в процес на релокация в България, посочи и в кой/кои градове си обмисляла да заживееш.

Това не е точно свързано със CV-то, но опитай се да се ориентираш за заплащането в сферата, в която би желала да се развиваш. Няма значение от коя чужбина се връщаш, но 99% няма да запазиш същите финансови параметри, които си имала в държавата. Много лошо впечатление прави на интервю когато кандидатът се е върнал от чужбина, не е запознат какво се случва в БГ и иска някакви баснословни за БГ суми. Дори и предложете ми вие като опция не е добре, защото никой няма да ти предложи много...

В този ред на мисли - още един непоискан съвет. Потърси в нета и се поинтересувай за Bulgaria wants you. Това е нещо като кампания, в която се помага на хора. които искат да се върнат в БГ, имат и позиции през тях. Мисля, че предлагат и информация. С две думи, ако не помогне няма да навреди.
Желая ти успех в намирането на перфектната за теб позиция Simple Smile

# 217
  • София
Според вас уместно ли е да се пишат в CV-то задължения, които не са ти пряко в длъжностната характеристика, но си ги вършил и можеш да обясниш как и защо?

# 218
Според вас уместно ли е да се пишат в CV-то задължения, които не са ти пряко в длъжностната характеристика, но си ги вършил и можеш да обясниш как и защо?
Да. Щом говорим за опит и ти имаш този опит, разбира се, че ще го посочиш.
Те хората доброволческо участие в инициативи си го пишат в СВ-то, какво остава за професионална практика.

# 219
  • Mars Hotel
Абсолютно. Бих писала всичко, което съм вършила, ако смятам, че е релевантно за позицията, за която кандидатствам.

Участвам активно в доброволческа група на работа - организираме различни инициативи и събития за ангажираност. Това също бих включила, ако става дума за позиция с работа с хора, защото си е умение. В чужбина особено са доста вървежни тези неща и се считат за плюс.

# 220
  • София
Аз бих казала зависи. Simple Smile
Зависи за каква позиция кандидатстваш и какво искаш да правиш. Ако, например, кандидатстваш за главен счетоводител и си бил офис асистент, извършващ финансови отчети някога - да. Но ако имаш опит като тираджия - честно казано, няма особен смисъл да ги запишеш Simple Smile

Всяко нещо, което би могло да ти е плюс за дадена позиция се пише. Интереси, доброволчески опит, дори хобита.
Всяко нещо, което не е релевантно - може да се напише, а може и не.

А Светлица, писали сме едновременно.

# 221
  • София
Да, ще дам малко яснота - става дума за делегирани дейности, които са над моята позиция.
Една от шефките ни си донесе дейностите и абдикира от някои, тъй като се местеше на друга позиция. Аз съм ги правила и то успешно, но си мисля, че ако включа всичките, четящият ще реши, че просто съм си напудрила позицията и си измислям...

# 222
Да, ще дам малко яснота - става дума за делегирани дейности, които са над моята позиция.
Една от шефките ни си донесе дейностите и абдикира от някои, тъй като се местеше на друга позиция. Аз съм ги правила и то успешно, но си мисля, че ако включа всичките, четящият ще реши, че просто съм си напудрила позицията и си измислям...
"Четящият" често може и да не знае, какво се включва в позицията, още повече че има и ad hoc дейности (винаги). Независимо от пред и следисторията, те са част от трудовата автобиография.
Според мен, прекалено много се вкарваш в хипотези.

# 223

Естествено, че да.

# 224
  • София

В този случай даже е задължително.

Общи условия

Активация на акаунт