Работа, CV-та, HR-и, съвети - 88

• 31 200
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
От близо десет години съм в тази фирма, имах някаква позиция и сега доскорошни подчинени са ми супервайзъри. Sad

Пускам СВ-та тук в България, но никой не се свързва с мен, затова се замислям сериозно за remote позицията към небългарска компания.

Честно казано не виждам нищо странно хората да са израснали, докато теб те е нямало. Не виждам защо това те кара да се чувстваш зле.

До колкото знам ако си контрактор към фирма извън България, можеш да се самоосигуряваш. Те ти превеждат брутна стойност, сама си подаваш данъчна декларация и си внасяш данъци.

Не, аз не поясних - моя е грешката. Разбира се, че нямам нищо против хората да израстват и трудът им да е оценен подобаващо. Работата е там, че по времето, когато аз бях на тази позиция беше изключително стресова и къртовска работа, всеки ден се борихме с ескалации на клиенти и обирахме пешкира. Заместниците ни дойдоха във време, когато обемът на работа беше спаднал драстично, ние бяхме автоматизирали много от процесите, което ги улесни още повече, нямаше повече ескалации или са били единични...просто пей сърце. Затова ми е мъчно и демотивиращо да искам да остана там. Не обичам несправедливостите.

Иначе - зная, че контракторите тряба да се самоосигуряват. Simple Smile

# 271
Да, така е. За мен лично гореспоменатите нужди се равняват на това да искаш да си тръгваш по- рано, за да си взимаш децата. Само че едното е всеки ден, другото е веднъж месечно, да кажем.

Много добре казано.

Ако ще съм на лекар половин ден, отпуска. За нещо обаче за два часа се блокирам в календара.

Lonely soul, не разбирам какво има да ти е мъчно и кое е според теб несправедливо? Свършила/и си/сте си работата тогава, сега процесите са автоматизирани (както е редно), и хората няма нужда да си губят времето с глупости??? Няма нищо несправедливо в това, това се прави за улеснение на фирмата, не твое когато и ако някога пак я вършиш тая работа. А и ако си била две години в майчинство е меко казано наивно да очакваш някой да ти пази позицията, още повече пък като контрактор???

Последна редакция: нд, 08 окт 2023, 08:55 от Анонимен

# 272
Последният ми работодател ми предостави 5-годишен смартфон със счупен дисплей и без зарядно. Служебният телефон им го върнах и си добавих служебната карта в личния телефон.
Служебен автомобил получих след два месеца. При молба от моя страна да използвам лаптопа извън офиса ( само за служебни цели ) - получих отказ.
Обаче изискванията им са да обикалям и търся клиенти. Как да стане, след като нямам инструменти за работа.
Един от най-големите клиенти ми звъни в събота вечер с молби да му пусна услугата, спряна поради неплащане. Без служебен лаптоп или разрешение от мениджъра не мога да направя нищо. В крайна сметка му платих услугите през моето онлайн банкиране и той ми възстанови сумата в първия работен ден.
Относно офисът. Санитарка чисти всяка сутрин. Обира с метла боклуците по пода, а след това минава с парцал. Мивки не се миеха, прах не се обираше. Чистила съм прах веднъж месечно, защото ме беше срам от клиентите.
От седмица не работя там. Освободиха ме с обяснението, че не обикалям със служебния автомобил за да търся клиенти. Как да го направя след като нямам нужните инструменти за работа. Нямам лаптоп, нямам база данни. В същото време си изпълнявах таргета х4………….
А, и искаха да замествам фронт офис и касиери на Изипей в обедните им почивки, за което категорично отказах.
Смешно е.

# 273
  • Melmak
Харати, звучи като кофти място! Надявам се скоро да намериш нещо, което ти похожда повече!

По случая на lonely съм съгласна с бед карма. Няма какво да се обиждаме, че компанията се развива и върви напред. Автоматизирала е процеси, вече не е нужно служителите са се бъхтят. Според мен не бива са ги отписваш с лека ръка. Явно си доказан кадър там, представи си какво е в нова фирма да се доказваш след майчинство. Ако излизаш и често болнични, ще е сложно.

# 274
Харати, на такъв работодател не трябва да му се работи и ден. Условията звучат ужасно и мизерно. Сигурно и тази велика служебна кола не е била в цветущо здраве.

# 275
Харати, на такъв работодател не трябва да му се работи и ден. Условията звучат ужасно и мизерно. Сигурно и тази велика служебна кола не е била в цветущо здраве.
Покривът протичаше след силен дъжд и карах три месеца с вода, вместо с течност за чистачки. 😂

# 276
Момичета, последно пиша за моята драма, че става як спам, а не искам да разводнявам темата. Не съм контрактор в тази фирма, българска е. Simple Smile И се върнах още след първата година, като си гледам децата паралелно.

От друга страна- в новия отдел нямам крайни бързи срокове и мога да си свърша работата, когато пожелая. Това е причината да не напускам и да се хващам на нова работа импулсивно. Наясно съм, че през няколко дни ще са болни, след като тръгнаха на ясла. Simple Smile Просто е драпане на едно място и се върнах на начална позиция след близо 10 години. Явно егото ми страда. Pensive

Автоматизацията тепърва ще се развива и дори съкращава работни места, в което няма нищо лошо (след като оптиматизира процеси и улеснява работата).

# 277
Ако не искаш да драпаш на едно място, вземи си бавачка, а ти си работи концентрирано и както преди на пълно работно време без да се притесняваш от потенциални детски болести. Но няма как хем така, хем иначе.

# 278
  • Melmak
Аз мисля, че подобна работа е приемлива за след майчинство. Ако искаш да имаш повече енергия и време за децата си. След  година, две, три може вече може да потърсиш и по-големи възможности.

Наскоро си говорих с моя приятелка. Преди около две години се върна от чужбина, не знаеше с какво да се занимава. Започна работа в голяма фирма, забременя. Сега се оказа, че нейният проект е закрит и е прехвърлена към друго звено. Направо се чудеше дали след майчинството да не напуска, много административна и скучна работа. Но това казах и на нея, ще си гасиш лаптопа в 5:30 и ще се прибираш у вас. Ще можеш да отсъстваш ако се налага с детето и ще имаш сигурна заплата. Пък след някоя друга година ще намериш нещо, което ти допада повече. Не е края на кариерата да поостанеш на едно скучно място.

Ако разбира се, това не те устройва, наистина можеш да наемеш бавачка и да захванеш нещо по-ангажиращо.

# 279
Харати,
Изипей ли е този работодател?
Аз щях да кандидатствам там, но се отказах.
Моя позната наскоро подаде документи...Не знам какво стана...

# 280
В Изипей касиерките са на процент, не на твърда заплата.Ако искат и на франчайз.

# 281
Харати,
Изипей ли е този работодател?
Аз щях да кандидатствам там, но се отказах.
Моя позната наскоро подаде документи...Не знам какво стана...

Телеком е, но имат и каси на Изипей.

# 282
Смятате ли, че да поискаш 3000 лева нето заплата на интервю за работа за международна компания в София (офис позиция) е нагло или е в рамките на нормалното?

# 283
Зависи от позицията. За някои е много, за други е много малко.

# 284
Зависи от позицията. Не е нагло, разбира се, ако отговаря на профила и опита на кандидата.

Общи условия

Активация на акаунт