Работа, CV-та, HR-и, съвети - 88

• 30 543
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
Нарциса, теб точно не мога да си те представя в ролята на неможеща да си намери работа за повече от 1.6К. При цялата енергия, която влагаш в писане в теми по различни теми и показваща както информираност, така и критично мислене, въобще не мога да повярвам, че не можеш да подбереш подходяща обява за минимум 2К. Има нещо сбъркано - или във форумния ти образ, или в поведението ти в реала, но едното хич не се връзва с другото.

# 466
  • София
Малко е и до късмет да попаднеш на екип, в който са на етап "зарибяване на хората" и дават обри заплати.
Иначе, се съгласявам, повтаряме ѝ го от години, още като беше на по- предната с оня шеф балък.
Нар, как ти се струва обявата, която постнах- това ли търсиш? Или по- различно счетоводство.

# 467
Тя обявата изглежда добре като за мен (имам понятие, но нямам опит), ако питаш за това от скрийншота.
Аз си знам проблема, писала съм го много пъти, имам големи резерви към корпоративната среда, а повечето работи, които се считат за добри и са добре платени, са точно там. Има и места с малко служители, но много добре платени, не те занимават с фирмена култура, фирмено семейство и други подобни алабализми - аз лично в такова се целя и все не попадам.

# 468
  • София
Разбирам, не съм обърнала внимание. Правилно имаш резерви.

Прецени си ти каква цена си склонна да платиш, за да получиш повече пари. Всеки трябва да го направи. Успех Flowers Four Leaf Clover

# 469
Има и места с малко служители, но много добре платени, не те занимават с фирмена култура, фирмено семейство и други подобни алабализми - аз лично в такова се целя и все не попадам.

Интересно ми е кои фирми имаш предвид, би ли споделила?

# 470
Нищо подобно никой не е казал. Няма нужда от генерализации Simple Smile
Нека да опитам да помогна (не очаквам да пишеш във форума, а сама да се замислиш).
1. Какво е образованието ми, мога ли да се реализирам с текущата си професия?
2. Какво мога, което ме прави конкурентноспособна пред останалите? Кои са силните ми страни? Кои са слабите ми страни?
3. Има ли голям наплив за позициите, за които кандидатствам? Какво мога да направя, така че слабите ми страни да не попречат да бъда избрана аз за позицията?
4. Какво искам да постигна на новото място? Каква е дефиницията за мен на "удовлетворяваща ме работа"

След като си отговориш съвсем честно и искрено на тези въпроси, огледай как да си напишеш сиви-то. Не слагай снимка, тя и без това не е задължителна.

Когато излязох на борсата на труда, не бях изненадана, защото това беше края на един очакван процес в предишната ми работа. Зададох си тези въпроси. Дори ходих на специалист, който да ми помогне с ориентирането. Дори и той каза, че обикновенно при него идват млади хора, които не са наясно с бъдещето си и желанията си. Аз реших, че възприемам света малко нереално, предвид дългата ми трудова заетост в една сфера и затова исках да се консултирам със знаещи. Всъщност този специалист ме посъветва, да се пробвам встрани от тази сфера, но по образованието ми и моите компетенции. За сега не се получават нещата, което не ме отказва. Все пак работя, колкото и тооксично да е пребиваването ми на това място. Ще успея. Чета. Срещам се с хора, които имат младежкия ентусиазъм и друг вид опит. Не бих казала, че съм се отчаяла. Просто минавам през живота на малко по-бавни обороти.

# 471
Има и места с малко служители, но много добре платени, не те занимават с фирмена култура, фирмено семейство и други подобни алабализми - аз лично в такова се целя и все не попадам.
Интересно ми е кои фирми имаш предвид, би ли споделила?
Като имена не бих искала да споделям. Иронично, едната фирма е тази, в която съм, но за късмет баш моят новоизлюпен отдел не влиза.

# 472
Нарциса, ако "Младост" ти е удобна дестинация, може да ми пишеш.

# 473
Моля за мнение и съвет.
Как се процедира с колеги на нова работа които трябва да ви обучават и са единствените които занаят процеса на работа, но нарочно не го правят и не ви допускат до реалната работа? Как се процедира, без да влизате в конфликт.

# 474
  • София
Правиш си 1:1 с прекия, имаш си "график" в какво искаш да навлезнеш и го представяш.  Молиш за съдействие, така че да покриете плана и да можеш да започнеш да допринасяш за екипа, колкото се може по- рано. Колегите ти може да нямат интерес да те научат, но ръководителят има интерес повече хора да могат да правят задачите - минимизира риска при атришън.

Непопулярно мнение, но ако не искат - обикновено си има причина за това и тя е в работната атмосфера, третирането на хората като заменяем ресурс. Хората не са чудовища, но изваждат лошата си страна, когато виреят в обстановка на страх, несигурност и кофти мвниджмънт.

# 475
Моля за мнение и съвет.
Как се процедира с колеги на нова работа които трябва да ви обучават и са единствените които занаят процеса на работа, но нарочно не го правят и не ви допускат до реалната работа? Как се процедира, без да влизате в конфликт.

А сигурно ли е, че на тях мениджърът им е казал да те обучават? Ако е така, то говориш с него, както е писала Catcher in die Rye.

Струва ми се леко странно да го правят умишлено, защото твоето навлизане в работата ще ги разтовари.

# 476
Дай си реална представа дали наистина не искат да те допуснат до работния процес или ти прекалено бързаш.
Казвам го, защото съм в позиция да обучавам в момента колега, който е готов да препуска, без да си дава сметка, че има детайли, които не е усвоил. Не казвам, че ситуацията при теб е такава, а споделям една възможна гледна точка.

# 477
Здравейте,
Има ли фирми на нашия пазар, които предлагат работа с реална опция за гъвкаво работно време?
Става дума за работа, подходяща за майка с малко дете, което често боледува и съответно често се налага да бъде гледано в къщи?
Наскоро говорих с моя позната, която е с 2 деца и работи към българска фирма, обслужваща чуждестранни клиенти. Обясни ми, че тя има 3 дена да осъществи комуникация с клиента, като никой не и държи сметка дали това се пада в 1 или 5 сутринта или събота и неделя. Но нейната работа е с немски език.
Интересува ме, дали има компании, които предлагат подобна организция на работа, но на ангийски?
Не се търси висока заплата, а чисто и просто някакъв постоянен доход, докато с детенцето нещата се закрепят и почне да ходи по-редовно на градина. Simple Smile

ПС: Опцията за гледане от роднини и/или детегледачки е ограничена в случая по ред причини. Simple Smile

# 478
Правиш си 1:1 с прекия, имаш си "график" в какво искаш да навлезнеш и го представяш.  Молиш за съдействие, така че да покриете плана и да можеш да започнеш да допринасяш за екипа, колкото се може по- рано. Колегите ти може да нямат интерес да те научат, но ръководителят има интерес повече хора да могат да правят задачите - минимизира риска при атришън.

Непопулярно мнение, но ако не искат - обикновено си има причина за това и тя е в работната атмосфера, третирането на хората като заменяем ресурс. Хората не са чудовища, но изваждат лошата си страна, когато виреят в обстановка на страх, несигурност и кофти мвниджмънт.

Ами всъщност официално не трябва да ме обучава,защото сме на равни позиции, но той е единствения човек който разбира от моята работа. Просто няма кой друг. Изглежда обаче не иска. Аз също мисля,че е логично да предадеш знания на новите за да се разтовариш, но явно има хора които искат да се покажат пред ръководството и само те да знаят нещо. Не искам да влизам в конфликти,но не знам как се процедира, защото после може да кажат,че не правя нищо
...

# 479
  • София
Не знам за работа с клиенти, но ако правиш някакви неща с краен срок, а не с постоянна комуникация с хора, съобразявайки се и с тях - реално можеш да влезнеш и в 2 да го направиш.

Утре имам да пратя нещо, но както знаете, част от моите колеги са с по- слаба натовареност и утре ще си гукат в офиса. Искам и аз, а не да седя вързана като наказана и тая вечер ще вляза отметна част от задачите, за да мога на спокойствие да изпия едно две кафета. Същото би било и при теб - като заспи детето, ще влизаш да отмяташ задачи. Просто търси друг тип работа, а не кол център или рикуести с SLA да върнеш отговор в определено време.

Общи условия

Активация на акаунт