Гестационен диабет - тема 5

• 31 831
  • 735
  •   1
Отговори
# 225
Щом си на терапия всичко е супер...аз от началото на бременността та до сега 30г.с постоянно съм с тсх 0.1-0.3 и ендо смята че е супер

# 226
Не се притеснявам толкова за щитовидната в момента, колкото да не съм имала нещо неоткрито и нетретирано преди тези толкова важни първи 3 месеца...

# 227
Не се притеснявам толкова за щитовидната в момента, колкото да не съм имала нещо неоткрито и нетретирано преди тези толкова важни първи 3 месеца...
Няма страшно моите стойности са подобни...даже сутришната ми беше 6.2...ако се наложи ще имаш терапия...аз слагам инсулин...и на мен ми е първа бременност и за всичко се притеснявам

# 228

Момичета, това ми излезе като резултат за гликирания хемоглобин. Май е ок или?

# 229
  • София
Ок е да, не е оптимален и все пак включва последните 3 месеца когато вече си била бременна но е ок. Явно развиваш ранен гестационнен диабет,  с диета ,  добър ендокринолог и правилните дозички ще се справиш спокойно!

# 230
Той и моя гликиран хемоглобин точно преди да започне да скача сутрин КЗ беше 4.6,но всичко бързо се разви...при мен около 20г.с. започна всичко....сега на приложението ми показва 5.3...ендо казва,че над 5.5-6 говори за проблем

# 231
От един пост във фейсбук - Bear&Bee
Ако имате диабет, може би се тревожите дали ще можете да кърмите. Отговорът е да!
Всички жени преживяват метаболитни и хормонални промени след раждане. Кърменето намалява въздействието на тези промени при майки, които имат диабет.
Ползи от кърменето:
🤱 Кърменето увеличава инсулиновата чувствителност и има дълготраен позитивен ефект върху глюкозния метаболизъм;
💧 кърменето би могло да намали нуждата от инсулин при диабет тип 1
💧при диабет тип 2, кърменето би могло да намали тежестта на симптомите
💧 ако сте имали гестационен диабет- кърменето след това намалява риска от развитие на болестта
🤱 Кърменето потиска цикъла и месечните хормонални промени;

За кърменето и диабета, можете да разберете още в статията на La Leche League GB https://www.laleche.org.uk/diabetes-and-breastfeeding/

Ако имате въпроси и тревоги, нуждаете се от информация и подкреоа- можете да се свържете с доброволните консултанти на Ла Лече Лига на телефон 0888555385 или във фейсбук групата ни Кърменето от А до Я .

# 232
Момичета, можете ли да ми препоръчате сензори/глюкомери?
Моят приятел има поръчван преди от Алиекспрес, но при две поредни измервания показа 5.7 и 4 и не му вярвам.

# 233
Аз използвам accu chek instant и съм пробвала две поредни измервания на два различни пръста и дава максимум отклонение от 0.2...имах преди това wellion и при него на единия пръст показваше 4.5,а на другия 6.3...

# 234
  • София
Аз съм с Wellion Galileo, не е показвал до сега отклонения, засичала съм го с венозна кръв и си е ок.

# 235
Краят на 37-ма седмица и сутрин 4.9 , като снощи хапнах и сладолед след вечеря.
Май са добри съветите от Глюкозната революция. Защото като си ям сладки неща вечер по-късно след вечеря ( крия се от детето ) и тогава сутрин нещата са зле. Сладкото вечер ще отпадне завинаги май.

# 236
Ох аз нищо немога да хвана вече...храня се по един и същи начин едната сутрин 5.0,а на другата 5.5-5.6 поне от както съм на инсулин ги няма онези стойности над 6 сутрин...снощи почти нищо не ядох но въпреки това 2 часа след вечеря КЗ ми беше 5.8,а на предната вечер така хубаво се надумках и 2 часа след това 5.1 и двете вечери ядох почти едно и също...печено месо, кашкавал,салата...
А онзи ден ядох печено пиле за обяд и за десерт изядох парче торта и час след това КЗ 5.6...Маце ти как си

# 237
В чуждите сайтове си пише , че се случват два синдрома ( или подобно) и може и да не може да се повлияе на нощната глюкоза. И че е много трудно понякога, каквото и да се прави.
Лошото е , че висока сутришна захар, свързват с по-голям риск от диабет занапред.

# 238
  • София
Наде 1:1 с теб съм... Бомба съм през деня, но сутринта каквото и да съм яла за вечеря КЗ си е висока... Вече съм на 16 единици инсулин ама все едно вода бия. 37+5 дни съм. Така се надявах да има малко подобрение ама явно до датата ще караме така.

Следвала съм и съветите на глюкозата дама... Ми не действат при мен. Аз съм с ИР и това допълнително усложнява нещата. Ако нямаш метаболитен проблем може и да работи.

# 239
https://www.gestationaldiabetes.co.uk/high-fasting-levels/
Има точки 5 и 6 - dawn синдром и somogi ефект , които май трудно може да се контролират ( или не могат)

Общи условия

Активация на акаунт