Гестационен диабет - тема 5

• 31 822
  • 735
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Не си много извън нормата, 5.3 се иска така че си съвсем близо, спазвай си диетата и вече би трябвало да си влезне 36/37ма в норми

# 181
Момичета .. мерите ли час след хранене ? Колко най -много сте засичали тогава?

# 182
  • София
Меря четири пъти на ден, на гладно и 1 час след хранене, при бременни се мери час след хранене, при диабетици два часа след хранене. Целите които гоня са под 5.3  на гладно и до 7.8 час след храна. Без лекарства най-много съм засичала 8.4 час след хранене еднократно. Имам и едно 8.2, други извън норми нямам след храна.

# 183
След половин кроасан с шоколад за закуска ( в началото ) - 11 и малко
Иначе с хляб или овесени ядки или др. малко над 8 , но рядко. Даже усещах преди като вдигна захарта - ставаше ми лошо.

# 184
Аз от 2 филийки вита с крема сирене 9.4...това ми беше най високото...вчера ядох печено месо за обяд,но за десерт цяло парче торта и 1 час след това КЗ беше 5.4,а аз очаквах да е хвръкнала до небесата...а от кисело мляко с овесени ядки почти винаги след час ми е около 7.4...

# 185
Стигнах до Начев. Обяснявам му как сме решили , че има гест. диабет и каза, че щом сутрин съм все над 5 явно си имам. Той си държи на до 6 на гладно и до 7,8(8. )следчас. А каза, ако сте на инсулин тогава до 5,3 . То така или иначе съм към края и каквото такова. Но сега в 35-та края виждам подобрение в стойностите, а ям повече въглехидрати - чушка с ориз и кайма примерно, а не само месо и зеленчуци.
Иначе ми каза, след бременност ще видим дали сте с метаболитен синдром , за което от преди 10 г ми е казал, че съм така …

# 186
  • София
Той малко сам на себе си си противоречи... Хем ако си над 5 си с ГД, хем го дръж до 6, ама с инсулин до 5.3😂

# 187
Той малко сам на себе си си противоречи... Хем ако си над 5 си с ГД, хем го дръж до 6, ама с инсулин до 5.3😂
И аз не знам вече … Едно момиче от чужбина писа, че там я карали първо диета, движение и въобще не говорили за инсулин . И всяка седмица я викали на консултация и май и диетолог участва.
Тук сме , на който лекар попаднеш …
Аз се следя за щит. жлеза от години при Начев и за това съм доволна .

# 188
Хм, ами на мен Начев февруари ми каза, че иска 5.1 на гладно. Смених го, защото поиска обременяване веднага, при стойност 5.3-5.4 на гладно. Не можех да издържа обременяване във втори месец, защото ми се гадеше от всичко и нямаше как да стоя гладна толкова време. Сега пък искал стойности до 6. Странно. При другия ендокринолог приехме, че имам ГД, сложи ме на режим. До края на бременността обаче стойностите ми не мръднаха. Така си останах със сутрешна захар 5.3-5.4 Нито ендокринолог, нито гинеколог правиха драми за такива стойности.

# 189
  • София
И аз не знам вече … Едно момиче от чужбина писа, че там я карали първо диета, движение и въобще не говорили за инсулин . И всяка седмица я викали на консултация и май и диетолог участва.
Тук сме , на който лекар попаднеш …
Аз се следя за щит. жлеза от години при Начев и за това съм доволна .

Ами точно така процедира моята ендокринолложка. Първо диета и мерене две седмици, после включихме само глюкофаж и пак мерене всеки ден за седмица и се чувахме през ден, вече като започна да се вдига много КЗ на гладно ме извика да включим и инсулин  и се чувахме 10 дни всяка вечер да нагласим дозата. Сега и пращам само резултати през няколко дни и сигурно утре ще се видим пак. Има и диетолог в клиниката, но аз нямам нужда от такъв, аз съм с ИР от 10г и знам кои храни имат висок ГИ.

# 190
Не искам да ви дразня , какво ям … Но малко да се похваля и да ви дам кураж . Днес след 12 ч глад., сутрин 4,7 . Под 5 не съм виждала поне 2,5 месеца. Хапнах кисело мляко и кроасан ( домашен , не пакетиран - но пак бяло брашно, масло, шоколад) И след един час - захар 6,2 .
Аз просто не усещам вече  да ми става и лошо, както когато се качва към 8 + захарта и си знам, че е ок. От утре почвам 36-та седмица.

# 191
Момичета, кетоните бяха опасни за бебето, нали? До колко трябваше да са? Вчера ме изписаха от болница, където буквално не съм яла 5 дни, а ми правеха вливки. И сега си поглеждам изследванията от вчера преди да ме изпишат. Пише кетони 4+. Това не беше ли много? Как са толкова без да съм яла? Там нямаше как да меря каквото и да било, защото бях с вирус, който ме скъса от повръщане и съответно никаква храна не приемах. Според вас да започна да приемам въглехидрати ли?
Иначе серумна глюкоза 3.89 mmol/L.

# 192
  • София
Не се притеснявай за кетоните Боби, тук трима лекари ми казват че няма какво да ги гледам.

Мими браво за хубавите резултати ! Аз днес обратното, не се наспах и ми хвръкна КЗ

# 193
За кетоните и аз спрях да им обръщам внимание вече ...и АГ и ендо казаха от режима е...освен от режима кетони се появяват и от гладуване и от обезводняване ..

# 194
  • София
Наде как е КЗ на гладно?

Моята след две седмици в норма започна рязко да скача... Аман вече

Общи условия

Активация на акаунт