Гестационен диабет - тема 5

• 31 828
  • 735
  •   1
Отговори
# 195
Наде как е КЗ на гладно?

Моята след две седмици в норма започна рязко да скача... Аман вече
Ами на единия ден 5.3 после два дни 5.5
Повече от 5.5 не е била...освен в един от дните беше 6.1 нямам представа защо...даже сутринта хапнах съвсем малко и скочи на 7.8 и след това всичко се нормализира...утре съм при ендо и сигурно ще вдигне на 10 единици...преди обяд и вечеря ми пада до 4.2,но два часа след вечеря винаги е около 6...пробвай премерих и 3-4 часа след вечеря не пада като преди обед и вечеря на 4 и нещо а стои около 5.3-5.5

# 196
  • София
Същото е и при мен, сутрин висока, след закуска държи и после спада рязко... Аман вече... И аз съм на десет единици и сигурно днес ще вдигнем. Ще и звънна днес довечера да каже...

# 197
Направо ми омръзна да си дупча пръстите...безименните ми са на решето...и постоянно купувам лентички...дали ако си искам от ендо няма да ми даде...те там и без това им носят мостри

# 198
  • София
Ми аз си купувам. Единственото което купувам. И инсулин ми даде и всичко останало та нямам зор за едни лентички

# 199
Оф аз пия хиляда неща....б12,д,пропицил,магнерот,Новалак пренатал,ферум на смарт хит, натаспин,биозин мама

# 200
  • София
Поне не се бодеш и с клексан... Събират ми се 6 бодежа на ден... И аз съм с цели шепи споко

# 201
Ох и аз имам мутаций...хомо съм по пай 4г/4г и хетеро по интегринА2 и фибриноген....сама си самоназначих изследването за тромбофилия някъде към 12г.с....пуснах коагулация беше перфектна...свързах се с др Иванова и тя каза почваш фракси профилактично...купих една опаковка ,но ме достраша и не го почнах...след 20 дни пускам пак коагулация и аптт ми беше 49 без да взимам нищо за разреждане...хематоложката каза никакви кръворазреждащи много е високо...към 22-23 седмица включихме натаспин по 1 вечер...най интересното е че 20 дни след него аптт падна на 28...сега е около 26...следя коагулация през 20 дни и Иванова каза,че ако продължават да са така резултатите ще започна фракси към 32-34 седмица...

# 202
Ох и аз имам мутаций...хомо съм по пай 4г/4г и хетеро по интегринА2 и фибриноген....сама си самоназначих изследването за тромбофилия някъде към 12г.с....пуснах коагулация беше перфектна...свързах се с др Иванова и тя каза почваш фракси профилактично...купих една опаковка ,но ме достраша и не го почнах...след 20 дни пускам пак коагулация и аптт ми беше 49 без да взимам нищо за разреждане...хематоложката каза никакви кръворазреждащи много е високо...към 22-23 седмица включихме натаспин по 1 вечер...най интересното е че 20 дни след него аптт падна на 28...сега е около 26...следя коагулация през 20 дни и Иванова каза,че ако продължават да са така резултатите ще започна фракси към 32-34 седмица...
Аз ходя при Паскалева и пуска всеки триместър изследвания. ( с по леки мутации , но 3 броя ) . Аз бях на 150 аспирин- Акард и заради риск от преждевременно раждане минах на клексан към 28-ма седм. За клексана други изследвания пускат .

# 203
Така аз минах на инсулин 10 единици... Маце ти как си...ендо хареса резултатите ,но сутрин пак се въртя около 5.4...сега пробвам няколко дни така и ако не минавам на 12..
И аз неможах да видя логика в коментара,че без инсулин било до 6,ама с инсулин под 5.1...то просто няма смисъл

# 204
Момичета да ви питам ако някой има опит: Колко време след раждането е удачно да се повери как са нещата с ГД, моята АГ ми каза една година но сякаш ми се струва много време това не ми се иска ако има нещо остатъчно да си ходя една година с висока КЗ. И още сега, като сме родили вече някой знае ли какви стойности се търсят на гладно и след храна примерно на 60 и 120 Мин. за да опитам да засека в къщи какво се случва.?

# 205
Момичета да ви питам ако някой има опит: Колко време след раждането е удачно да се повери как са нещата с ГД, моята АГ ми каза една година но сякаш ми се струва много време това не ми се иска ако има нещо остатъчно да си ходя една година с висока КЗ. И още сега, като сме родили вече някой знае ли какви стойности се търсят на гладно и след храна примерно на 60 и 120 Мин. за да опитам да засека в къщи какво се случва.?
Здравей, при мен минаха 6 месеца от раждането, като на 3тия месец си пуснах изследвания и кръвната ми захар на гладно беше 5. Аз по-скоро се интересувам дали е достатъчно да се изследва само кръвна захар, инсулин, гликиран хемоглобин и хома индекс. По време на бременността не правих обременяване, защото бях в 32г.с. когато имах леко завишение на захарта на гладно. Сега обаче отново не искам да правя обременяване, защото е много натоварващо за организма и се чудя дали мога да разчитам само на кръвни изследвания. Нямам фамилна обремененост, чувствам се отлично, висока съм 170 и съм 55кг., но все пак има едно притеснение в мен.

# 206
  • София
Наде от днес минавам на 14... Еднократно имах 4.9 след 12 eдиници и пак нагоре..  днес 6.1.Та търсим правилната доза..  аз съм вече в 36та, чакам дата за секцио.

Аз мисля периодично да си проверявам с глюкомера след раждането живот и здраве

Последна редакция: сб, 11 ное 2023, 15:02 от Мацето

# 207
PureFlower И аз не искам да правя обременяване и се надявам да може само с тези показатели, които си изброила. Иначе и аз мисля, като минат 3 месеца да отида на ендокринолога за да ми обясни кое как.

# 208
PureFlower И аз не искам да правя обременяване и се надявам да може само с тези показатели, които си изброила. Иначе и аз мисля, като минат 3 месеца да отида на ендокринолога за да ми обясни кое как.
След три месеца ми казаха, че ще говорим какво да се пусне. И аз хич не искам да правя натоварване, но май по-скоро ще искат

# 209
Ох маце и аз имам някакви такива гадни единични стойности на гладно 6.1 например и после 1 час след ядене пак е зле и след това перфектни...а днес сутринта беше 5,а 1 час след закуска 9 направо останах изумена...закусвах каквото закусвам обикновено и в същото количество...
Моя ендо каза живот и Здраве след раждането да се следя отново известно време с глюкомер и на 6тия месец обременяване с изследване и ма КЗ и на инсулин...
И аз мислех,че е много тежко обременяването,но не видях нищо тежко...не усетих дискомфорт,а алат и асат след него бяха по 10...та аз от 1 т пропицил първите месеци вдигах чернодробните над 70...

Общи условия

Активация на акаунт