Гестационен диабет - тема 5

• 31 845
  • 735
  •   1
Отговори
# 255
Ами май ще е така да...вечер към 3-4 съм я мерила и е 4 и нещо и сутринта бам пак 5 и нещо...незнам какво са съветите на тази глюкозна революция...знам само,че ми омръзна да ям месо,яйца,зеленчуци...аз риба не обичам ,но понякога се насилвам да ям...искам да ям баница,манджа с хляб и пържени картофи...и много други вкусни неща ми идват на ум...аз вече като видя месото пред мен и ми се отяжда...
И все пак можеш да си хапнеш 2-3 хапки към месото и зеленчуците . При мен не се отразява много - 4-5 резена картоф, лъжица ориз и тн. Баница 2-3 хапки с кис. мляко, зеленчуци към обяд/следобед - от баница с повече плънка и пълнозърнести кори не ми се е вдигала мнг захарта.
То 8-ми месец май се влошават нещата.
Аз спах снощи 3 часа само  , в 4 през нощта 4,9, сутринта 4,8 .

# 256
И аз мисля,че се влошават най много в 8ми месец...снощи 2 часа след вечеря 4.8,сутринта на гладно 6...а повече нищо не съм хапвала след вечерята...само вода

# 257
  • София
Аз 34-36та бях супер, под 5 две седмици с инсулина виках си бреей , влезна в час... Сега ей го на пак съм с 5.7...

# 258
И аз така слагам инсулин ,ама както писа ти все едно вода бия...да пробвам в корема ли тая вечер...аз в бедрата го бия...може ли в паласките ?

# 259
  • София
Всичко изредих хаха без промяна... Ама пробвай

# 260
Момичета, мъча се още да свикна с глюкомера, но не знам защо толкова трудно изкарвам достатъчно кръв за теста. И тъкмо се ядосах, защото изхабих няколко лентички без резултат, кръвта не беше достатъчно, накрая успях, но бях толкова ядосана, че се зачудих дали това може допълнително да ми е вдигнало захарта. Скочи от 4.1 на гладно до 10.3 час и 15 минути след ядене...ядох пуешки кюфтета с малко печени картофи и морков, но явно ще ги махам картофите... И има ли някакви съвети как по-лесно да излиза кръв, като се убода? Ползвам Контур плюс елит с писалката към него, на 5 степен и все няма кръв...

# 261
  • София
Аз тук гледах от това клипче https://youtu.be/0BLmuAG5UNA?si=XMtV270kfh6Ep4T-

Виж какво количество се иска. Аз го ползвам на 1.5 бодилото, нещо явно не натискаш както трябва.

Изключи бързите въглехидрати, картофи и малките деца знаят че са чист въглехидрат ...

# 262
Ооо аз ям ли картофи даже и само да си бучна няколко и даже и на следващия ден имам проблеми с КЗ...даже и с супата спрях да слагам...

# 263
Благодаря, момичета. А вие колко време пробвахте само с диета да контролирате захарта преди по-сериозни мерки? Правихте ли фетална ехокардиография?

# 264
Момичета, мъча се още да свикна с глюкомера, но не знам защо толкова трудно изкарвам достатъчно кръв за теста. И тъкмо се ядосах, защото изхабих няколко лентички без резултат, кръвта не беше достатъчно, накрая успях, но бях толкова ядосана, че се зачудих дали това може допълнително да ми е вдигнало захарта. Скочи от 4.1 на гладно до 10.3 час и 15 минути след ядене...ядох пуешки кюфтета с малко печени картофи и морков, но явно ще ги махам картофите... И има ли някакви съвети как по-лесно да излиза кръв, като се убода? Ползвам Контур плюс елит с писалката към него, на 5 степен и все няма кръв...
Аз се бода на степен 3 , но го натискам леко към пръста. Ако трябва си натискам пръста , но с масаж от долу нагоре.

Последна редакция: чт, 23 ное 2023, 18:44 от Nunni

# 265
Аз правих всичко...около месец и половина бях само на режим,като сутрин винаги ми беше над 5 ,а 1 час и 2 часа след храна ги контролирам добре само с режим...сега съм на инсулин и пак КЗ сутрин е висока...
Момичета малко не е по темата,ама ми изписаха вагинално утрогестан  300мг 3х1 заради шийката...това не е ли много...

# 266
  • София
Благодаря, момичета. А вие колко време пробвахте само с диета да контролирате захарта преди по-сериозни мерки? Правихте ли фетална ехокардиография?

Първо мини ендокринолог. Това състояние се следи заедно с лекар, не е самостоятелно упражнение. Не съм минавала фетална ехокардиография

# 267
Благодаря, бях на ендо, даже комбиниран при трима лекари направих (един основен за хормоните заради Хашимотото, един за ехограф, един за захарта), но не можах да разбера всичко относно захарта. Направо почти нищо не разбрах, освен да пазя режим в момента.Другия месец съм пак...Дори в кабинета на лекарката, която ми обясни за захарта, излезе 3.6 на гладно (но аз съм с ужасно целодневно гадене, бях си върнала вечерята предната вечер и не бях яла ужасно много време). Днес излезе 4.3 сутринта (не бях връщала предния ден, спазвах си режима), час след закуската беше 6.6, преди обяд беше към 4.1 и след обяда скочи много...Но ще се следя и наблюдавам и ще гледам да съм стриктна.

# 268
Аз правих всичко...около месец и половина бях само на режим,като сутрин винаги ми беше над 5 ,а 1 час и 2 часа след храна ги контролирам добре само с режим...сега съм на инсулин и пак КЗ сутрин е висока...
Момичета малко не е по темата,ама ми изписаха вагинално утрогестан  300мг 3х1 заради шийката...това не е ли много...
След  серклажа ми изписаха 1 х300 циклогест - вагинално или ректално. Аз за да се пазя от бактерии реших да си пия утрогестан 2 х100 вечер и го спрях към средата на 8-ми месец май. Вагинално по-добре се усвоява все пак.
Доста голяма доза ми се струва. С първата бременност пих 2х200 , но беше след инвитро и тн.
Има тема Лежащи мами - там е за проблеми с шийката и др.

# 269
Момичета, при ГД след като се роди бебето имате ли представа какви изследвания му се правят?

Общи условия

Активация на акаунт