Гестационен диабет - тема 5

• 31 855
  • 735
  •   1
Отговори
# 270
  • София
До колкото знам три пъти се измерва  първия ден кръвната захар

# 271
Маце като теб съм 1 към 1 на едната сутрин 5.1,на другата 6.4...и после няколко дни подред все 5.7...ще минавам на 14 единици..така и не паднах под 5 даже и с инсулин...утре съм при АГ който искам да ми прави секциото...ще го разпитам какво изследвания се правят,но АГ по ФМ каза че се следи за хипогликемии

# 272
Маце като теб съм 1 към 1 на едната сутрин 5.1,на другата 6.4...и после няколко дни подред все 5.7...ще минавам на 14 единици..така и не паднах под 5 даже и с инсулин...утре съм при АГ който искам да ми прави секциото...ще го разпитам какво изследвания се правят,но АГ по ФМ каза че се следи за хипогликемии

Супер, ще съм благодарна да споделиш! 😊

# 273
  • София

Тази сутрин съм с 4.9 😂, не спах цял нощ, кръвното сутринта високо, но КЗ ниска... Логика няма...

# 274
Незнам вече не намирам логика и аз...спя като пън 6.4...събуждам се по 100 пъти 5.3...ям печено месо с 1 филийка препечена бял хляб и  цяло парче торта за десерт и час след тях 5.6...ям две филийки протеинов хляб с крема сирене и след час 7.6...ти на 16 единици ли беше?

# 275
  • София
На 16 да.

# 276
Минах през АГ,който ще ми прави секциото...също като АГ по ФМ(независими да един от друг)ми каза,че при гестационен диабет е хубаво бебчетата да се вадят около 37г.с. заради повишаващия се риск от Хипогликемий...каза,че след като се роди бебчето му се следи КЗ.При мен освен къса шийка е и мека и ми насрочиха дата за секцио за първата седмица на 9ти месец с уговорката,че ако всичко е наред може да я изместим със седмица...не ми стига базед,Ами и тромбофилия и ГД и сега и скъсена и мека шийка...главата на бебка буквално е на дупката и от там идва скъсяването...сега на лежащ режим...

# 277
Минах през АГ,който ще ми прави секциото...също като АГ по ФМ(независими да един от друг)ми каза,че при гестационен диабет е хубаво бебчетата да се вадят около 37г.с. заради повишаващия се риск от Хипогликемий...каза,че след като се роди бебчето му се следи КЗ.При мен освен къса шийка е и мека и ми насрочиха дата за секцио за първата седмица на 9ти месец с уговорката,че ако всичко е наред може да я изместим със седмица...не ми стига базед,Ами и тромбофилия и ГД и сега и скъсена и мека шийка...главата на бебка буквално е на дупката и от там идва скъсяването...сега на лежащ режим...

Благодаря за споделеното, Надежда!

Почивай и бъди спокойна всичко ще е наред!

# 278
Маце как си...да те питам ти твоя инсулин който е в писалката държиш ли ги в хладилника?На мен Ебдо ми каза само неотворения да държа в хладилник ,а писалката не...да ама снощи ми свърши и го смених с такъв от хладилника и Днес КЗ сутринта е супер и се чудя да не би като не е в хладилник нещо да му става

# 279
Маце как си...да те питам ти твоя инсулин който е в писалката държиш ли ги в хладилника?На мен Ебдо ми каза само неотворения да държа в хладилник ,а писалката не...да ама снощи ми свърши и го смених с такъв от хладилника и Днес КЗ сутринта е супер и се чудя да не би като не е в хладилник нещо да му става

Инсулина отворен или не се държи в хладилника задължително .

# 280
  • София
Наде инсулина задължително в хладилник.

Аз съм щастлива да ви съобщя че се роди нашето второ момче вчера планирано секцио. Голям мъж 3460 и 52см.

Понеже ще ви е интересно сигурно как процедирахме. В неделя спрях Глюкофаж ХР, вечерта преди секциото сложих само половин доза инсулин. Няколко часа след секциото получих Хипогликемия 3.4, вливаха ми нещо и се оправи на 4.5. сутринта ми беше 5.7. Мина днес ендокриноложката, каза че това са супер резултати за необременена. Утре ще трябва да ям всичко даже и сладко и да меря на 1 и втори час. След 6 седмици трябва да направя огтт и щитовидни хормони изследвания и да мина през нея.

Бебчо го следиха вчера цял ден и не е изпадал в Хипогликемия

# 281
Маце честито да ви е жив и здрав юнакът ❤️!Предчувствах,че може би си родила и затова попитах как си...Много се радвам,че всичко е минало добре при вас.

# 282
Наде инсулина задължително в хладилник.

Аз съм щастлива да ви съобщя че се роди нашето второ момче вчера планирано секцио. Голям мъж 3460 и 52см.

Понеже ще ви е интересно сигурно как процедирахме. В неделя спрях Глюкофаж ХР, вечерта преди секциото сложих само половин доза инсулин. Няколко часа след секциото получих Хипогликемия 3.4, вливаха ми нещо и се оправи на 4.5. сутринта ми беше 5.7. Мина днес ендокриноложката, каза че това са супер резултати за необременена. Утре ще трябва да ям всичко даже и сладко и да меря на 1 и втори час. След 6 седмици трябва да направя огтт и щитовидни хормони изследвания и да мина през нея.

Бебчо го следиха вчера цял ден и не е изпадал в Хипогликемия
Честито бебеча , да ви е жив и здрав!
Моят син се роди в понеделник , също планирано секцио. Сега се кърмим вече . Аз си го взимам вечер при мен, че тук ги държат гладни от 1 до 6 сутринта. Иначе казаха, че му е нормална кръвната захар на първият ден. Аз дори и след сладко , въглехидрат не вдигам много на 1-ви час.
Какви стойности ти искат сега да имаш ?

# 283
Nunni честито бебче и на теб.Да ви е живо и здраво ❤️ на вас в кои седмици ви направиха секциото...на мен тук вече двама лекари ми обясняват че при ГД малко по рано се вади бебето

# 284
Момичета тази сутрин направих голяма глупост и ми е гузно . За закуска много ми се ядеше от рези зърнени закуски и си хапнах малко с мляко , но съответно захарта стана 10 на първи час . Не приемам медикаменти , защото досега със внимаваме какво хапвам контролирам нещата и повече от 7 на първи час не съм виждала захар , нооо тази сутрин изглупях . Та сега треперя ще направя ли нещо на бебо с тази захар

Общи условия

Активация на акаунт