Гестационен диабет - тема 5

• 31 852
  • 735
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Аз днес се улях с яденето, та стигнах 12 на втория час... Ама за закуска ми донесоха 7 дейс и отделно отидох за една кренвиршка ... Ама каквото такова вече. Вкъщи ще се вкарваме в ред.

Нуни честито бебче и на теб!

# 286
Nunni честито бебче и на теб.Да ви е живо и здраво ❤ на вас в кои седмици ви направиха секциото...на мен тук вече двама лекари ми обясняват че при ГД малко по рано се вади бебето
Аз заради шийката ходих при двама лекари. И двамата ми казаха дати през 38-ма - едната първи ден от  38-ма, другата е 38 +5.

# 287
Момичета тази сутрин направих голяма глупост и ми е гузно . За закуска много ми се ядеше от рези зърнени закуски и си хапнах малко с мляко , но съответно захарта стана 10 на първи час . Не приемам медикаменти , защото досега със внимаваме какво хапвам контролирам нещата и повече от 7 на първи час не съм виждала захар , нооо тази сутрин изглупях . Та сега треперя ще направя ли нещо на бебо с тази захар
Нищо неможеш да направиш на бебо спокойно...аз съм вдигала 9.5 на първи час след 2 пълнозърнести филийки с кайма...а на обременяването с глюкоза ми беше 12 и нещо ...но имай в предвид,че колкото повече напредва бременноста толкова по трудно ще контролираш КЗ...и аз бях само на режим,а сега вече съм и на инсулин,че и постоянно вдигаме единиците.. но при мен повече проблема е сутришната...другото си знам кое Да ям и кое не...
Маце живот и здраве роди ли се бебка и всичко да е наред и аз ще изям нещо вкусно и вредно...мечтая си за някоя баница...

# 288
  • София
Наде моята лекарка беше много против да го вадим по рано, защото с ГД бебетата трудно се адаптирали особено ако са момчета. За това стриктно го следеше на доплери, какво е състоянието на плацентата и изчакахме максимално най дълго, 38+5.

За КЗ особено последния месец много внимавайте защото тогава става най зле за бебето, плацентата застарява, качва бебето много на коремче. Аз ударих усилия последните две седмици и двамата не качихме нищо, той се роди абсолютно вярно по УЗ, 3460/3500 по УЗ

# 289
Да и ние следим стриктно коремчето и плацентата ...в 32г.с плацентата ми беше още 1 степен,а коремчето върви даже с един ден назад...водите ми са в норма от едната страна,а от другата даже ми казаха,че били леко намалели но в рамките на нормалното...сега ме викат всяка седмица на преглед и тонове...и заради шийката ..днес сложих последната инжекция флостерон...наистина много ми се отразява на КЗ ...нямам проблем със сутришната,но 2 часа след вечеря е висока,а почти не хапвам...до онзи ден беше обратно вечер 4.8,сутрин 6...тази сутрин 5.1 а снощи 7.3-7.4
Аз съм с момиченце...може би затова напират за по рано

# 290
  • София
Супер стойности са това. Щом и параметрите са добри вървиш страхотно. Колко я измерват?

# 291
Аз съм в 21 седмица засега всичко е наред и успявам да се справя но пуста глупост тази сутрин . Аз засега не съм качила и 100 грама , напротив свалих 9 . Няма да близна нищо днес много се притесних за бебето . Другата седмица ще правя обременяване .

# 292
Аз днес се улях с яденето, та стигнах 12 на втория час... Ама за закуска ми донесоха 7 дейс и отделно отидох за една кренвиршка ... Ама каквото такова вече. Вкъщи ще се вкарваме в ред.

Нуни честито бебче и на теб!
А ние сега целим стойности при здрави хора нали? Знаеш ли при здрави хора , какви стойности са - сутрин, след 1 и 2 часа?

# 293
Супер стойности са това. Щом и параметрите са добри вървиш страхотно. Колко я измерват?
Върви със почти седмица напред,но не заради коремчето а заради другите размери...от началото така си върви......на ФМ на 21 я измериха 1900,а на 27 на прегледа я измериха 2150...аз свалям по един кг и половина  на месец...поне на последната жк бях с кг и половина надолу .

# 294
Моето се роди 3,5 кг , 51 см и си е добре - нормален/слабичък . А първото ми беше момиче - 2,4 кг, 45 см - слабичко, но със мекичко по бутчетата. А този сега, няма сланинки.

# 295
Момичета вие имали ли сте завишаване на левкоцитите в кръвта?от както почнах инсулина...съвпада и с влизането в 8мк месец ми излязоха левкоцити 12.5....днес отново пусках и са 14.8...може да са се повишили още повече от флостерона или от утрогестана...не се чувствам болна...

# 296
  • София
О да левкоцити, Суе всичко се завишава. Нормално е при всички бременнни не се притеснявай

# 297
О да левкоцити, Суе всичко се завишава. Нормално е при всички бременнни не се притеснявай
Благодаря ти за успокоението ..и аз си помислих,че е нормално...то всичко се е променило при мен...заради базеда пускам хормони през 20 дни ..от както забременях тсх потъна на 0.2 и не искаше да мърда...преди 20 дни беше 0.3,а днес вече е 1.25..
ilsan_89 как няма да близнеш нищо повече цял ден...ето това вече е глупост...и моята КЗ днес 1 час след закуска беше 9.1 заради кортикостероида но преди обед вече беше 4.5...

# 298
Благодаря ти за успокоението ..и аз си помислих,че е нормално...то всичко се е променило при мен...заради базеда пускам хормони през 20 дни ..от както забременях тсх потъна на 0.2 и не искаше да мърда...преди 20 дни беше 0.3,а днес вече е 1.25..
ilsan_89 как няма да близнеш нищо повече цял ден...ето това вече е глупост...и моята КЗ днес 1 час след закуска беше 9.1 заради кортикостероида но преди обед вече беше 4.5...
Хапнах , но преди обед вече беше 3,3 . Бая се притесних , повече няма да си позволявам да се отпускам

# 299
3.3 май е много ниско...отива към Хипогликемия...момичетата тук са по запознати да кажат така ли е

Общи условия

Активация на акаунт