Гестационен диабет - тема 5

• 31 859
  • 735
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Ilsan ама стегни се момиче... Правиш ту Хипогликемия ту хипергликемия. Не може да пада под 4.5 КЗ. Трябва да я поддържаш в здравословни граници, ще припаднеш някъде с тази 3.3

# 301
И аз така си помислих...Хипогликемията не е по малко опасна от хипер...
Маце ти май беше с тромбофилия на клексана,ако не се лъжа...
Колко ти вървеше аптт през последния месец и преди раждането...аз съм хомо пай 4г/4г и карам на натаспин по 1 вечер...до сега всичко беше супер...днес пуснах коагулация защото прочетох,че утрогестана и кортикостероидите сгъстяват кръвта...фибриногена чудесен...даже е паднал от 4.6 на 3.5,д димер не е излязъл още...последно беше 1...но аптт винаги беше около 26-27 сега е 24

# 302
  • София
Не съм с тромбофилии а превантивно биех клексан заради повтарящи аборти. Питай в темата за теомбофилиите. Там са по запознати момичетата

# 303
Ще питам сега и там...то май и аз ще мина превантивно от сега и след секциото май две седмици се бие...ще пиша на хематоложката...въпреки че избързах с изследването..трябваше да пускам коагулация на 7 декември,но реших да я проверя заради утрогестана и флостерона ...
Благодаря ти

# 304
Момичета, въпреки че съм на нисковъглехидратна диета, поради висока кръвна захар след натоварване , днес пускам урина , която е положителна на кетони. При вас имало ли е кетони в урината и опасно ли е? Молещя за вашето мнение , утре ще пратя резултата на АГ

# 305
Последния месец от бременността и при мен се появиха кетони. Ендокриноложката каза да увелича въглехидратите. Вариантите били два: или въглехидратите са малко или не пиете достатъчно вода. Имах само един плюс и той въобще не я притесни. При теб колко плюса са?

# 306
От както съм на режим постоянно имам кетони от следи до 3+...ендо казва нормално е...щом не са от висока КЗ не са проблем...и АГ ми казват нормално е...спрях да им обръщам внимание

# 307
Много ви благодаря за споделеното мнение .
Пише кетони (+) едно плюсче има , преди два месеца имах също ,но пишеше следи от кетони и АГ каза, че не е страшно.

# 308
  • София
Нямаш грижи, това е от диетата, и аз имах. Кето диета сме 😁

# 309
Нуни... маце вие разбрахте ли какви са стойностите на КЗ на гладно,на първия и втория час,които се целят след раждането...
На мен този флостерон ми разказа играта...сутрин КЗ е 5.5,но дори и минимално количество храна да хапна скача и не пада...снощи ядох в 17 часа за последно малко месо със салата....в 19ч на втория час беше 7,а в 00.00 КЗ беше 6.8...

# 310
  • София
При бебето или при теб?

Никой нищо не ми каза, единствено от неонтолозите получих информация че бебе не е в Хипогликемия и си е ок. Аз изпаднах в Хипогликемия 6 часа след операцията. но след една банка нещо си  се вдигна на 4.5 при мен

# 311
При бебето или при теб?

Никой нищо не ми каза, единствено от неонтолозите получих информация че бебе не е в Хипогликемия и си е ок. Аз изпаднах в Хипогликемия 6 часа след операцията. но след една банка нещо си  се вдигна на 4.5 при мен
Не при бебенцето,а при майката....предполагам,че стойностите ще са различни от тези които се стремим при ГД

# 312
  • София
На следващата сутрин бях с 5.7 и ендото каза като за не бременнна си е ок.

# 313
Аз ще потърся , още не съм чела. Иначе сутришни имам 4,8 и над 5 . Даже сега 2-3 дни не меря , а ям всичко. Но не усещам да ми става лошо , както като качвах към  8 и повече след хранене.  
При мен в епикризата на бебето пише, че захарта му е 4,7 . Малко ме е страх, че не са го следили редовно обаче.

Имах консултация миналата бременност с Хедра за кърменето. И сега си прочетох пак съветите - нисковъглехидратна диета като за гест. диабет ( без стевия и еритритол) А аз мислих да се поотпусна до Нова година поне Sad

Последна редакция: нд, 03 дек 2023, 14:47 от Nunni

# 314
Момичета, какво се прави, когато успявате да контролирате захарта с диета, но се появят кетони в урината (2+)? Аз сега съм в болница, но по друга причина, но забелязах в резултатите от изследванията, които правих тук, кетоните...Ще се консултирам и с ендокринолог, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт