Гестационен диабет - тема 5

• 31 756
  • 735
  •   1
Отговори
# 720
Не се притеснявай от кетоните, и аз имах казаха че е от диетата и не е притеснително

Хапвах и аз лидлските пудинги, само четете че някои имат захар. Пиех и протеиновите мляко, полезно е да добавяте протеин в диетата докато сте бременни

Купих си, ще видим как ще се отрази. А кога ги хапвате обикновено (с кое хранене)?
Това, което ме притеснява са подсладителите, информацията е двузначна дали е добре да се ползват от бременни.

# 721
Аз лично не бих рискувала. Ако толкова ви се яде сладък протеин си вземете такъв, който е подходящ за бременни, напр. PregnaCo.
Изкуствените подсладители понякога имат по-лошо влиание от обикновенна захар.
Например еритритола, който се използва доста често (в големи дози) покачва кръвното налягане.

Последна редакция: пн, 30 дек 2024, 10:17 от Pipiilotaa

# 722
Момичета, иглите на писалката колко често ги сменяте? В комплектчето имам около 10, но все с една си карам....💐

# 723
Аз при всяко боцкане слагам нова игла.

# 724
И аз попринцип сменях за всяко боцкане, но напоследък се меля всеки ден по 6 пъти и минавам със спирт и може и целия ден с 1а да изкарам

# 725
  • Смолян
Здравейте на всички и за много години!
Имам въпрос към бременните, които трябва да следят КЗ в домашни условия след хранене.
Как е най-правилно да се прави - на гладно, 60 минути след храна и 120 след храна или?
И какви стойности са нормални след хранене?
Вчера ендото каза след хранене максимум до 11 на първия час,но ми се струва много това.

# 726
Здравей, за много години!
Аз меря на гладно - да е не повече от 5.3 и един час след хранене - не повече от 7.8. Не са ми казвали да следя 2часа след, но може би всеки док си има негово мнение. Но 1 час или 2 часа след да не повече от 11.. това не е правилно според мен. Да не би да бъркате с тълкуването на резултатите от обременяването? Там на 1вия час не трябва да е над 10 мисля.

Имам въпрос към бременните, които трябва да следят КЗ в домашни условия след хранене.
Как е най-правилно да се прави - на гладно, 60 минути след храна и 120 след храна или?
Вчера ендото каза след хранене максимум до 11 на първия час,но ми се струва много това.

# 727
  • Смолян
Здравей, за много години!
Аз меря на гладно - да е не повече от 5.3 и един час след хранене - не повече от 7.8. Не са ми казвали да следя 2часа след, но може би всеки док си има негово мнение. Но 1 час или 2 часа след да не повече от 11.. това не е правилно според мен. Да не би да бъркате с тълкуването на резултатите от обременяването? Там на 1вия час не трябва да е над 10 мисля.

Може и аз да не съм разбрала.
Благодаря ви!
Моята на гладно е 4.3-4.4 най-висока беше днес след обременяването вчера точно 5
На първия час след хранене 6.9, а на втория 5.5
Сега в 15:00 беше 4.4 , хапнах и ще измеря след час. Измерена час по-късно 5.1

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 16:12 от rali_sm

# 728

Здравейте! Как ви се струват тези изследвания? Бременна съм в 15г.с като в рода ми майка ми е с диабет и дядо ми също, а леля ми с ИР. С първата бременност дори не съм правила такова изследване и родих бебе 3.350кг. Сега са ми повечко и килограмите отколкото първата бременност.

# 729
  • Смолян
Здравейте отново!
Направих още една консултация с ендокринолог, за да съм спокойна, но май се обърках повече.
Може ли някоя да ми напише какви са стойностите, за да се постави диагноза ГД на първи час и на 120 минута и само с една стойност отклонение може ли да се постави?
Не трябва ли да се гледа и общото състояние или поне измерванията през деня в домашни условия.
Питам, защото моите резултати са -
На гладно - 4.4
1 час 8.2
2 час 9.2
Да, втория час притеснява и мен, но и по време на самото обременяване след първото взимане на кръв се почувствах супер зле и според ендото просто организма е произвел свръх инсулин за да навакса.
На 180 минута захарта беше 5.2
От тогава меря вкъщи сутрин варива, но не е надвишавала 5.2( тази стойност беше най-висока).
1 час след хранене най-високата стойност беше 7.7
2 час нямам стойност над 6.4 варират между 5.5 и 6.4
Преди хранене през деня е макс 4.4
Три пъти меря сутрешната на гладно в лаборатория и там е 3.9, 3.8, 4.1
Благодаря за всеки съвет!

# 730
  • София

Ето това са мерките, като на гладно в домашни условия трябва да е под 5.2 на гладно и под 7.8 час след хранене.

# 731
И мен ме диагностицираха само заради резултата на 60мин, беше 11 и нещо. И мисля, че попринцип така правят, само една от ст-тите, ако е над норми, те слагат на диета.

# 732
Момичета, за тези, които се тормозят, че ще са на диета, само искам да споделя, че бях много ядосана, че ме сложиха на диета, резултатите му бяха "гранични". Трудно беше около 2-3 седмици и после се свиква. А в 9 месец бях безкрайно благодарна на диетата, бях качила 11 кг и се чувствах във форма. След като родих имах 1 кг за сваляне, който за 2 седмици изчезна + кърмене и спазване на диета, след около месец тежах доста по-малко от предните години. Сега 7 месеца по-късно вече не съм на диета, но все още поддържам теглото си и се чувствам чудесно, но за това помага и кърменето Wink

# 733
  • София
Само една стойност дори малко над нормата при обременяване е достатъчна за поставянето на диагноза гестационен диабет.

# 734
Момичета, за тези, които се тормозят, че ще са на диета, само искам да споделя, че бях много ядосана, че ме сложиха на диета, резултатите му бяха "гранични". Трудно беше около 2-3 седмици и после се свиква. А в 9 месец бях безкрайно благодарна на диетата, бях качила 11 кг и се чувствах във форма. След като родих имах 1 кг за сваляне, който за 2 седмици изчезна + кърмене и спазване на диета, след около месец тежах доста по-малко от предните години. Сега 7 месеца по-късно вече не съм на диета, но все още поддържам теглото си и се чувствам чудесно, но за това помага и кърменето Wink
Аз бях на диета, свалих 10 кг вместо да кача през бременността.  Но после докато кърмя , почнах да си хапвам и качих над 5 + кг . Същото беше и с първата ми бременност. При мен кърменето не помага , но не съм се ограничила пък в храненето .

Общи условия

Активация на акаунт