Facebook / Фейсбук – 7

• 42 017
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
Видимо е. Случвало ми се е да имам известие, а като отворя - поканата вече я няма.

# 496
Видимо е в някакъв момент.
Два варианта съм забелязвала:
1. Получава се изкачащо известие - ако се "затвори" без да се отваря и през това време потребителят Х си е изтрил поканата, после известието го няма и съответно няма как да видиш кой е бил, освен, ако не си запомнила името от изкачащото известие. Ако  не го затвориш и цъкнеш се получава това, което DeVa е написала.
2. На мен ми се е случвало и друго - виждам, че някой е пратил покана и кликвам (примерно няколко минути по-късно), при което не ми изписва, че покана вече я няма, а че е отменена и го изписва с име -  нещо такова, ама на английски "Ivan Ivanov отмени поканата си". Та,  по този начин се вижда и кой е пратил поканата.
Не знам дали го обясних разбираемо Joy

# 497
  • FMSTEREO
Здрасти на всички ,да ви метна едно въпросче за фейсбука,когато ме баннат от дадена група във фейсбук,по какво ме банват освен по акаунт ,по айпи адрес или друго,има ли някакъв начин да заобиколя бана и пак да вляза в групата ?

# 498
  • София
Здрасти на всички ,да ви метна едно въпросче за фейсбука,когато ме баннат от дадена група във фейсбук,по какво ме банват освен по акаунт ,по айпи адрес или друго,има ли някакъв начин да заобиколя бана и пак да вляза в групата ?
Здравей, няма как да те баннат по IP адрес, тъй като той не е видим за никой от администраторите на групата.

Вариант е ако имаш друг профил, с него да се добавиш в групата и да не допускаш да те баннат за втори път.

Има и варинат.. да помолиш някой от фб приятелите ти да говори с админите да ти отменят наказанието и съответно да спазваш правилата, щом явно е важно за теб да членуваш в тази група.

# 499
  • Deutschland
Модераторът на една ФБ група на родния ми град много ме дразни. Обижда наред, само неговото мнение е валидно. Понеже майка ми е в групата и топ селските клюкарки също и не искам да ме обсъждат сутрин в кафето, може ли да му натрия носа с анонимен пост, без да разбере коя съм?

# 500
  • София
Модераторът на една ФБ група на родния ми град много ме дразни. Обижда наред, само неговото мнение е валидно. Понеже майка ми е в групата и топ селските клюкарки също и не искам да ме обсъждат сутрин в кафето, може ли да му натрия носа с анонимен пост, без да разбере коя съм?
Анонимните участници са видими за администраторите! Не са видими само за другите участници в групата.

# 501
Не можеш, защото администраторите виждат кой е анонимния. Обаче можеш да си направиш друг (фалшив) профил и с него да се опиташ да влезеш в групата. Някои групи обаче не приемат членове, които са със съвсем нови профили, но нищо не пречи да пробваш!

# 502
  • FMSTEREO
Да ви кажа поради каква причина ме баннаха,помолих много учтиво без да псувам дори,в моя пост за нещо което касае всички в квартала ни за която е групата,а имено по-малко да горят печки ,защото въздуха зимно време е замъсрен от дима на печките,и дори не можем да си проветрим къщите,и вместо да ми кажат да би могло,тоя според който ме баннаха,дори ме обиди че съм лигльо,и аз понеже докладвах публикацията ме баннаха ! в какъв свят живеем...

# 503
Помолил си хората да стоят на студено?
Да, неприятно е, че излизаш изкъпан, напарфюмиран и след 3 крачки до колата вече миришеш на кюмюр, факт.
Но е несериозно да пишеш такъв пост.
Доста голяма част от населението не могат да си позволят да се отопляват на ток или да си поставят скъпи инсталации за отопление. Едва отделят за дърва и кой знае още какво горят, с което да минат по - тънко.

# 504
Защо да е несериозен въпрос, отоплението с твърдо гориво не е ли забранено в градовете по принцип? Пише за квартал и предполагам, че е в град.

# 505
Забранени са, да.

# 506
  • София
Аз все още нямам фейсбук и месинджър. Искат ми 85 евро да го откючат онлайн....😒

# 507
Аз не казвам, че другите са правите.
Но за мен е смешно, чрез начукване на канчета във фейсбук група, да се очаква резултат по такъв сериозен въпрос.
По - скоро да се пусне сигнал към дадената институция. Но не знам до колко обръщат внимание и предприемат ли мерки.

# 508
  • Sofia
Според мен, няма лошо да се каже (естествено, по културен начин). Дори и повечето да не обърнат внимание, може да има малък процент хора, които да се замислят.

# 509
  • Deutschland
Аз все още нямам фейсбук и месинджър. Искат ми 85 евро да го откючат онлайн....😒

Това някой компютърен спец или от самия ФБ поддръжката?

Общи условия

Активация на акаунт