Отговори
# 120
Някой ортопед, не се сещам кой, даже беше казал на моя позната, да не купува анатомични обувки, т.е. от тези с повдигнатия свод, а да са равни подметките. Други пък точно обратното. Върви ги разбери. Все едно не са учили по едни и същи учебници.

Моето момче се изправя по мебелите вече. Обувки ще купувам, когато започне да иска да ходи, сам или за ръка.
Бърбори на срички, но най-честото му възклицание е Агу. Ако се радва го изкрещява и маха с ръце. Като е недоволен казва Амммм, мрънкащо Joy
Все така хапва по малко, максимум 90-100 грама. Установих, че не обича да яде в столчето за хранене, скучно ли му е там, що ли... Язък, че дадох толкова пари за него 😁 Повече хапва като го гушна с едната ръка и обикновено излизаме на терасата и там зяпа и яде. Кофти работа, може би не е добре да го свиквам така, но засега не намирам друг начин. Сигурно ако пускам ТВ ще яде, но не искам. Държавната кухня я започваме от декември. Не хванах срока за купуването на купони за ноември. Когато,  тогава. Дано му хареса.
Много пъргав стана изведнъж. Оставих го онзи ден в далечния край на леглото, обърнах се за 5 секунди да взема кашона с играчки и в следващия миг едва успях да го хвана за краката, беше увиснал наполовина. Оставям го на земята от тогава, никакво легло повече 😁 Много смешно пълзеше в началото,  подпирайки се с глава, но сега пълзи както трябва и все повече задобрява.
Буди си се нощем от един до три пъти, а сутрин към 5-6 задължително, но заспива пак като цокне и спи до към 8ч.

# 121
За кухнята ме притеснява само, че не иска да яде парченца. Или ако му оставя да си вземе сам, не проявява никакъв интерес. Обаче седна ли аз да ям, едва си опазвам чинията 🤷‍♀️ Не се изправя сам още, но пълзи навсякъде, а ако го вдигна прави по 4-5 крачки сам и губи баланс естествено 😄 Много е щастлив, че може да ме преследва из цялата къща. Дайте идея за солена закуска, без сирене и кисело мляко.

# 122
Филийка намазана с малко масло и нарязана на лентички или квадратчета.
При нас храненето в стола се случва по следната формула😆
-> първи 73 секунди устата се отваря бързо и пюрето се глътка бързо, като с ръцете се тропа по таблата;
-> етап 2 включва зяпане във всички посоки и що годе заинтересовано отваряне на устата
-> етап три - даваме каквото има налично като фингър фууд и ако мине някоя лъжичка пюре окей, ако не ... вече на следващото хранене 😄

За кухнята ме притеснява само, че не иска да яде парченца. Или ако му оставя да си вземе сам, не проявява никакъв интерес. Обаче седна ли аз да ям, едва си опазвам чинията 🤷‍♀️ Не се изправя сам още, но пълзи навсякъде, а ако го вдигна прави по 4-5 крачки сам и губи баланс естествено 😄 Много е щастлив, че може да ме преследва из цялата къща. Дайте идея за солена закуска, без сирене и кисело мляко.

# 123
При нас минава почти по същия начин, както при Lucie. Друго, което правя е да залепя хартиено тиксо на таблата на столчето и като се опитва да го отлепи, пробутвам някоя друга лъжица Grinning

# 124
А как го опазваш да не го изяде.  Толкова готини клипчета с идеи за игра ми излизат във фейсбук - но нашият дракон всичко гризе ... и то много бързо.

Сега съм на тема катерушки и монтесори легла 😆

Искам да вземем такава катерушка - люлка и такова легло:

При нас минава почти по същия начин, както при Lucie. Друго, което правя е да залепя хартиено тиксо на таблата на столчето и като се опитва да го отлепи, пробутвам някоя друга лъжица Grinning

# 125
И аз използвам този метод с фингър фуд и пробутването на някоя лъжица помежду другото Joy Много често парчетата си ги държи в устата, без да ги гълта. Предполагам го прави, когато не му харесва особено. После ги вади от устата и ги оглежда и размазва. Затова най-често хляб давам, него си го яде.
Иначе всичко, ама всичко отива в устата. Без значение дали е храна, топче боклук или каквото и да е друго 😁

# 126
Как успяват толкова скорострелно да грабнат и захапят нещо😆
Последните две седмици е много гушкав един такъв - не знам дали нашите го научиха,  не че ние не си го гушкаме... но те имат да наваксват. Обаче освен захапването на каквото му попадне - има гушкане с екстра размазване на сопол 🤣🤣🙈🙈  изобщо очаквам цяла зима да е голям купон у дома 🙈

# 127
Много гушкам аз, и баткото също докато дава 😁
Зимата ще е купон, като денят е толкова малък и по-малко се излиза... Не ми се мисли как ще ги забавлявам. Добре че баткото реши, че иска да тренира карате и ходи 3 вечери в седмицата. Дано само по-малко боледуват.

# 128
  • София
Здравейте и от мен паак Blue Heart

Ние бяхме за 10 дни в Испания при наши роднини и с моите родители също и бебо и мъжът ми. Абе цял цирк както се казва. Много хубаво си прекарахме, така се гледа много лесно дете като сме 10 души да го въртим насам- натам.
Той си е криваче и зъбите, пореваваше си, но няма как. Иска или в мен или в баща ми (дядото) и едни такива тантруми прави, рита с крака, пищи, кряска. Много нервен като цяло.
Полетите бяха добре, размятахме го по седалките, поплака само на връщане като кацахме, но всички деца пореваха и щом и моите уши много ме заболяха, имало е защо. Като цяло беше спокойно по време на полетите и оцеляхме. Grinning Смяната на памперс в тоалетната на самолета е ново ниво което отключих, много сложно бе ... вир вода станах Grinning

Вчера се прибрахме и от вчера е супер нервен, дали не му объркахме съвсем режима на детето и ходене по км. на ден из Барселона и градчетата, сигурно се е видял в чудо, но го мъкнахме. На ръце предимно, количката беше за украса там както си знаете. На заведения сядахме, силно казано, защото винаги имаше един да стои прав и да обикаля с него, абе ... трудна работа. Добре, че бяхме много рода.
Той цока много, постоянно и денем и нощем, а как хапе, ужас, ужас.

Та, от вчера откакто сме си в София е доста крив, отново ревове, пищене, тръшкане, днес вече в столчето в колата рева, рева, рева... скъса се, вкъщи пак бесня, чак майка ми вика абе това дете направо не знам какво му става.
Anguished

Е, аз мисля, че са зъбите и самото разбъркване на режима. Нормално е май, снощи като погледнах му растат 4 наведнъж, кучешките и долните до предните резци... постоянно се удря в устата, нищо не помага освен вечер П@Hадол, но гледам да не е всяка вечер, че не е хубаво.

Приятелките ми си мислят, че им отказвам излизания, защото не искам да се видим, но всъщност просто с моментното бебе - зверче, абсолютно НЕ.
Успокойте ме, че ще мине това, моля ви се, хахаха... направо не знам. Досега тия дни все с подкрепление, но от утре сме си сами пак.

Вие да се пооплачете или похвалите Grinning

# 129
Ооо, да, хапането. Хапе, но не се усеща,  че сега като има зъби боли. Баткото му от инат хапеше. Искам да го прибера примерно, гушна го и той забие зъби в рамото ми. Направо ми идваше да го хвърля 😁
Та в тази връзка - Викси, отминава това със зъбите и реването, но започва бебешкия пубертет и тръшкането 😁😁😁

# 130
  • София
Ооо, да, хапането. Хапе, но не се усеща,  че сега като има зъби боли. Баткото му от инат хапеше. Искам да го прибера примерно, гушна го и той забие зъби в рамото ми. Направо ми идваше да го хвърля 😁
Та в тази връзка - Викси, отминава това със зъбите и реването, но започва бебешкия пубертет и тръшкането 😁😁😁

Не знам как да реагирам 🤣🤣🤣 ще успеем, налага се 😀🥲

# 131
Включвам се след много дълго отсъствие, но откровено нямах грам време, доста дълъг период си изкарах с каката и малкия у дома след като се роди, имаме и две болнави и кекави кучета, таткото също се накъса да боледува, та...изкарах месеци в тичане по всички и зад всички Blush все някой е болен, та не остава време да си умра, както се шегувам, но няма ядове , таткото се включва на 100%, когато не е на работа Blush

Малчо се изправи от раз точно на 9тата месечинка на 25.10. и от две седмици се опитва да върви, опитва и сам с уокъра понякога. Кака му проходи сама на 10м., та явно ще я гони по това.
Мъчат го едновременно 4 горни зъба от два месеца насам и от три дни се показаха връхчетата на двата уж, но не дава да погледна добре.
Откъм хранене е на 4 хранения от лятото насам, сам си махна петото, заместени закуска, обяд и сз, вечер преди лягане си пие млякото и това е.

Ами май в общи линии това е всичко за липсващото време Hug

# 132
Здравейте и от мен!

И аз напоследък нямах време, а исках подробно да ви прочета и да пиша.

При нас - както си нямахме нощни кърмения, започнаха и то адски често... Имам по 7-8 кърмения на денонощия, през нощта - в добрия случай 2. Явно заради зъбите. Има два отдолу, един отгоре и още 3-4 отгоре са тръгнали.. Направо е адски нервен на моменти. Снощи се будеше на всеки 10 мин, не плачеше, но се будеше... Сещате се колко ми е поспаливо днес.

Относно киселото мляко - аз давам понякога, не мисля, че е проблем.. Но то толкова различни мнения има! Както и за прохождането -- с или без обувки.. Ортопедът каза без, но и ние бяхме при Фурлакис преди месеци.

Иначе при нас хапва и твърда храна, давам и парчета.. Но кърменията си ги търси и това е, особено преди напчета.

Иска да ходи, изправя се, набира се. Бута уолкъра. За сметка на това не е Мастър в лазенето, но.. каквото такова. Просто иска да ходи и да е прав, а не да лази. И ние ходим по площадки вече - голям цирк е. И аз съм имала проблем да го сложа в количката.

Също наскоро взехме стол за кола, че кошницата съвсем умаля. Искам да ви попитам - когато заспят в столчетата, клюмва ли им главата надолу или аз избрах грешно столче? Заспива в стола и главата директно клюмва надолу...

# 133
Зависи как заспи, но понякога да. Дори на каката клюмва, а е на почти 5г. Има едни държачи за глава, доста ги ползват, на мен са ми страшни. Както и възглавнички за път, каката има такава

# 134
И при нас клюмва. Ако го завъртя може да легне повече, но сега стола е отпред и няма място за легнало положение.

Общи условия

Активация на акаунт