Отговори
# 135
За клюмването поръчах тази чудесия и се оказа, че върши работа Grinning
https://a.aliexpress.com/_mNdyiYc

# 136
  • София
Аз да ви попитам, вашите бебоци инатят ли се?
От известно време нашето момче се ядосва, инати, рита с крака като не стане на неговото. Не са ли малки за такива неща?

Но пък показва различни емоции, много е интересен. Учудва се, радва се, прави муцунки. Като го попитаме колко голям ще порасне и вдига рачичиките, пляска, като му кажа да се гушнем идва и отваря ръце и се гушка, дава целувки. Нооо това с тръшкането направоо, постоянно иска да е в ръцете ми, дори когато играе или просто си седи трябва да е отгоре ми.

Четох, че този период започва от около 9м и приключва към 2 годинки. Направо...хаха така ли е?

Какви игри в момента измисляте вкъщи когато времето не е подходящо за излизане?

# 137
Да, такъв е, същият, включително това с  ръцете. И да, нормално е, вече формират  и показват характер. Но ще кажа, без да ре разочаровам, че това не просто не спира на 2г, а тогава е т.нар. бебешки пубертет и се тръшкат и плачат за абсолютно всякакви глупости. Каката скоро прави 5г. и никога не се е тръшкала, но си реве за абсолютно всичко, което не и харесва Joy

# 138
Случвало се е няколко пъти да ми се тръшка, но не е ежедневие. Понеже му изби горен зъб и беше в лошо настроение. Игрите му са да си разглобява пъзела на пода, на който уж трябва да стои, лази до кухнята и отваря и затваря най-долното чекмедже, събаря ми саксиите, играе с играчки, обикаля навсякъде, а като е с паяка пипа всичко-най-любима му е кофата с боклука 🤷‍♀️🤷‍♀️. Има и две книжки, които разнася с него и обича да си ги разглежда. Определено да се движи му харесва и рядко стои кротко да си играе. Сега умувам какви подаръци да му донесе Дядо Коледа. Какво ще донесе на вашите мъници? Всички взеха да ме питат, а нямам нищо набелязано.

# 139
За тръшкането- май още не, но ьнам че неминуемо ще дойде.
За Коледа- преди няколко седмици уж имаше някаква промоция в лидъл онлайн и накупих дървени играчки- като идеята ми беше всяка да може да прави се още някого - винаги да е повод някой да е с него.
За игри през деня - купихме такива изолиращи елементи- пъзел. От част от тях направихме тунел - мнооого се забавлява да минава през него.
аз правя ротация на играпките - един кош за пране от икеа , и всипко е вътре.  Най-г8лям ентусиазъм има да ги вади от коша. Катери се по него. Мушка се вътре.
И танци! Скоро забелязах че реагира на музика.  Вчера имахме фирмено парти за децата - леле големи танци голямо нещо.
Вечерта вкъщи мупускахме -"мама ми купиш днес ", "бански на лалета", оранжево небето", темпо темпо боядисвай" - двига ръцете и върти дупето 😆😆 но и в яслата им пускат песнички, та явно и от там е прихванал.
Не точно за Коледа но ми беше в списъка , защото го видях в яслата и на фирменото парти вчера- прожектор за таван - поне наш Петърчо го гледа с огромен интерес:
Беше 20тина Евро, тепърва ще го отворим, но поне извън в къщи му беше много интересно:

# 140
Тръшкане - и при нас има нещо подобно. Но.. какво да се прави. Не иска да влиза в количката например, но аз съм настоятелна. 😂

За подаръци и аз се чудя доста. Ще споделям идеи.

При нас заспиването е ад в последно време. Много мудно и трудно.. и пак имаме нощно, а хубаво си нямаше...цока постоянно общо взето. Направо се плаша как ще го отбия! Иначе чакам да излезнат още няколко зъба, подут е целият венец отгоре..

# 141
Аз взех кучето на Фишър Прайс на намалението на Комсед. Мисля това да е само за Коледен подарък. Има много играчки от батко му,  така че вадя от тях малко по малко. Те са дървени или от здрава пластмаса, така че са като нови.

Аз започнах да давам нещо като вечеря, с надеждата да не се буди нощем. Ми... буди се поне веднъж 😁 -  и то в най-добрия случай. През деня суче 4 пъти, като 2 от тях са за приспиване, но понякога и нощем толкова 😂 Като дойде време за отбиване, тогава ще го мисля 😁
Зъбите все още са само два. Има сополи в момента, но от зъби ли е, болен ли е... Иначе друго нищо му няма, само сополите се точат,  с обилно количество лиги - миличкия, все е му е мокро отпред.

Изработиха ни леглото по поръчка и извадих късмет с куриера - качи ми го до нас, защото бях сама като дойде. Ако ми го беше стоварил пред входа, защото това им е практиката по принцип, нямаше да мога да го приема. Сега стои опаковано и заема половината коридор, защото трябва да се разглоби старото легло и след това  да се сглоби новото. А след работа няма как да стане, мм трябва цяла нощ да се занимава. Та, утре ще е денят.  Дано са го направили както трябва,  Стискайте палци.

Последна редакция: пт, 17 ное 2023, 12:02 от Elektra.13

# 142
Електра, пусни една снимка на легълце то, че нали съм на тема обзавеждане 😉 Чудя се какво легло да взема за него-голямо с преграда ли е да е или тип Монтесори... А голяма кошара с чекмеджета изобщо не ми харесва. Но пък му взех маса с 2 столчета и една етажерки за книжки ☺️И Спас се буди, не всяка вечер, но доста често между 1 и 3ч посред нощ.

# 143
Кари, нашето легло е от тази фирма и днес имат Черен петък, Монтесори, но е от двуетажните.
https://moderendom.eu/
Ще снимам и нашето, но най-рано утре, а тогава няма да имат 50%, така че разгледай сега ако решиш. Работят по индивидуални размери, както пожелаеш, така ти го изработват.

# 144
Elektra.13, два два - наш Петърчо до ден днешен е само с един😆 много смвшни физиономии прави когато сякаш го усеща и го бута с език. Ако мога да го хвана ще го снимам да ви покажа дивата муцунка 😆

# 145
Ще чакаме, Луси 😍
Май и утре ще се въргаля леглото в коридора и кой знае още колко. Мм се прибра извънредно от работа, с високо кръвно и изобщо от няколко дни не се чувства добре. Да овладеем нещата пък леглото ще го сглобява по-нататък.

Последна редакция: пт, 17 ное 2023, 23:34 от Elektra.13

# 146
Боже ще го изям ❤️❤️❤️

Твоят М да се оправя 🤗

# 147
Електра, страшен сладур е 💙

# 148
Момичета, и на вас да споделя.
Бяхме на бейби джим!!! Страхотно беше. Тук няма киндиру. То и бейби джим няма. На тези им следя сайта от месеци и най-накрая успях да запазя място.
Заслужаваше си на сто процента.
- упражнявахме "премятане през рамо по време на танц",
- пълзене през препятствие,
- търкаляне по наклонена повърхност
- висене от успоредка.

Всичко беше насочено днес към стабилно пълзене и сила на коремните мускули за стабилност,
Наш Петърчо се смя и пищя пак от щастие 45 минути 😆 (някои бебчета си поплакаха
Сега до другия петък баба и дядо имат упражнения с бебето за домашно 😆😆

# 149
Луси, Кари, благодаря ❤️

Изглежда супер тази бейби джим!
Ние така се забавляваме на плуването.
Трябваше да пътуваме на почивка в неделя, уви. Ще ги заведа поне на басейна, където ходим с бебето. Но важното е здравето най-вече. Дано наистина се оправи бързо и да си резервираме за друга дата. Аз обичам, разбира се, но той най-много имаше нужда да си почине. Аз пък да забегна за малко от ежедневието.

Общи условия

Активация на акаунт