Отговори
# 720
  • София
Vikksi, не искам да те плаша, но да си била около малко коте, малко кученце преди излизането на тази форма?

Ами имах контакт с коте, но беше още през месец септември, в края. Чак сега ли да се е проявило?

# 721
Добър въпрос. Наистина не знам какъв евентуално е активацуонният период.  Например за ухапване от кърлеж, за да излезе ИгГ минимум 30 дена са нужни.
Но - щом имаш час за лекар, и ако не е активно - да те сърби, да секретира,  да се подува и т.н. най-добре лекар да каже.

# 722
  • София
Да, не ми причинява дискомфорт. Даже по- скоро завяхва на едната ръка, но ще видим. 🎀

Весели празници ви пожелавам 🌲😍☃️

# 723
Не съм се сблъсквала с такива лишеи - само с бебешки,  а тях преборих с емолиентен балсам на А дерма. По принцип той е много добър, може да пробваш.

За рождения ден не съм мислила. Скоро купих на Биокс тротинетка със седалка и дръжка, и към нея добавих един много готин музикален фенер за тротинетки на Globber - с не дразнещи мелодии. С тях караме засега, дори замества вече количката. Особено откакто има и музика, много се кефи да се вози. Баланс колело има от батко си, няма да взимам ново. Та изобщо не знам за рд какво да измисля.
Естествено,  откакто ходя на работа вече нямам време и спряхме плуването. Може би лятото ще подновим ходенето, в неделя вечер.

Весели празници и от нас ❤️

Последна редакция: вт, 24 дек 2024, 15:02 от Elektra.13

# 724
Vikksi,  пробвай с Дактакорт. Изписан ми беше от дерматолог. Помогна ми моментално  - за няколко дни отшумя. Иначе са много упорити.

# 725
Здравейте, момичета, може ли тези от вас, чиито деца ходят на ясла да споделят мнение - дали виждат повече плюсове или минуси?

# 726
Лично аз виждам повече плюсове. Минусите за мен са 2 - скъпа частна ясла, а компенсациите идват рядко, както и боледуването. Другото са позитиви.

# 727
А относно така наречената "емоционална" раздяла? Детето ми е много привързано към мен. Лесен ли беше периодът на адаптация?

# 728
И аз виждам основно позитиви,макар точно тази ясла, която посещава да не ми е окей. Вече имам доста наблюдения,в повечето ясли не са ми  окей по моите разбирания. Но стана доста по самостоятелен,започна много да общува с други деца,съобразява се доста повече от преди. Като цяло съм доволна от гледна точка на детето. Но иначе към педагозите,подход и организация има какво да се желае.

# 729
Daisy1, и моето дете беше много привързано към мен. Кърмех до 1 година и 7 месеца и спеше до мен до 1 година, бяхме скачени съдове. Но все пак му харесва в яслата и бързо се адаптира. Първите два дни не знаеше какво се случва и трудно е заспал там - пращаха ми клипове, че говори и трудно се отпуска. Спа по 40 минути в яслата. После вече е разбрал, че мама ще го вземе и се е отпуснал. Още октомври след адаптацията беше болен и над 2 седмици отсъства. Мислех, че ще забрави всичко, но не - след боледуването знаеше къде отива и всичко беше ок.

# 730
Не съм се сблъсквала с такива лишеи - само с бебешки,  а тях преборих с емолиентен балсам на А дерма. По принцип той е много добър, може да пробваш.

За рождения ден не съм мислила. Скоро купих на Биокс тротинетка със седалка и дръжка, и към нея добавих един много готин музикален фенер за тротинетки на Globber - с не дразнещи мелодии. С тях караме засега, дори замества вече количката. Особено откакто има и музика, много се кефи да се вози. Баланс колело има от батко си, няма да взимам ново. Та изобщо не знам за рд какво да измисля.
Естествено,  откакто ходя на работа вече нямам време и спряхме плуването. Може би лятото ще подновим ходенето, в неделя вечер.

Весели празници и от нас ❤

Здравейте,да попитам такива лишей при бебето от какво евентуално може да се причинят?При моята дъщеря се появиха ,в понедленик имаме час за консултация, но ще е хубаво да чуя мнения все пак.

# 731
От чувствителна и/или суха кожа, според мен. Аз не съм го водила на дерматолог специално. Отшумяха сами, след като го мазах известно време с А дерма. Това беше миналата зима и пролетта. Лятото изчезнаха и не е имал повече.

И аз виждам повече плюсове от ходенето на ясла. Първо - много бързо свикна - мисля, че колкото са по-малки, толкова по-лесно се адаптират. Малкият не беше отделян от мен до този момент. Никой друг освен мен не го беше гледал за по-дълго от час-два. Аз даже още го кърмя вечер. На третия ден вече си влизаше сам, без даже да се обърне да ми махне за чао. А батко му тръгна на 2.5 и беше голяма драма. Плач, блъскане във вратата с тяло...и след това върви на работа... ужас беше.
Минусът за мен е само един - боледуването.

Мисля да пускам нова тема. След малко ще добавя линк към нея. Една година и малко, една изписана тема 😅

https://m.bg-mamma.com/?topic=1727240

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 16:11 от Elektra.13

Общи условия

Активация на акаунт