Отговори
# 690
Ами, какво да кажа,  и при малкия се почна със сопола след 2 дни ясла и то до обяд 🤣
Но аз си го познавам градински сопол отдавна 😅  За имунитет му давам само Биозин. Като не го давам, витамин Д. Друго нищо. За прополиса не знам и аз.
Аз трябва да тръгвам на работа от декември. И то нова! Престраших се. Не съм търсила, предложиха ми. Стискайте ми палци да не се разболяваме много, защото вкъщи всички страдаме от градинските бацили и вируси...

# 691
Мммда, първи месеци на ясла са ни. Обаче то по-голямата част прекарани вкъщи.
Засега перманентната украса вкъщи е само лекарства и термометър, за коледна украса много искам да помисля, обаче как да се настроя като вирусите гълтат цялата ни енергия и време.
Дано всички сте здрави и да можем да  посрещнем празниците спокойни и весели!
А някои даже и вече ще са без памперс Wink - браво, tornado ! Стискам палци!
Електра, успех на новата работа! Ще се справиш! Simple Smile

Последна редакция: нд, 24 ное 2024, 16:45 от ForestFlower

# 692
Електра, браво! И успех на новата работа!!!
Остана ни един опит и след това и аз започвам да се оглеждам.
Браво и на Торнадо за памперса. Ние се моткаме. Нооо тук до 2.5 е ясла и те не напират, и ние.

# 693
Разбирам болката ви...и моето дете тръгна октомври на ясла, но максимумът му поредни дни посещение е 5. След 3 ило 4 ден там винаги се разболява и поне седмица не ходи. Понякога даже 2. Октомври лепна Ковид, после сополи и бактерия мораксела, сега сополи и кашлица и се оказа, че с него имаме 2 различни бактерии в носа. Капем капки за съответните бактерии и се моля да мине вече. За имунитет давам коластра от Акв@сорс и някаква зелена енергия, май е с водорасли. Давала съм Биозин и аз. Правя инхалации всеки ден без спиране почти от октомври, ама все или сополи, или кашлица...понякога двете. Та, дано бързо изградят инунитет и по-рядко се разболяват.

Електра, успех и от мен! Да започне по мед и масло новият ти кариерен път!

# 694
  • В твоето съзнание...
Това с болестите, като че ли няма как да се избегне.
Давам биозин, но от известно време давам и хомеопатия и всякаш от нея съм по-доволна... или просто имаме късмет, вече втори месец е на ясла без прекъсване.
Поздравления на Торнадо за памперса, аз там нямам особена надежда, защото той не си казва по никакъв начин. Рядко имаме номер 2 в памперса в къщи, но това е защото ние си го слагаме регулярно на гърне. Напоследък го забелязвам, че като пишка, започва да си попива памперса отпред, надявам се да почне да съобщава предварително, но...
Взех някаква много нелепа книжка за гърне, но той пък се впечтали и сега вече мисля дали да не взема още някоя, туко виж помогнало.

Аз още си страдам от биберона - почна да ги дъвче и да ги пука, но изобщо не му дреме... Пак си го търси. Явно му растат кътници някакви, защото го дъвче като лула и приказва през него Grinning

Електра, успех с новото начинание!
Мен също ме ръчкат да отида в една фирма на интервю от доста време вече, но не съм готова да си заменя хоум офиса все още, доста ми е удобно като опция сега...

# 695
  • София
Май само моето дете не е тръгнало на ясла. Аз и не исках, май аз не съм хич готова да го оставям и ми са в главата само лоши неща като чета и слушам за някакви случаи на тормоз по ясли и градини. Не съм чувала за тази до нас за такива неща, но ми е голям страх да фо пусна. .

За боледуването, от 2 месеца ту е със сопол, ту не е. Всички сме болнави, та ...явно не е само от градините 😃😅

Живи и здрави септември 25та може би ще го запишем, но... засега не съм готова и той е доста привързан като сме само двамата по цял ден,те не знам дали ще свикне .

# 696
Спокойно и ние не сме още на ясла,😉Мисля като направи 2г да се пробваме.И мен ме притеснява факта,че боледуват често но и през това ще се мине.

# 697
Здравейте, момичета и ние не ходим на ясла и сме почти всеки месец болни. Силно се надявам, че като тръгнем, ще сме се наболедувала, какво ли не изкарахме от баткото. Последната седмица, цялото семейство бяхме с чревен вирус. Аз бях най-зле....Сякаш бях блъсната от влак, но слава Богу, мина. Нашата бъдеща ясла/градина в момента е в огромен ремонт и се очаква наесен да е готова. Февруари трябва да се връщам на работа.... Ще се опитаме с общи усилия поне до пролетта да избутаме да я гледаме момата и вероятно ще я пусна в резервната градина, докато нашата сграда е готова. Иначе и ние сме с памперс все още, но честно казано не полагам усилия в момента да го махна.

# 698
  • София
Аз махнах още лятото дневния памперс, но нощния не бързам. Все още си пишка вечер и пие и доста вода. Рядко се буди сух, но не ми е драма засега.

Аз скоро влизам в 6 месец с второто бебе, започвам вече така да си имам корем, доста по- малък от първия път за момента, но ще видим как ще расте. Слава Богу, минава много по- лесно този път, не че с първата бременност беше тежко, но явно сега нямам време покрай малкия да мисля за бебето 😅😆.

Та исках да попитам, какъв съвет бихте дали за деца с малка разлика? Трудно ли е ежедневието, съня, как става с хранене на новородено и приготвяне на закуска за по- голямото. Голям филм ми е 😄 а сегя и като чакаме момиче - не знам какво да очаквам хахах те май са друга бира. 💕🙊

# 699
И нашият момък пие вода вечер/нощем.
March23, най-накрая купих тортиля и ще правя това,  което ти сподели, изглеждаше много вкусно - мека ли става тортилята, трябва ли олио и от другата страна.
Имам и въпрос. Препоръчайре ми детско филмче на български, но не амационно - с реални актьори, изобщо не мога да сетя за нищо класическо, а искам да купя нещо на български.
От около месец гледаме едно филмче за едно джуджета, които спасяват едно пингвинче, добавих скоро и фулмчето Бейб -има много животни в него, сега тъкмо доставиха и Дейвид Атенбъро за дивата природа - маниакалният период по влакчета отмина, сега сме на животни.
Бърборенето светкавично се повиши, даже в яслата учителката го отбелязала на ММ.
Нооо не мога да измисля какво да е на БГ.
Иначе да поясня- екранното ни време е "family " време - сядаме заедно и гледаме (за 53728 път) но всички заедно гледаме филмчето за джуджетата и Пингвинчето 🤣 Пеем песничките, танцуваме с фермера от Бейб и така.

# 700
  • София
Моето момче в момента е в някаква странна фаза. Не иска да излиза, всеки път е мрънкане, нежелание да се облича, подканване повече от 1 час за излизане.
Имате ли такъв проблем?
На мен направо ми се отщява да правим каквото и да е докато се наканим. Има доста дни, в които не излизаме изобщо. Съответно той иска нонстоп да играя с него и въпреки, че му показвам игри. Правя му от подръчни материали домашни игри, той не успява сам.

# 701
Електра успех момиче 🍀
Викси ние имаме обратния проблем-всяка сутрин реве, че не е на ясла, носи си обувките и отива до вратата, че иска да заминава. Като излезнем, реве че не иска да се прибира, страшна хаймана 😂 Днес не стига, че е с температура, пак иска да излиза и се разправяме по половин час сутрин....

# 702
  • В твоето съзнание...
Lucy,
Аз пръскам тигана с мазнина, минимално, колкото да не залепне яйцето. Друга мазнина не слагам, то самия кашкавал си е мазен и става мекичко. Аз го режа точно като пица на триъгълници и така  го яде. Напоследък е на вълна да яде неща с вилица и лъжица само, та скоро не съм правила таква "ципа" както казва той Grinning
Иначе мога да предложа и много лесни палачинки с котидж сирене. У нас се харесват и стават доста бързо.

Изобщо не се сещам за игрални детски, но Бейб сигурно може и на български да се намери.
У нас екранно време също има съвместно, но обикновено се гледа тенис или футбол Grinning
Когато трябва да правим инхалации обаче, само песничките на телевизора помагат, аз и затова ги избягвам.
И при нас лека полека отминава периода с влакчетата, сега е основно на тема "нино" (пожарни коли).

Днес хванах, че има налична цялата колекция от ей тези списания - https://ndbg.net/knigi-i-spisanija/zhivotnite-na-selo.html (излезлите до момента броеве) и взех, че я поръчах, тъй като животните са с доста прилично качество. В някой бъдещ брой трябва да има и колонка до колкото знам и да се слагат животните върху нея, за да издават звук.

Знам, че май миналата година се обсъждаше, но дали някой може да препоръча овлажнител за въздух? Пуснахме конвекторите и стана страшно в спалнята.

# 703
  • София
March23 - и ние взимаме колекцията със животни, много им се радва и на играчките и на книжките.

# 704
За филмчета - намерих Спас и Нели като предложение и Куче в чекмедже. Сега остава да намеря как да ги сваля/купя.
За котидж палачинките - ще пробвам.
За списанията и животните - веднага пращам на майка да ги намери 😄

Общи условия

Активация на акаунт