Отговори
# 675
За късмет някой думи все пак си приличат. Днес сутринта ме зарадва с един "кокоил" т.е. крокодил. То си беше чист динозавър на картинката , нооо и на крокодил малко приличаше 😅

Аз из тези дни се чудя как да правя разнообразна закуска, която да пасва на времевитв ограничения на работеща мама.
Пояснявам го, защото миналата година бях питала в групата за захранване нещо относно замразяване... то отиде че се невиде. Съвет не получих , но назидателни коментари бол.
Както и да е - мисля да се пробвам с мъфини с плодове, които да са направени вечерта, и сутринта с кисело мляко.
Ако правите мъфини,каква е тнкостта, за която да внимавам, за да не станат сплецуркани и клисави. Аз не съм добра готвачка/оекарка и опитът ми с мъфини е трагичен.

# 676
Аз правя ябълкови мъфини по тази рецепта
https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%B5%D0%BB%D0%B0
Само не слагам стафиди. Следвай я точно и ще се получат Simple Smile
Друга бърза закуска е фини овесени ядки с кисело мляко - може с плод, може с мед, може и само така или някакви готови каши - аз му правя овесена с малко масло и сирене.

# 677
  • В твоето съзнание...
Относно градинския сопол и ние сме в подобна ситуация, има задна хрема, хърка му носа, но  много рядко изкарва сополи. Според ММ трябва да го заведем на УНГ и вероятно има проблем с 3-тата сливица.
Правя му уж профилактични инахалции, но не виждам разлика, ако трябва да съм честна. Освен това, за да успеем да направим инхалация, трябва да пусна песнични на телевизора, което много не ме радва.

Луси, аз за бърза закуска броя и кус-куса. Отделно можеш да правиш и качамак с масло и сирене от предната вечер, за сутринта ще е хубаво стегнал и ако прецениш можеш да го притоплиш или да го дадеш на стайна температура.
Аз правя и ей такива, когато нямам много време - https://www.instagram.com/yummy_little_belly/reel/C3BIv2lM3wC/
Те стават за всякакво ядене. Правя ги обикновено без броколите, но съм правила и с броколи и със спанак...

# 678
Elektra.13,  направихме мъфините. Прекрасни станаха ... няма снимка... защото не останаха 😅

# 679
Радвам се, че са ви харесали! Те наистина са топ. За един рожден ден на баткото правих тези и шоколадови. Еми, ябълковите се изядоха, шоколадовите останаха 😁

# 680
А как правите солени мъфини, в смисъл - очевидно без захар😄 но в пекарството доколкото знам грамажите са много важни, а захарта е "поемаща" съставка, примерно сирене ще си стои на кубчета, докато захарта се разтваря,
А какво слагате, например кашкавал е най-вкусен на момента леко разтопен засечен, докато сирене и на следващ ден е още окей.
Но ако се замести настърганата ябълка с кашкавал, добавя ли се вода?

# 681
Пак от там - със сирене
https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%B2%D0%BA%D0%B8

Изобщо,  този сайт много го ползвам за рецепти. Винаги всичко се получава ако се следват стриктно.

# 682
Здравейте,мамчета!Искам  да попитам мамите които са махнали памперса,колко време ви отне докато каже само ,че има пиш?От две седмици се пробваме горе долу на час да я изчишквам в леген,на гърне категорично отказва.Сега от няколко дена докато сме вкъщи я оставям без памперс .Вчера се изпусна малко,но го задържа и се разплака,веднага я изчишквам и свърши работата .Незнам дали съм в правилна посока или някъде бъркам.Приемам и критики,,😉Дали да продължавам?https://

Последна редакция: чт, 07 ное 2024, 16:13 от tornado790

# 683
Нали имаше по-голямо дете? Много помага да гледа него. Ние с баткото така научихме малкия да пишка навън по дърветата, че не искаше отначало. Иначе преди това го научих да седи на гърнето и пак от батко си гледа как пишка прав в голямата тоалетна и започна и той. Като цяло обичат да подражават на по-големите деца. Вече за казването ударих на камък аз. За пишкането не казва изобщо. За акото казва като е свършил вече работата 😁 Откакто стана студено върнах и памперса, без да спирам да го слагам на гърнето и да му повтарям, че трябва да казва. Но ми се струва, че докато не дойде лятото и не започне да става пак пак за стоене по гащи, няма да стане. Ще видим и в яслата дали ще ми съдействат.

# 684
Да,но като влезе при кака й в тоалетната и пуска  бидето или си играе с тоалетната хартия.Номера не се получава.Незнам аз ли нямам достатъчно търпение или тя просто не е готова още.?

# 685
Не знам, аз учих баткото след като навърши две и се научи много бързо. Сега като пробвах по-рано не ни се получи. Ако му се пишка, ще се изпишка, а и ако случайно уцеля като му се ака, ще се изака в гърнето. Но не казва нито за едното, нито за другото, а за мен това е да се научи.

# 686
Здравейте!
Да ви се оплача моят сладурко е почти непрекъснато болен от първите дни на октомври до сега. Тъкмо беше здрав последните 6 дни и сега познайте - вдига висока температура до 39 и даже повърнал. Изобщо и ние с таткото се редуваме болни-здрави-болни-здрави, че даже и бабата и дядото.  Иначе имуностимуланти даваме, но честно, не виждам файда: то би биозин, преди това вече не си спомням, сега от 10 дни мечета какво им беше името и какво  - пак е болен от вчера!
Какво мислите за прополис? Някой давал ли е, защото чувам противоположни съвети- на деца под 3 г. не било редно и т.н. Не знам вече какво да правя. За 2 месеца ясла е ходил общо 12 - 15 дни.
За килограми- аз съм като преди да забременея, но искам да сваля още 2 надолу.
За пишкането съм писала вече, но ще кажа отново, че си казва като показва между краката и вика настоятелно "Ъ! Ъ!".
За говорене  - безотказно има "да, не, мама, тата, деде, баба, Тея (кака му) и та (там). Иначе се опитва да повтаря и други думи, които го учим, но все му се получава една от гореизброените.  Simple Smile

# 687
За имунитет не съм давала прополис, но с него и сребърна вода правя капки за нос, понеже откакто е на ясла е с вечния сопол. Две седмици беше вкъщи, заради стафилококи в носа, заради които и антибиотик пи.... Иначе за имунитет давам билкова кръв, пием я и ние с баща му. Е няма отърване от този сопол. 5дни изкара на ясла и от вчера пак сопол. Всякакви сиропи, вит Ц, камилия и какво ли не давам, но докато не изгради имунитет явно ще е така. Поне не ми вдига температура. Поне минахме адаптацията в яслата, но така през седмица вкъщи просто не ми е ясно как ще се върна на работа...

# 688
ForestFlower, днес предиобед украсихме елхата и се смяхме с ММ, че няма как да се сбърка сезонът - след като "украсим" шкафа с капки за нос, термометър,  така популярният тук парацетамол, а сега вече и вентолинът извадохме, значи е време и за елхата.
Иначе предполагам е първа зима в яслата, и за съжаление ще е ужасна. С тукашното миниятурно майчинство при нас това беше миналата година. За сега да чукна на дърво вече трети вирус караме, а още не сме стигнали до педиатърката. Определено имунитетът му е много по-добре от миналата година.
Тук дават витмаин Д до 4-5 години всеки ден, но според мен е заради хроничната липса на слънце.

# 689
Аз давам сиропче Апетон,съдържа пчелно млечице.Мед слагам в чая,но не всеки ден.Да се похваля,от няколко дена сме без памперс,дори като стане от следобедния сън е суха .

Общи условия

Активация на акаунт