Отговори
# 660
  • София
Здравейте!
Има ли някой, който да е напълнял след спиране на кърменето?

Аз имах един момент, в който много бях свалила докато кърмех. След това си възстанових обичайните за мен килограми. От години варирам 54-56 и се чувствам супер в тези кг.
Сега почти съм в 5 месец на втората бременност и съм около 57-8 може би вече, но пак се чувствам ок.

# 661
Аз по скоро отслабнах и то доста ,но мисля че хормоните играят голяма роля.Сега съм си същите кг от преди да родя а храненето не се е променяло.

# 662
Мале, хора...една година една тема! Хич не сме активни.
Аз за отслабване няма да пиша, защото съм си дебела от преди.  Пък и не съм спряла кърменето.
Още малко остава и тръгва на ясла малкия - за да не си загуби мястото, а и има наказателна точка за следващата година ако е приет, а не го запиша. Така или иначе губя само месец и половина някъде от майчинството. Но и вторите деца наистина са по-самостоятелни по мои наблюдения. Чувства се добре сред деца и се надявам да му хареса.

Луси, какво стана с гадинките? Дано не са се пренесли с дрешките!

И изобщо как сте, момичета, какви ги вършите Simple Smile

# 663
  • София
И аз това забелязвам, май нямаме много време за темата нещо, всеки зает с ежедневие.

# 664
Привет, първо с Викси-лека бременност и раждане. 🍀
 Луси, верно, какво стана с твоите дървеници?
Електра, успешно тръгване на ясла. Спас почна преди 2седмици , малко си поплаквал, но бързо се успокоявал и госпожата била доволна. Вече го оставям до обяд, надявам се всичко да е наред и да си ходи по цял ден. Ние сме на финала на ремонта, до края на ноември живот и здраве трябва да се премести, че ми писна да ви кажа. Прах, мръсотия, мъкнене и вече искам да се приключва. Аз от началото на лятото съм по лекари, няма да се оплаквам, само напомням за годишната цитонамзка да не пропускате, че бях на косъм от най-лошото. Вече съм добре, сега със стомаха не съм наред и пак съм по лекари и тази година искам да си отива вече. Не беше от най-добрите, които съм имала.
Да питам и как се справяте с градинския сопол? От както е на ясла, има някаква задна хрема според мен, сопол няма, но му грухти нослето. Има ли файда от тези инхалатори? Как се ползват, някой има ли опит? И една снимка за положителен финал Simple Smile Да сте здрави

# 665
Ох,бонбон сладък! 🥰 В ДМ ли сте 😅
Шегата настрани, Кари, радвам се, че си се разминала! Да си отиват и останалите лоши неща!
Аз си чакам профилактиката от здравната ми застраховка. Не очаквам да е добро цитото, защото не съм спряла кърменето. Поне няма да ми четат конско,  тези от профилактиката мисля, че не ги вълнува много кърмя или не 😁
Мъничко завиждам за новия дом - не знам на нас дали някога ще ни се случи...
Абе, здрави да сме!

# 666
В ДМ сме така, иначе не мога да го спра на едно място 😂😂😂
Електра, пожелавам ти от сърце желания дом. Много е трудно, с големи кредити сме, леченията ми глътнаха доста пари, но здраве да е. Ще се справим някак. Ще се справите и вие. На всичко му идва реда и мястото, така че ще ви се случи 💋

# 667
Благодаря ти, Кари ❤️ Ако успеем и ние ще сме с кредити - друг начин няма, за съжаление...
Нашият ДМ е до Лидл и взимам от техните големи колички с място за сядане. Иначе и аз не мога да го удържа ако е долу. Ще падне едно неконтролируемо грабене от рафтовете 😁

# 668
Лека бременност на Виски и от мен. Сигурно има и някой друг, но вече и името преди да си кажа проверявам, че съм постоянно изтощена и недоспала.
Карина, малко остана до края на 2024, всичко лошо да остане в тази, и само положителни емоции в новата.
За килограмите ... какво да ви кажа. Аз ви аги съм била йо-йо. При стрес, качвам, при спокойствие иии честно казано специално при липса на гадже - правя си каквото искам, спортувам и поддържам добра форма. Е, вече можем да добавим към фактори за напълняване - стрес/гадже/ пандемия😄 че то с такова стоене у дома, готвене и ядене ... докато беше само хоум офис добре с клинове и долнища у дома - добре, но когато трябваше вече да се върна в офиса - ужас, нямах нито един чифт дънки, риза, нищо, което да ми става 🙈 + 20 кг!!! За две пълни години хоум офис.
Иначе дървениците - яслата въведе някакви строги мерки. Проверяват с куче обучено да пимирисва яйцата, които явно имат много дълъг период на мътене, следят по децата за ухапвания. Уж е окей сега. Ние чистим фанатично у дома, всичко се пере от яслата на момента на 60 градуса вечерта.
А Петърчо - ходихме на фризьор. Вече е абсолютно невъзможно да му се суши косата със сешоар. Няма го вече къдрокосото бебе. Сега е направо като голямо момче. Разликата преди и след фризьорът беше феноменална.

# 669
О, много му е хубаво с новата прическа! Аз, да си призная честно, май предпочитам момченцата с къса коса.  На моите като им порастне само дебна кога да ги подстрижа 😅
Луси, а защо си изтощена и недоспала? Не спи ли добре нощем малкия?
Не че аз спя добре. Ужасно ми е накъсан съня - дори той да не се събуди, аз си се будя по няколко пъти.

# 670
Ох, дори не ми се говори за килограми, болна, много болна тема Joy а и когато е в следствие на здравословни проблеми и нищо не можеш да промениш, откровено вече ми е писнало да се обяснявам и да виждам погледи "да бе, да"..
Огромна промяна има при Петър след новата прическа, друг човек Kissing Heart

# 671
  • София
Аз като бях бременна с първото си тренирах постоянно, сега да ви кажа, рядко успявам да намеря време. Иска ми се по- често, но тичането по баткото е интензивно понякога, хахах Grinning засега положението е добре, но ще видим като напредна.

# 672
Електра,  имаме стрес в офиса, съкращения, народА нервен. Аз гледам в дните, в които съм в офиса да вляза, работя работя и на осмия час (без почивка) си тръгвам. Гледам да вземам Петърчо от ясла колкото мога по-рано, и да готвим /играем, защото тук вече започва тъмния сезон.
Като добавим и стандартните вируси на всеки 4 седмици, по 3 седмици влачим я градински сопол, я зъб, я и двете 😅
Иначе сънят изключително се подобри след избиването на първите мъдреци.
За косата, аз отдавна я скъсявах, колкото да има форма, да се вижда някоя и друга букла, на снимката е изключително дълга, защото знаех че имаме запазен час и спрях да се мъча.
Иначе остана един опит по тукашната здравна каса, ще сменяме клиниката, и януари месец последно.  И това доста ме измори- 5 стимулации в рамките на година и половина 🥴
Иначе, да не е само мрънкане, да има и положително - Петърчо вече много говори, на холандски, но определено разбира БГ и английски.
Тази сутрин докато го приготвях за ясла играеше с "неговото" чекмедже, в което има пластмасови кутии. Аз дорде загрея,  а то детето "open doen" ми казва,  т.е. отвори 🙈
Аз вечер му чета на български книжките от поредицата Вълшебната гора. На всяка страница,  на която има картинка на калинка трябва в допълнение да пея и "две калинки" 😄
Една сутрин го заварвам с прелял от пиш памперс и ще го сменям в леглото. За да съм сигурна, че ММ разбира, винаги говорим на английски когато сме всички заедно, и казвам "stand up please ",  а той с възмути ми отговаря "staan" (същото на холандски) 😅
А нещо като изтърве и възкликва "паааанааа", т.е. падна🙈
Има "телефон", с цифрички, като на всеки бутон има и песничка. Как запомни нула, но в една от книжките от Вълшебната гора, животи ките са в училище и учат буква "О", а той крещи на тази страница "нуул, нуул" 🤪
Знам, че ще проговори добре късно, но с много труд се надявам трите езика да вървят добре.
И най-голямото ми постижение,  все още, е почти нулево екранно време. Холандски песнички имаме на диск, който пускам на дивиди, без видео, вижда се само трак лист.
Български песнички пускам от телефона, намерих някакъв плейлист, на който на доста песнички има само картинки - примерно снимка на патенце, снимки на зеленчуци, а и той сега е във фаза танцуване.
А на английски имаме книжка с десетина песнички , които на всяка страница имат нарисувани деца и всяко прави едно от движенията от песничката. Row row row your boat  можем по един час нон стоп да я правим.
Да видим какво ще излезе от този езиков гювеч накрая 😄🙈

# 673
Аз покрай много стрес и операцията със стоенето вкъщи съм почти 65 кг. Демек съм свалила само 5кг от бременността..... Имам още 15 за сваляне, надявам се като започне на ясла по цял ден да имам време да вляза в залата.
Луси, по мои наблюдения от подобни езикови разнообразния, българския ще го проговори последно. И е нормално, все пак не е в българо-говоряща среда детето. Аз лично не бих се притеснвала, все пак детето живее в друга среда, нормално е да владее по-добре тези езици, но е хубаво да може да говори поне елементарен български. Спас говори когато иска, абсолютно всичко разбира, но има и такива деца. Моя брат до 3г не е говорил, понеже майка ми му е разбрала бебешки език, той единствен не е ходил на ясла и вече в градината проговаря. Спас понеже е с големите деца в група си мисля, че скоро иска не иска ще проговори 😂

# 674
Децата възприемат и учат езици най-добре докато са малки и вашият случай, Луси, ми го потвърждава. Ще се оправи с езиците детето, не го мисли Simple Smile Стимулациите наистина са много за толкова време, дано стане  вече! Flowers Four Leaf Clover
Относно говоренето, баткото проговори след 2,5. Малкият не е от най-разговорливите, но мисля че по-рано ще проговори. От скоро започна да опитва да повтаря някои думи, които му казвам, а батко му не помня изобщо да го е правил това. Така или иначе при него всичко до тук се случи по-рано.

Общи условия

Активация на акаунт