Отговори
# 705
  • София
Аз за екранното време, какво да ви кажа. Има екранно време, в повечето случаи е когато готвя или оправям нещо, той иначе е залепен за мен и иска да го нося, дори на котлона държи да го държа с една ръка, буквално няма шанс за сготвя без да мрънка, плаче и да прави белички някъде Grinning Та това ни е спасение, гледа разни животинки, общо взето са няколко клипчета в ютуб и всеки ден гледа едно и също, та понякога иска да му ги повтарям.
Не съм от майките, които не дават телевизия да се гледа. Самата аз не мога без да имам нещо бърборещо за фон, дори радио - но не мога на тишина, побърквам се.

Като цяло не излизам никъде, освен с детето и мъжа ми на пазар някъде или на разходка и не се срещам с други хора особено, та ако и тв нямаме, ще лудна. o.O

# 706
И ние гледаме маша и мечока иначе не мога да свърша нищо вкъщи.Не сме от особено приказливите,не повтаря думи които и казвам,когато и каквото реши тя.Всички ме критикуват стова екрано време,но цял ден вкъщи всичко ни омръзва бързо .Излизаме за час и то когато времето позволява.Прави ми впечатление,когато сме навън почти нищо не казва.Може би се срамува.

# 707
  • София
Tornado790 - при нас казва по някоя думичка, но повече показва, звуци издава.
Основните са мама, баба, дядо, тати, леля, там, звуци на всички животни почти, от самите животни казва кон, слон. Да, не, там, няма, айде, от два дни казва и кош.
От храните започна да казва кискис ( демек кус кус ) ии байде, което е бързо 🤣  нам - банан.
И това е, разбира ме, прави всичко, намира всичко което го помоля да ми донесе, но отказва да прави словосъчетания и видимо се срамува, понякога шепти ако много го е срам. 👀😄

# 708
Здравейте, момичета! Като видях колко сте изписали от последното ми влизане...уау 😄
Аз също не съм дала моето фъстъче на ясла. Иска ми се да може да говори. За боледуването- но що годе се държи, но с каката е някакъв ужас. Пуснах я ноември на ясла, отиде за 5 дни и това беше.
Викси, моите момичета са с 13 месеца разлика. Най-тегаво беше, когато едното спеше веднъж, а другото 2 пъти. По същото време малкото активно пълзеше и се опитваше да прохожда. А "голямото" на практика все още си беше бебе. При теб ще са с по-голяма разлика, но ако имаш от къде да получиш помощ ще е най-добре.
За говоренето все още само някои думи казва като хората. Другото е на бебешки. Обикновено последните срички от думите.
Памперс все още изобщо не съм се опитвала да махам. Мисля да е след като направи 2г.

# 709
Благодаря ви, момичета ❤️
И у нас се гледа телевизия - с ограничения, разбира се. На малкия обаче не му пускам нищо специално за него. Понякога заглежда филмчетата, които гледа батко му. Обича да гледа котки, кучета, животни, но повече снимки и картинки му показвам.
И въпреки че няма кой знае какво екранно време, малкият също не говори особено. Казва броени думи и бърбори бебешки работи. Все пак казва повече думи от батко му на същата възраст.

# 710
Здравейте, момичета. Доскоро и моят дивак нямаше никакво екранно време. Случвало се е да поглежда  в моя екран, ако си пиша с някого, но не му го давам. Но откакто тръгна на ясла, боледува доста и за да правим инхалации, започнах да му пускам за няколко минути всеки ден детски. Криво ми е, но се налага. Иначе казва вече доста неща, някои по-ясно, други - отчасти. Хубаво казва: "мами", "мамо", "тати", "каки", "маци", "ам-ам", "дай", "още" и такива подобни. Прави някакви кратки изречения с много пламък: "тати гай тук" - да играе там баща му. Или "тати, нани тук" - да легне някъде баща му. Започна да казва "високо", ама в-то му е трудно. Ще се научат мъниците. Ужасно бързо се променят.

# 711
Добро утро Simple Smile и на Петър речта много дръпна. Вчера аз го взех от ясла и двете учителки казаха че последните две седмици много бърбори. Назовава ги по име, но той и момиченцата!(Не момченцата😆) Назовава по снимките на групата във фейсбук.
Въобразявам си, че гледането на игрални филмчета помага. Определено разбира, че с баща му назоваваме едно и също нещо различно. И повтаря и двете.
Костенурка е "нурка", трактор е "а-тор"
Сега мисля да добавя Стюърт Литъл , а Спас и Нели ще гледам да го сваля от някъде.
Тук е Синтерклаас сега в петък. Сложихме стара обуква и обясняваме, че ако слуша Синтерклаас ще му сложи сладки в обувката. Гледа учудено.
Аз смятам да го науча да сурвака ... 😆 Любопитно ми е как ще реагира.

Как сте с вирусите. При нас се задава 4тият за сезона и за сега май аз се разболявам най-зле. Вие какво витамини вземате? За мамите, не за децата 😄

# 712
  • В твоето съзнание...
Честно казано и спроед мен до някъде екранното време помага с речта при него, защото вижда различни неща и пита кое, какво е. Гледаме да не пускаме нищо конкретно за него попринцип и затова се научи да гледа спортове, онзи ден му пуснах ски скокове, защото нямаше тенис (той това си поиска) и след това повтаряше само - ки, ки!

Имена не ползва - единственото, което знае е Ема (имаме доста приятелски деца с това име, но явно и в яслата имат) и го ползва за какво ли не - Какво правихте в градината - Ема. С кого си игра - Ема. Отиваме ли на градина - Ема... Grinning
От време на време се опитва да каже своето, ама не е често.. и Вики се превръща в Тити.

Аз за себе си не взимам никакви витамини, преди два месеца се установи, че имам доста ниско желязо и сега от дъжд на вятър се сещам да си пия добавките свързани с това...
Иначе хомеопатията, която давам на малкия става и за нас, ама...

# 713
  • София
Аз също виждам + от вякои видеа, разпознава много неща, доста навръзва нещата. Но и от книжките много прави асоциации, всеки ден добавяя по нова дума и аз много се радвам. 😃🌞

# 714
Как сте, момичета?
При нас се започна една серия от боледуване- първо мм, после баткото, аз, а малкия си носи едни сополи от яслата дето нямат спиране и накрая го докараха до антибиотик и инхалации с лекарства. На мен пък ужасно ми се възпали хроничният ринит и също няма минаване. Май празниците подсмърчащи ще ги посрещаме... Иначе, ако не бяха градинските сополи яслата щеше да е супер. Много бързо свикна и сам си влиза без да се обръща да ми махне даже. Харесал си там едно момиченце и са си партия. Сега си е вкъщи, естествено. Януари пак ще пробваме, белким излекуваме сопола за по-дълго 😂😂😂

# 715
Как сте, момичета?
При нас се започна една серия от боледуване- първо мм, после баткото, аз, а малкия си носи едни сополи от яслата дето нямат спиране и накрая го докараха до антибиотик и инхалации с лекарства. На мен пък ужасно ми се възпали хроничният ринит и също няма минаване. Май празниците подсмърчащи ще ги посрещаме... Иначе, ако не бяха градинските сополи яслата щеше да е супер. Много бързо свикна и сам си влиза без да се обръща да ми махне даже. Харесал си там едно момиченце и са си партия. Сега си е вкъщи, естествено. Януари пак ще пробваме, белким излекуваме сопола за по-дълго 😂😂😂
Ние сме така от октомври месец, въртим се 4-мата и таман си мислех, че за тази година се наболедувахме и от вчера пак аз съм хремава, баткото и той днес започнали вече ми идва да се гръмна. Дано догодина сме здрави и минава всичко леко.

# 716
И ние сме така с боледуването. А с тоя сопол да си призная,губя битката. В момента е с един жълт сопол,който не изтича,супер гъст и само с аспиратора го махам. Ако не е този сопол,ще е задна хрема със задушен нос и кашлица.... Сега до 06.01 ще е вкъщи,дано успея да се преборя. Пожелавам ви Весели празници и да сте здрави

# 717
Добавям към вечните зелени сополи и новопридобитото "Неее".
Мием зъбите - с видео на Стюарт литъл и Джордж - то е 12 секунди, гледаме го по 12 пъти докато се поизтъркат зъбите 😁
- ела да сменим памперса - Неееее
- ела да ти обуя чорапите - Нееее
Сигурно и "ела да ти дам един милион долара " (или там каквото иска) да кажа пак не ще каже 😅
Иначе пред хората е ангелче. Не знам как усеща. Ходим всяка събота при холандската баба - ма то усмивки, прегръдки, четат книжки заедно 😁
Преди две седмици колежка дойде на гости с 4 годишното си (януарче) момченце. Леле като сянка на момченцето беше. Ако той вземе  камионче отива и нашия. То се пуска по пързалката,  отива след него веднага - как усети бързо бързо,  че баткото е интересен и може да научи от него нещо ново😅...
Днес имахме гости,  две познати български семейства с деца на 9 и 6 едните и бебе на 8 месеца другите. Баткото с таблет - изобщо не му се занимава с бебета 🤣 Нашият шушон усети, че трябва така с такт да подходи, доближи се, гледа таблета, не го дърпа от ръцете или да се хвърли отгоре му - посмяхме се - как така тактически малко по малко се доближава.
Бебето милото, то още къде по корем, къде по гръб, нашия минава покрай него с някоя играчка все едно се "фука" колко е голям и може на собствен ход да щъка.
В някои сутрини е ужасно трудно да хо излъжем да седне в столчето за кола. Голям цирк пада - почваме да бръмчим, есе едно тръгваме, отварям вратата на гаража, да усети студения въздух ...
Все ден нещо ново. Преди две седмици го похвалиха в яслата колко е мил с бебета, едната учителка нещо плакала- отишъл да я прегърне.
Тази седмица - друго 20 - вземал храната от чинийките на другите деца 😵‍💫😵‍💫
Ходим на плуване в събота, на бейби джим в неделя и един път в месеца на бейби театър или там каквото съм намерила билети.
Направо не знам как отлетяха тези почти 2 години.

Какво мислите за подарък за рождения дни? Аз се замислям за баланс колело.

# 718
  • София
Здравейте, това с боледуването май е при всички. Такъв е сезонът явно.
Sad
Ние сме вече ваканционно при родата, но имам въпрос. Писах и в друго тема за него.
Излезна ми розов лишей, а съм на преглед чак на 9.01. Не се повлиява от никакви мазила билкови засега. Ще стане на месец, не му обърнах особено внимание, но не минава и реших да проверя. Видях, че излиза и на другата ми ръка. Знаете ли някакъв лек, чували ли сте за такива лишеи и от какво излизат?

# 719
Vikksi, не искам да те плаша, но да си била около малко коте, малко кученце преди излизането на тази форма?

Общи условия

Активация на акаунт