Отговори
# 165
Чувала съм ,че може да се кърми , но не до последно. Незнам обаче до кога може

# 166
До колкото знам може, но трябва задължително да се обсъди с проследяващия Аг и консултант по кърмене, за да се следи и внимава стимулирането на гърдите да не предизвиква опасни контракции

# 167
Идвам да мрънкам.  Втори зъб избива. Точно пон5 пъти се събужда да пие мляко на нощ. Приготвям си дозички и бутилки. Че иначе съм такова зомби не помня какво се е случвало през нощта.
Иначе през деня яде като ламя.
Подсече се.
Направихме трансфер.
Ама ако и второто (то да стане де) е така със зъбите - ще се запиша доброволец за мисия на Марс 😭😭
Хайде, весели и спокойни деца на всички днес.
Аз доброволно се евакуирах в офиса🤣 тук на повечето зъбите са им избили вече 🤣🤣

# 168
  • В твоето съзнание...
Викси, кърменето при бременност е възможно, стига всичко да е наред, но да трябва да се консултираш с АГ, защото подобни "масажи" на гърдите могат да предизвикат контракции.

Електра, при нас нищо не помага с яденето на пюре, навън, я компания, без компания, топло, студено, да се правя на маймуна, да не се правя...
Не съм пробвала само с телевизор/телефон, но нямам и желание. Яде каквото яде и давам мляко. Опитвам се да му правя и разни неща по ЗВБ, но не всеки ден успявам, тях се радва да си ги мачка и да се опитва да ги изяде, но определено няма как да се наяде така. Единствено се яде с желание каша с плод и пак не изяжда цяла порция.

Луси, стискам палци да се получи и отново адмирации, че толкова скоро имаш сили и желание за подобни процедури.

# 169
Моята Елена има заместени обяд и вечеря и вече е на обща храна от седмия месец е домашните гозби си го хапва доста на едно ядене изяжда по 280 300 грама дори едно пюре от 190 грама вече и не стига

# 170
Луси, стискам палци, ще стане!
Викси, и аз знам, че може да се кърми по време на бременност, но ако получаваш контракции ще ти кажат да го отбиеш сигурно.
March23 моето момче хапва максимум по 100 грама и то на почивки и с лъгане (примерно му давам коричка да гризе и пъхам и пюре в устата 😁). Затова взимам от малките по 125 грама на Гербер. Има едно с пилешко и зеленчуци, което много харесва и едно плодово пюре на Плазмон с много неща вътре (банан, манго и още 2 неща) - за него стои с отворена уста направо и чака лъжица, толкова го харесва. С почти всички останали е мъка. Оранжевите пюрета с морков не ги харесва, а в повечето има... Дано от държавната кухня хареса повече манджи.

# 171
Момичета, кога може да се кандидатства за държавна кухня? След навършени 9 или 10 месеца?
Lucie, стискам много палци!

# 172
Различно е по общини - в София при навършени 9 месеца се подават документи. Ама реално ако ги е навършил, както моя около 20 и някой на месеца, пак за след навършени 10 остава, защото срокът за купуване на ваучерите е 23то число на предходния месец за следващия. Аз не го знаех, иначе можеше да се организирам да свърша всичко за 1 ден, но... то не остана, от декември почваме.
За Варна май трябва да са навършени 10, за да подадеш документи. За другите общини не знам.

# 173
  • София
Честит първи сняг, момичета!

Аз се усетих, купих гащеризон за снега на дребния, обаче нямаме ботуши. Вие купили ли сте? Как смятате да ги извеждате, направо не знам с количката не го виждам. Да го нося - още повече.
Ужас ! Grinning

За кухнята, питах тук и може от 9 навършени месеца. Влизаш на сайта им, правиш си заявка и го записваш. Но все още не съм пробвала. Записването е от 1-20 число на всеки месец, за следващия.

# 174
Момичета, записването в кухнята не означава, че започваш да взимаш (за София). Подават се документи и след 2-3-4 месеца ти се обаждат да ти кажат, че ти е дошъл реда.

# 175
  • София
Момичета, записването в кухнята не означава, че започваш да взимаш (за София). Подават се документи и след 2-3-4 месеца ти се обаждат да ти кажат, че ти е дошъл реда.

Аз изрично попитах жената и ми каза, за район Искър ставаше дума, че няма чакане. Като го запиша, плащам си купоните и мога да взимам.
Тотава беше октомври и бях изтървала срока за записване и жената ми каза - Е сега изтърва за ноември, но го запиши и  от Декември направо си взимай.
Аз също чух преди това, че се чака и и казах, че това са ми обяснили познати, но жената каза, че нямало чакане. 🫢😅

# 176
Не се чака и за район Витоша. Аз и купони съм купила за декември. От петък започвам да взимам.

Бях обещала снимка на леглото. Моля игнорирайте хаоса отстрани и липсата на матрак и прегради на долното легло - още не е готово пак ще снимам после. Ще бъде по-високо отстрани и ще има текстилна преграда отпред.

Честит първи сняг и от нас

Той не ходи още така, че карам с буйки на Лилипути и долнище от баткото.

Последна редакция: нд, 26 ное 2023, 23:19 от Elektra.13

# 177
❤️❤️❤️❤️❤️
Леглото изглежда страхотно, сигурна съм че ще имат прекрасни спомени децата,
А за снега завиждам благородно въпреки, че доколкото разбирам по моя край е някакъв кошмар.
Тук вчера беше кварталният/общински синтерклас и зварте Пийт и донесоха подаръци на децата от квартала нооо Петърчо го проспа 😆

Сега остана и едно коледно парти в яслата и после почваме българските обичаи 😊

# 178
То и в квартала не беше много розово положението. Сигурно разчистват главните улици и булеварди, но аз с количката успях да стигна само до двата края на блока. Коловози, киша, бутането по снега ужасно, колелата постоянно затъват.
Но поне имаме ток и ни е топло...

Последна редакция: пн, 27 ное 2023, 15:40 от Elektra.13

# 179
Момичета какви памперси използвате за плуване?Ние мислим за първи път да я заведем на басейн,но се чудех на коя фирма да взема и отговарят ли  на размер?

Общи условия

Активация на акаунт