Отговори
# 135
  • София
Еми мотивация няма. По-скоро камери да има. Не е лесно да гледаш деца и се случват инциденти, тъпото е, че ги е страх да кажат. Верно, че много родители скачат, но ако е паднало детето е добре да споделят с родителите да го наблюдават.
Във ФБ четох някаква потресаваща история от детска градина. За три годишни деца ставаше въпрос. Родителите на момиченцето обвиняват момченцето в сексуален тормоз. В градината, никой нищо не е видял. Цялата ситуация е абсурдна.

# 136
  • София
Не става само с пръчка, и морков трябва. Комибнация от двете най-вече.

# 137
Германия мога да напиша за "ми не видяхме' ☹️ Колко съм се разправяла...

# 138
  • тук и там
Тук да не мислите че някой  вижда нещо. Ами то аз като ходех да ги вземам - търсех децата по 5 минути  на двора и не мога да ги видя-толкова много деца имаше навсякъде, че учителката ще види...Е, ако се удари и падне детето и се разплаче-ще реагират и ще питат какво се е случило, ама разни истории между децата-кой кого ударил, блъснал,ритнал и т.н или да са видели точно как е паднал някой-тцъ, и тук го няма това..

# 139
Здравейте през октомври!
Кло, благодаря за уютната нова тема!

Кайсия,късмет се за татко ти. От тук нататък бързо възстановяване и добър резултат му желая от все сърце.
Бъръл, много се радвам и за твоите хубави изследвания, всичко лошо да е в миналото. Здрава и щастлива занапред.
Надявам се всички болни малчугани да са вече по-добре. Учениците да влизат бързо в ритъм.
Във Велинград си починах чудесно, само разходки и мързелуване, хапване и дрямка. Чак не ми се спортуваше. Но не успях да срещна сина на Марулета! Влязох в споменатия магазин за да купя телешки кюфтета и като зърнах във витрината една опашка стана страшно. Като ме наду един смях и не смея да продумам. А тя се мъдри там, една такава малка беше, има няма 300 грама. Ама аз нали от два дни за нея чета и се опитвам да си я представя сготвена. Не съм правила никога. Покажете я в готов вид та да се прежаля и аз. Но да ви се оплача, че кюфтетата и кебапчетата са ги развалили като вкус и качество според мен.
Дойдохме си снощи и от днес на ринга отново.
Карамелка, стигна ли вече местоназначението, душо?

# 140
През деня стисках палците, а сега си накапах - за все такива добри резултати при Бър и само добри новини за таткото на Кайсия! Та наспорт за тяхно здраве!
Беше много луд понеделник!
Като се прибрах за успокоение на нервата направих пастет от пилешки дробчета, салата и хляб. Последният се пече във фурната. Помнете и ме ритнете по някое време, че да не го изгоря!!! Аааа и завиждайте, купих си свински ушички (готови, желирани) само трябва да ги хвърля в тиган с малко чесън да се постоплят, но няма да ги нападам днес.

# 141
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Нали знаете, че всеки има нужда от чудо. Понякога едно, понякога по едно на час.
Е, прочетох за църквата, над която в продължение на месеци се появявала Дева Мария и реших, че точно там искам да ида. Явиха се и още желаещи и с тези таксита поехме.
Перипетиите по намиране на точната църква няма да описвам, в края на краищата с няколко разговора, много обяснения и пращане на локации групата се събра.
Изгледахме филмчето за чудото, запалихме по свещичка, купих снимка и герданче с девата на майка ми и разгледахме не само чудната църква, а и патриаршеската, построена с даренията от дошлите да видят чудото.

А в тази патриаршеска църква наистина има чудо.
Но да карам поред
Църквата над която се появявала девата

Появата е документирана, има снимки, излъчвана е даже по телевизията тогава.
Най-интересното е, че се е появявала цели три месеца, по различно време, в различни форми, за различен период от време, най-дългия бил 9 часа - предостатъчно да се организира екип и да се снима.
Хора от всички религии спели на площадчето пред църквата за да видят чудото.
Материали има много, снимки също, не намерих само филма, но като се знае кога се е случило и в кой край на света, най-вероятно записът вече не съществува.
Като виден скептик, първата ми мисъл беше за прожектор, като на Батман, но попаднах на информация, че са спирали тока на целия квартал, за да се уверят, че не е прожекция, и са проверили всички къщи в радиус от 3 км около църквата, в търсене на устройство за прожектиране.

С парите от поклонниците са построили нова църква, през улицата. Новата е поне десет пъти по-голяма от старата, с училище към църквата и с място за спане и хранене.
Отвън и отвътре.

И още малко отвътре. Обърнете внимание на имената на светците

Написани са с коптската азбука.
Тази
Скрит текст:
Която се използва от трети век насам.
Simple Smile

Последна редакция: пн, 02 окт 2023, 19:07 от st. Dobri

# 142
Добри, а ти излекува ли се?

# 143
Ай, мойто и то в кюпа на болните- сополи и гърло.Здарвей,Октомври!

# 144
ДобрЕ, интересен разказ около тези появи на Дева Мария Simple Smile Чувала съм, но не помня кога се е случило. Май в края на 60-те? Азбуката, доколкото знам, произлиза от гръцката.

Кроти, представих си те в магазина за месо, как гледаш опашката и си мислиш за форумните вещици Simple Smile

Чакам хлябът да се доизпече и манджа тайм. Главата приболява, уморих се, още работа ме чака.
МУ бучи нещо за някаква бърза туршия. Казвам му, че утре ще купя продукти, да я прави, той ме гледа лошо. Сърдит е, има служебни неволи и се ядосва заради очеизвадни несправедливости.

# 145
Добри, а ти излекува ли се?

бокра!
което значи "утре", използва се лежерно за всичко от "тия дни" до " тате ще ми купи колело, ама друг път"

следващото още по-необвързващо е "инш Алла', което пък е "ако даде Алах". и не включва никакъв напън от ничия страна.

бърди, и аз съм чувала, че произлиза от гръцката, но виж я - съвсем нашата си е.
но поне пет века по-стара.

# 146
Даа, много прилича.
Трябва да потърся повече информация, заинтригува ме Simple Smile

# 147
Бър, Кайси, радвам се, че всичко е наред. Дишайте сега по-спокойно ❤️

Ох, натъпках се, кат попско чадо ... имам баялдъ, мексиканска салата, кьопоолу, мини пилешки пържолики. Сега пъшкам и се тръшкам. Добре, че бързах сутринта и не нагласих хляб да се пече, докато съм на работа.

Добри, впечатли ме. ❤️ Липсваше, ама си го знаеш де

# 148
Много обичам разказите на Добри ❤🥰🌞

# 149
карате ме да се изчервявам

Общи условия

Активация на акаунт