Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 14)

• 18 224
  • 746
  •   1
Отговори
# 285
Бързо да оздравяват болните!
При нас приспиването продължава да е мъка, снощи заспа в 22 🤯 а обедната ѝ дрямка беше от 12 до 14:25. Днес ще спи час и половина, въпреки че пак се събуди по тъмно в 7:20. Вчера я оставихме уж да се наспи на обяд, но не помогна. Аз мисля, че е в регресия и е заради прохождането. Снощи накрая я оставихме сама, повика 5 минути без сълзи и заспа (за трети път през живота си заспива сама 😃). Може пък да ѝ пречим, тя категорично не иска да я люшкаме, слиза от леглото, започва да го обикаля, вкарва и изкарва една книжка от нощното шкафче, голяма игра. И ми става гузно, че се ядосвам, тя реално не мрънка и не плаче, просто аз искам да заспива по навреме. Тя винаги е спала по-малко от нормите за възрастта, но от седмица будува по 13-14 часа общо за деня 🤯
За спането в кошарата, докато я кърмех Ава спеше до нас всяка нощ. В момента, в който приключихме с кърменето започна да спи в кошарата си. Тя реално е залепена за нашето легло, със свалена преграда, така явно си мисли, че спи до мен, но си имаме място, ние също не можем да спим, ако тя е между нас вече. Приспиваме я на спалнята, като си лягаме ние я местим в кошарата, ако се размрънка за биберон го давам, милвам главата и тупам дупето без да ставам, много ми е удобно.

Последна редакция: пн, 23 окт 2023, 14:34 от M.Angelovaaa

# 286
М.Ангелова, дано си права и от това да е при вас и като и мине новото да се оправят нещата .При нас обаче определено не е това проблемът и не знам къде да го търся.Днес до 14ч бяхме вкъщи,опитах се да я сложа да спи,но пак неможах да я задържа в леглото и пак се пречупих и излязох навън,че и ремонт се прави вкъщи малко и тя се пречка, а ако вземе и да киселее ще си тръгне "майстора" ми 🙂
Заспа за 3 минути в количката.
Лизи дано не се стига наистина до сериозните лекарства.А КАК върви с храненето?
Мисс , аз днес за кухнята излязох с джипката , че да не се бавил много , но навръщане опитах да я сваля  ,тя изобщо не искаше да ходи не знам защо.Вчера сутринта пък бяхме по задачки в друг квартал така да кажа и пак само мрънка баща и да я носи.Тя така няма как да се измори реално.Вече следобядите и двата предишни дни си обикаля доста и явно даде резултат.Странно ми е, че не иска  ,защото друг път излизаме без количка и няма проблеми да обикаля, може би разликата е ,че последните дни също става към 7 и 15 и докато излезем вече я мързи или и се доспива, не знам.

# 287
Гърлото им е много червено. Кашлят ужасно и сополи на килограм, педи каза да взимам антибиотик.

Храненето.... Не знам и аз до къде сме, в момента докато са болни е много зле. Но вече не ги храня на телефон, което е напредък, разбира се количеството храна спадна, та ще видим до къде ще я докараме. Общо взето е много трудно. Едва ги карам да отворят усти. Логопедката продължава да сменя режима на 3 дни, но днес не успях да го спазя, трябваше да ядат в 7:00, а аз им дадох мляко в 5:00 щото не издържах вече. И всичко отиде по дяволит€.  Та ще видим от утре, какво ще направим.

# 288
  • Бургас / Славейков
Ако ще ви стане някак по добре.Да кажа и аз ,че снощи също не спахме.Вече няколко пъти през ден ,през два Митко се разбужда между 3-5и не иска да заспива.По скоро не може да се унесе.Друг път го тупам по дупето изаспива ,но когато ми се спи и на мен просто му давам вода и го слагам да ляга.Да ама той не може явно сам да се унесе.Съответно два часа будува ,не е плакал,но мрънка ,защото и на него му се спи.И така сутринта се събуди в 8.30.Съответно на обяд не заспа в 13.ч.,както обикновено ,малко по късно.Не,на вече зъби ли са ,корем ли го боли,нямам идея.

# 289
Да започват да говорят да си кажат, че не е добре така Grinning
Не знам как опиша нощта... Всяка дума като кошмар ще е малка. Но главно в мен си беше вината да спа 2 часа снощи.
Голяма кашлица, голямо чудо. Тъкмо се успокоих към 1 да заспа, и стана време на Божидар да започва с неговите проблеми. Иначе не плака нито на заспиване, нито преди 12.
За сметка на това от 3:30 до 5:30 бяхме машинисти отново в кухнята... Чаках чаках да се унесе, но просто аз заспивах  и ме беше страх да не падне, затова станахме... Е два часа си поиграхме и легнахме в 5:30 до 7:30 ... Вие ми се свят от сутринта от умора и за сън.
Къде ми беше работата и на обяда да кажа "недей да плюеш". Забравих че това за децата значи "плюй колкото можеш"
Извадих му киноата от носа след 40мин мъки да обядва и заспа за 2 мин. Следобяд излизаме да го моря Joy

Лизи... ееее защо пак. Червено гърло на Божко в БГ на 5 месеца излекувахме с такъв крем какъвто каза аболибон. Само че моя е Фитобалм и със сироп който сме споменавали тук, забравих му името.
За всяко нещо антибиотик в БГ Disappointed
Разбира се лекарите преценяват по добре, понякога няма как ... Ето дори и тук Божидар не вярвах, но пи.
Да оздравявате бързо!
Лизи от червеното  гърло, може да ги боли да преглъщат. Божко и мляко нр искаше. Доктора тук каза сладолед и кисело мляко.

Pupelina, може и нищо от това да не е Animal Speak No Evil

# 290
Абе всички не сме спали по едно и също време, мойте бяха будни от 4:30 до 6:00, да няма нещо друго, пълнолуние, заметресение, ретрограден меркури, магнитни бури Joy поне да си бяхме пописали към 5:00.
Мис и аз се чудя за тоя антибиотик, хич не ми се дава, ама.... Някак не смея. Поне пулмикорт не предписа, че като го чуя ми се изправя косата, от тия кортикостероиди. На мен ми биха още докато бях бременна, няколко пъти за да им се развият дробовете, ако излязат по рано, нали все бях с контракции, после кремове с кортикостероиди за атопичния дерматит, после 20 дни пулмикорт инхалации, като кашляха предишния път. Направо не искам да чуя за кортикостероиди вече.
Иначе с крема ги мазах снощи, довечера пак ще мажа. Забелязвам, че на вън им е много по добре, не кашлят толкова и се чудя да не са пипнали и някакви алергии. Въпреки че аз съм точно обратното, като изляза и почва да ми тече носа и да кихам от алергии.

# 291
Лизи доста често децата са със зачервено гърло. Защо не им пуснеш по един секрет за да се види дали не е бактерия? Пламена е по същият начин като тях и се откри Мораксела. Един омагьосан кръг е! Пи три пъти антибиотик и миналата седмица пак излезе зачервено гърло и секрета я потвърди. Този път успяхме да я премахнем без антибиотик уж. ЛЛ  ни предложи да си пуснем ние гърлен секрет с ММ за да се види да не би някой от нас да и я лепва. Според нея щом детето не ходи на ясла и постяонно прави червено гърло от бактерия и този варинат е възможен. Ако Яна и Сами са с бактерия,то без Антибиограма ще е налучкване кой е техният антибитик. Всичко според мен се дължи на слаб имунитет. Аз започнах да давам прополис капки,Омни Биотик Про Ви 5(Мони ме светна за него,за което благодря). Коластрата според мен е добър вариант. Имунистимуланти според моята ЛЛ не се дават на деца,които не боледуват или боледуват рядко,но в случая моето дете е абонирано всеки месец за някоя аптека. В такъв случай има нужда от засилване на имунитета. Последно тя беше на Авирон и получи колики от него и го спрях. Галанил спрея за гърло и хомеожен и помагат за гърлото доста. Инхалации правих с физиологичен разтвор и аз имам кремчето на Фитобалм даже и аз се мажа понякога с него ☺

# 292
Ние отново отказахме храна ,че даже и вода ,не знам на какво се дължи има моменти яде си закуска,обяд,вечеря без проблем и с голямо удоволствие и после се събуждаме и отказва да изяде повече от 2 хапки ,вода беше започнал да пие по много сега и това не ще
Добавям: Бабата на мъжа ми наплела терлички тези за момченце ги взех ,но има 3 бр за момиченце не  носени само изплетени ще ги кача ако някоя мама ги иска ,ПОДАРЪК !

Последна редакция: пн, 23 окт 2023, 20:09 от Radii :)

# 293
  • Бургас / Славейков
Ради като спомена за подаръци.
Ние тази година ще си подаряваме ли пак за Коледа подаръци?В голямата група във фейсбук има отново списък ,та реших да питам и тук.

# 294
Аз явно нещо съм пропуснала не знаех за това

# 295
Аз съм ЗА ПОДАРЪЦИ!

Рая също има моменти в които плаче нощем на сън. Обикновено се случва първите 1-2 часа на нощния й сън, но се е случвало да плаче през 30-40 мин цяла нощ. За тези й състояния съм сигурна, че зъбите имат вина.
Когато я взема при мен на спалнята спи много спокойно, обаче аз не мога да спя изобщо.

# 296
И аз съм съгласна само някой да ми обясни 😂

# 297
Ради , много са хубави терличките, ние също имаме подобни , но вече не вършат работа,че ще се плъзга с тях.
Ni_Ci и Ади така понякога си приревава от зъби, обаче последните две седмици всяка божа сутрин се събужда с рев, какво е това нещо , не знам.И не иска да я гушнем даже.А снощи колко се е драла докато заспи...мазах с гел, дадох панадол,мляко пи , разнасяхме я с мм и не заспива и реве и реве.Накрая заспа седнала в него,крайно изтощена.
А момичета,възможно ли е след 4 месеца спане на една дрямка ,детето понякога да има нужда от две ? Снощи Ади пак заспа към 23 часа и се събуди днес в 7, съответно в 10 и 15 тази сутрин заспа.Много и личеше, че е изморена и излязохме да пазарувам,и тя си заспа.Замислих се, че ако понякога има нужда от редуване на една с две дремки може и това да е причината за влошеното заспиване.

# 298
Орехче колко ти съчувствам не знаеш.
Вкъщи е армагедон... Преля ми чашата снощи. Хвърлях бутилки, виках по ММ... Писна ми просто ми писна 15 месеца нито една нощ да не съм спала. Отразява ми се вече много стабилно. Пак будувахме от 3 до 5... Защооо? Накрая той го приспа на РЪЦЕ... нали много държи. Оставих го да го приспива с уговорката че всяка вечер щр си приспива така, аз нямам сили просто... За нищо!
Само да кажа на сила... Божидар не иска на ръце!

# 299
Вики както си пълзеше и явно се спъна в чорапа си,защото все ги свлича и се чу едно силно ,,туп" беше по очи и плачеше видях,че по езика му има кръв явно се е прехапал,но се притеснавам за това туп защото беше доста силно а беше по очи

Общи условия

Активация на акаунт