Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 14)

• 18 167
  • 746
  •   1
Отговори
# 120
Сега я мерих,но не стои 82 см излезе. На мен предимно ми дават пари баби и дядовци. Не купуват дрешки,че моят вкус е малко извартен.От рождения ден въпреки че бяхме доста малко хора 12 човека(3 ма от които сме мъжа ми,аз и баткото😃) събра скромните 2000 лв. Чудя се какво да и взема,поне една част от тях да и взема нещо🤷♀Вие какво вземате на дечицата като има дадат пари?. На нас като се роди ни дадоха парички пак роднините. Всеки искаше да вземе по нещо,но ни дадоха пари за да си избера аз по моя вкус. Всичко голямо е купено с паричките от баба,дядо,лели или чичо. Сега тези от рождения ден си стоят и нз какво да взема.🙄
Венче какви обувчици взе? Аз имам мания за спортни обувки и сега има едни намалени пак на Геокс и се чудя дали да не ги взема.
Лизи от къде вземаш телешко? Да не е по дърто? Слагай повечко бульонче и тогава пасирай. Аз на Плами съм правила заготовки с телешко,но месото беше много крехко от младо теле🤷♀
Ние си караме с памперси,но е цяло чудо като ги слагам. Не мисля да вземам гащички за сега. С Mamia е 5+ с лепки. Понасят ,а и цената ме устройва☺

Последна редакция: вт, 10 окт 2023, 13:05 от Милото

# 121
Според таблиците на СЗО Ава е в 99.9 перцентил, тоест само 0.1% от децата на нейната възраст са с такива размери. Непознати като разберат на колко е винаги са много изненадани. Направи ми впечатление особено докато бяхме в Испания, понеже се срещахме с много нови хора и всички реагираха с "много е голяма" 😃 и приятелки са ме питали от къде този ген, не знаем. Аз съм 158 см, растях високо дете, но в 5ти клас спрях. Според майка ми все пак не съм била чак толкова висока като Ава. ММ е 185 см, той пък е бил дребен/среден до 8ми клас и изведнъж е дръпнал. Ще видим при Ава как ще е. Ние напоследък само обикаляме хванати за ръчичка, нищо друго не я вълнува, дори катеренето остана на заден план. Голямо щастие ми е, че започна да се качва по стъпалата за ръчичка хваната, че живеем на 4ти етаж без асансьор и 13.5 кила са си мъка.. 😃

# 122
Мило, ето тези поръчах за 90лв., до последно се чудих розови или златни. За парите, май нищо конкретно не й купуваме с дадените, пък и не са ни дали много, от повечето хора получи злато. Тя от каквото има нужда, ние сме го взели предварително и нейните пари ги харчим редом с другите. Не ги отделяме, то наистина няма какво голямо нещо да й се купува. За височината наистина е така, че имат различни периоди на растеж и още е много рано да се каже чии гени са взели. Каката ми до 2 год. беше на горната граница като височина, после забави растежа и сега е от най-дребните в класа, тя е и най-малка на възраст, де. Любовчето също върви височка, обаче ние с мъжът ми сме еднакво високи и аз нося само 1 номер по-малки обувки от него 🫢 В моята фамилия всички са високи, в неговата са по-дребни, та предстои да разберем кого е наследила, сега на външен вид прилича изцяло на баща си, само дето не е категорична блондинка като него.

# 123
Ами за момента само в Лидъл намирам телешко. Аз не ям и.... Не знам къде има Joy

И мойте по едно време акаха топчета, но си акаха всеки ден и аз нищо не направих, с времето се нормализираха. Сещам се за нещо тип нектар от сливи, круши, кайсии. Храна с броколи, тиквичка, тиква, пащърнак, боб, леща, грах, зеле, ако даваш вече мед, може и пъпеш с малко мед или хладка вода с малко мед. Това се сещам.

Парите от рождения ден, ги харча, за каквото имат нужда с времето. Нищо не им трябва в момента, в някакъв момент може и за дрехи да дам от тях, за обувки, за каквото имат нужда общо взето.

# 124
Много са хубави. Аз гледах едни подобни  и отделно гледах едни малко по спортни типа маратонка.
Тя буквално няма нужда от нищо за сега и затова се чудя какво да направя с парите. Като ги държа с тази инфлация малко се обезценят. Иначе обеци има два чифта,гривна има с името гравирана. Може да купя още нещо златно или и аз не знам.
Лизи и аз телешкото го вземах от Лидл и беше младо телешко. Така пишеше на опаковката. Бързо увираше между другото и ставаше добре. Слагай от  бульончето повече ☺

# 125
Мило, пази ги за догодина, скоро ще дойде време за баланс колело, тротинетка, ролери, раница за детска градина. За златото аз съм малко на кантар, това което ни е подарено не мисля, че ще го носи, разни гривнички и обеци има, гривна няма да й сложа, обеците са някакви като халки с камъчета, доста ще трябва да порасне и за тях. Има и инвестиционно злато на монети, при него проблемът е, че се качва като курс, но има големи такси за изкупуване, тоест трябва да е по-голямо количество, за да си струва да се влага в него. Любовче има и малък портфейл с крипто, разчитахме с него сама да си плати таксата в Харвард 😆, то пък взе, че се срина 🤷‍♀️ Като цяло, за нея гледам да инвестирам най-безрисково в АМ и памперси 😆

# 126
Аделина носи 86-ти размер на различни марки и са и добре.Тук таме има някои , които са и малко широки в кръста.
С патите от Рд купихме само една джипка , стоят си и каквото има нужда обикновено купуваме с наши пари.Сега и взехме една огромна палатка с тунел от три части.За сега влиза замалко вътре.

Венче, много са хубави обувчиците.Ади за сега има есенни якета и маратонки/кецки, ако не падне сняг няма да бързам със зимните.Дрешки купувам периодично - ту някое комплектче, ту някое клинче или боди.
За качването по стълби - тя вече може като се подпира с едната ръка за стената да качи няколко стъпала.Имам клип, но е само с едно качено стъпало,може да го пусна във фейса.
И да се оплача - продължаваме да сме супер зле със съня - на обяд заспива горе долу по едно и също време , но само в количката , а вечер не и мърда 23 часа.Напоследък спи от 13 до 15ч., а сутрин става 7:30-8ч.Не знам защо не иска да спи вечер.Днес сякаш има леко подобрение със сополите , утре сме на консултация и ще видим дали е добре и какви са и параметрите Simple Smile
Много гаден вятър има навън и не смея много да я изкарвам , а вкъщи май и доскучава доста.Сега съм започнала един бизи борд , но кога ще го завърша не знам.
Иначе започна доста да се занимава с книжки , ще се купуват още.

Последна редакция: вт, 10 окт 2023, 21:09 от Орехче

# 127
  • Бургас / Славейков
Обувки купихме и ние .Паричките ,които ни дават за празници ги събираме и като нещо ми хареса в магазина ,по често играчка я купувам .Например имаше един път намален магазина в Лидл та го взехме.Той още не му е за възрастта та за по -нататък.Иначе от подаръците е натрупал и колело за баланс ,друго малко колело.Но по нататък ще вземем и по -голямо .Те както са казали ,ще тръгнат на ясла,градина ще има още много неща да се взимат.Иначе смятам да ги вложа и в направата на детската му стая ,в един момент.Отделно събирам и за кръщене .Аз обичам да ги имам събрани ,а не всичко в последният момент.Много студено при вас.И тук захладня ,ама още не съм слагала шапка.

# 128
Ади е голяма сладурана ,малка красавица 🩷 от къде взехте палатката ?
Моя син дълго време имаше запек и знам,че нищо не помага 🫤

# 129
Ади е голяма сладурана ,малка красавица 🩷 от къде взехте палатката ?
Моя син дълго време имаше запек и знам,че нищо не помага 🫤
Благодаря , Ради!
Палатката е от олх - продавачът е Нели от Пазарджик.Има я в още един цвят.
Момичета , знам ,че е говорено хиляда пъти , но може ли пак в следващите коментари да споделите времето на будуване на децата ви с една дрямка ?

# 130
Момичета, Ави направи първите си 5 самостоятелни крачки ❤️ за всяка майка е вълнуващ момент, но имайки предвид историята с крачетата на Ава, за мен е сбъдната мечта ❤️ толкова съм се молила за този ден, толкова сме се тревожили месеци наред преди раждането, по време на лечението и като знам през какво трябваше да преминем и ние и тя едва на няколко дни, за мен днес е празник ❤️ благодарна съм и се гордея с малкия ми герой. Ще видим кога ще се отпусне напълно, въпрос на време е според мен ☺️ после ще се върна по другите теми, исках да споделя радостта си.

# 131
Включвам се набързо за да не изостана пак.
Браво на Ави!
Браво на Ади за стълбите! И на всички за новите умения и постижения. Нямам време много да чета и да пишаа Disappointed
Божидар е само с Кларкс откакто е стъпил на земя. Няма по удобни обувки за мен. Имам на Геокс, но мисля че са му тесни. И той е със широко краче. Ще ви покажа разликата долу в снимки. Ако имате достъп до Кларкс в БГ, опитайте!
Геокс също не са лоши, но това е мое мнение за неговите шишкави крачета.
Иначе вече е машинка, не се спира отново... Постоянно сме навън, вкъщи се прибираме само да спи и затова нямам време за форума. Октомври в Англия е юли... Сигурно ще ни излезе през... Но сега се радваме Grinning

Тази извивка която имат Кларкс, Геокс я нямат. Мисля че Кларкс има повече свобода и място за пръстчетата отпред да не са сплескани и да стискат...
Все още ходи с Геокс, но в най скоро време чакам маратонки, понеже както виждате  Кларкс са зимни.
Поръчах му Адидас и Найк по един чифт за по хубавото време и ще е Кларкс през зимата. И ботуши! Задължително Grinning с които вчера цял ден искаше да ходи вкъщи...  Горките ми съседи...

Последна редакция: вт, 10 окт 2023, 18:01 от Miss AG

# 132
Кларкс наистина изглеждат по удобни за широко краче, на снимката.

Честито, М. Ангелова, радвам се пе Ави се развива толкова добре Heart

Мойте май са с вирус, сега пък разстройство имат, оредвид температурата, и повръщането на Яна, май ще се окаже вирус, утре ще звънна на педиатърката.
Спрях да изпълнявам на Яна режима от логопедката, защото беше започнала да яде, дори миналата седмица без телефон, а и понеже ми е много трудно да изпълнявам препоръките и режимите на двамата, които са различни. И сега Яна се върна рязко назад с храненето, като види храна на таблата си, направо повръща.....

Редактирам, сега Яна е с температура 38

# 133
Ужас ,отново болнички 😟 и моя постоянно боледува ,защо така става не знам ,🥺

# 134
Браво на Ави!!! Ангелова, честито, първите крачки са един от най-вълнуващите и трогателни моменти за всяка майка, да си призная, че се просълзих като прочетох колко мило и от сърце си го написала за Ави 🩷 Помня, че се разплаках когато първото ми дете тръгна, сега пак чакам с нетърпение, ще има пак сълзи, аз съм си ревла 😊 Орехче, много е хубава Ади, прилича на малка госпожица 🤗 Аз още доста имам да почакам за опашки, нашата е с 5 охлюва на главата 🫢

Общи условия

Активация на акаунт