Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 14)

• 18 167
  • 746
  •   1
Отговори
# 135
Включвам се набързо за да не изостана пак.
Браво на Ави!
Браво на Ади за стълбите! И на всички за новите умения и постижения. Нямам време много да чета и да пишаа Disappointed
Божидар е само с Кларкс откакто е стъпил на земя. Няма по удобни обувки за мен. Имам на Геокс, но мисля че са му тесни. И той е със широко краче. Ще ви покажа разликата долу в снимки. Ако имате достъп до Кларкс в БГ, опитайте!
Геокс също не са лоши, но това е мое мнение за неговите шишкави крачета.
Иначе вече е машинка, не се спира отново... Постоянно сме навън, вкъщи се прибираме само да спи и затова нямам време за форума. Октомври в Англия е юли... Сигурно ще ни излезе през... Но сега се радваме Grinning

Тази извивка която имат Кларкс, Геокс я нямат. Мисля че Кларкс има повече свобода и място за пръстчетата отпред да не са сплескани и да стискат...
Все още ходи с Геокс, но в най скоро време чакам маратонки, понеже както виждате  Кларкс са зимни.
Поръчах му Адидас и Найк по един чифт за по хубавото време и ще е Кларкс през зимата. И ботуши! Задължително Grinning с които вчера цял ден искаше да ходи вкъщи...  Горките ми съседи...
Има и Кларкс в доста сайтове. За тях също чета доста добри отзиви и най-вероятно ще ги тествам и тях по нататък. Те нали са свързани с Биомеханикс по спомен😃Не гледай платформата отдолу колко е широка,а стелките. Поне приятелката ми е продавач консултант и ми е казвала,че отдолу платформата може да е уау голяма,но може моделът за ефект да е направен така.Пламена в с доста дебело краче и Геокс и пасват идеално🤷♀Много зависи от модела,но лично аз съм много доволна от тях. Ще пробваме и Кларкс. Как вървят като цена при вас?

Последна редакция: вт, 10 окт 2023, 19:55 от Милото

# 136
Аз купувам дрешки главно от H&M, 80ти размер са й по-свободни, не бих казала, че са й големи, въпреки че все още й стават повечето от 74ти и някои от 68ми размер.
На Next дрешките също са страхотни! Малко по-скъпи са обаче пера, суша и са като нови!
Беше 76см преди месец, тия дни я теглих 9,700кг. Носи 4ка гащички на Pampers в момента, но много трудно ги обувам, и ще минава на 5ца. Ще й купя пак обикновените с лепки, по-удобни са ми.

Обувки в момента носи на Froddo, следващите които ще й взема май ще са
DD.step от босата им серия.
На Geox меки ли са?

Браво на Ави! Да стъпва смело! Усетих емоцията в разказа ти, наистина вълнуващ и чакан момент!

Рая “ходи” от 16 дни 😀. Пуска се от тогава за по няколко крачки, минава метър-два, става все по-смела. Ходи много стабилно, но я е страх и тръгва само ако знае къде ще стигне и ще се хване, през останалото време предпочита да си пълзи и да си пее. Противно на очакванията ми, но не се разплаках като видях първите крачки, бях в шок “наистина ли се пусна?” 😁

Лизи свари месото в тенджера под налягане, нарежи го на ситно и тогава го блендирай. Заготовките не са чисто месо, ако сложиш малко картоф или морков ще стане по-гладко и ще слепи консистенцията.

# 137
Ni_Ci +1 за Некст.. Последния ни пазар е само от там. Якета зимни и дъждовни, блузи, дънки. Топ са...
 Милото Кларкс няма да направят, формата и фацата само за ефект и заблуда... Не са скъпи при нас, първите обувки на Божко бяха към 26£, зимните са 36£.
Адидас и Найк мога да намеря и за 15£. Но съм спряла на модели по 25£.
И Некст не са скъпи. Купих му блузки по 4-7£ тънички за потник отдолу.
Геокс също са в този диапазон... 20-35£

# 138
В България Next май са една идея по-скъпи, обаче те сега не сменят размер всеки месец, та си струват!
И обувките са ок, тук май всичко нормално е над 100лв. Кларкс има и тук, но доста малко модели. Miss AG, можеш ли споделиш сайт за детски обувки, в който има по-голям избор?

# 139
Ni_Ci +1 за Некст.. Последния ни пазар е само от там. Якета зимни и дъждовни, блузи, дънки. Топ са...
 Милото Кларкс няма да направят, формата и фацата само за ефект и заблуда... Не са скъпи при нас, първите обувки на Божко бяха към 26£, зимните са 36£.
Адидас и Найк мога да намеря и за 15£. Но съм спряла на модели по 25£.
И Некст не са скъпи. Купих му блузки по 4-7£ тънички за потник отдолу.
Геокс също са в този диапазон... 20-35£
Щом казваш🤷♀Аз не съм запозната толкова с марката и не знам. Това ми е споделяла приятелка,която от 10 години продава обувки,но пък не е продавала специално тази марка ☺

Последна редакция: вт, 10 окт 2023, 22:32 от Милото

# 140
Ni_CI аз ходя директно в магазина на Кларкс защото държа те да проверят как стои обувката и да измерят крачето. Понеже от първия му чифт до зимната обувка разликата беше номер и половина. Той беше 4G за широко краче. А сега е 5.5F ( F не съм сигурна какво беше). Ако нямат избор и магазина е малък, меря крачето и поръчвам. Не знам кой сайт може да достави до БГ. Може да проверите ASOS, ще помисля и за някои други.

# 141
Пристигнаха обувките на Геокс, чудни са, много леки и гъвкави. Малко е шашната още, но се изправя с тях и не се пробва да ги събува. От няколко дни съм се сетила да ви питам как се справите с миенето на зъбките? С накрайници или с четки? Ние още сме с накрайник, но тя много хапе и на нея не знам, но не мен ми се реве от тази процедура.

# 142
И аз скоро трябва да започна да мия зъбки,но нямам никаква идея как ще стане 🤨 може ли да покажеш какви са обувките и аз съм в търсене на нещо удобно за прохождащо дете ,но към момента нищо не намирам .
Коленете са му в синки от лазенето по земята при някое друго бебче има ли го този проблем ?

# 143
Пристигнаха обувките на Геокс, чудни са, много леки и гъвкави. Малко е шашната още, но се изправя с тях и не се пробва да ги събува. От няколко дни съм се сетила да ви питам как се справите с миенето на зъбките? С накрайници или с четки? Ние още сме с накрайник, но тя много хапе и на нея не знам, но не мен ми се реве от тази процедура.
Ще свикне. Плами в началото беше така😃Сега постоянно ходи в коридора и взема да се обува. Не че може,но онзи ден беше взела едната обувка и беше си натикала половината краче вътре😃На мен също доста ми допадат Геокс .
Аз използвам четка,накрайник не съм ползвала. От появата на двата зъба,като вече са 4 ги мием с четка Elmex и пастата е такава. Нямах голям избор в нашият град за четки и пасти. Не ми се поръчваше пак онлайн.Взех тези и свикна да ти кажа. Сега само да види четката и иска постоянно да ги мие,не че ги търка ама да се лигави.
Тя отново е сополива и гледам горен резец е на път да пробие,дано е скоро. Отделно е много кисела и ревлива. Миналият четвъртък сложихме Морбили и чакам евентуално някакъв страничен ефект. Ужасно е кисела. Тази хрема от зъбите ли е от ваксината ли е 🤷♀

# 144
Аз мия зъбките с ето тази четка от ДМ, ползвам и паста на същата марка.

Ако не иска да ги мие и давам да държи друга четка,но в повечето случаи добре ги мием.
Момичета , аз започнах да давам на малката Дормикинд за спокоен сън.Всъщност повечето хапченца ги хабя, защото не ги иска с лъжичка , а трябва да се пият далеч от храна и напитки, но все пак се надявам да имат някаква полза и заспиването да се подобри.
Вчера на консултацията я изтеглиха 9.900кг и 81см височина.Иначе още е със сополи, изписаха и антибиотични капки, макар че секретът е прозрачен и не съм сигурна дали има нужда от тях.
Сега е на тема да ляга по земята по гръб и да си пее някаква песен за чорапите , а аз откачам , че лежи на студения под.
Вчера пък направихме хубава разходка без количка - час и половина.Не бягаше, вървеше си спокойно, събираше кестени, камъчета, радва се на котки, кучета, конче и разни такива подобни.В общи линии забелязвам , чв когато сме сами и няма други деца или играчки е много по - спокойна.

# 145
Освен и аз да взема вече четка, докато още имам 10 пръста 😆 Иначе дава с накрайника, но много я кефи да хапе и аз да пищя и стиска с всички сили 🤦‍♀️ Ради, взех Геокс от сайта obuvki.com, но нашите са момичешки

# 146
И ние с четка за зъби на Нордикс мием зъбките.
И Ава има синини по колената и краката, но с толкова пълзене не виждам вариант да се избегнат. А и тепърва ще падат и ще имат рани, примирила съм се. Тя прави крачки, всеки ден повече, но пълзенето си остава предпочитан начин на придвижване за сега 😃 особено, ако иска бързо да стигне до нещо, много е смешна 😃
Оказа се, че в квартала ни знаят като "Ава, която не търпи топло и ходи най-леко облечена" 😃 първо преди няколко дни една майка като видя, че е с грейка вика "оо аз моята явно не съм я облякла добре днес, щом чак Ава е с грейка". Днес на площадката Ави тръгна да си съблича якето и друга ми вика "тя никак не търпи топло, миналата седмица аз съм облякла моята с дълъг ръкав и крачол, гледам ви минавате с количката, Ава по къс ръкав и боса" 😃 наистина, аз миналата зима още я свалих на пода и оттогава живее там, цяло лято гола и боса 😃 стана ми смешно, че прави такова впечатление чак.

# 147
  • Пловдив
Зъбките мия с четка, а после минавам по езика и венците със силиконов накрайник. Досега нямахме проблем с миенето, но последните 1-2 вечери примрънква и си мисля, че е от растежа на още зъбки.
Ползвам Ненедент, а четката е първата, която видях в DM и ми се стори подходяща.

Милото, аз съм в същото положение: толкова е кисела дъщерята, че не мога да преценя дали е ваксина, дали са зъби. На Йони я поставиха на 04.10

# 148
И аз минах преди месец на четка за зъби че с тоя силиконов накрайник направо ме изяде жива. Ползвам ненедент предимно и 1-2 в седмицата Елмекс, че е с флуорид,а и така свиква с различни вкусове паста за зъби.четката не е нищо специално, поръчах 3 от Амазон дето са от 0-2 г

# 149
Момичета , какви са ви ритуалите за сън вечер и на обяд?Както споменах имаме голям проблем със заспиването и освен да е от зъби ,търся варианти.Отчитам като моя грешка,че нямаме точно определени повтарящи се действия всеки ден, които да я предразположат за сън плавно.Та ще започвам да въвеждам някакви ритуали и лека полека да намаля времето за сън в количката и ще се радвам на работещи при вас идеи.
Днес бяхме на пулмолог най - накрая.Казаха ни, че предвид моята астма и алергии е съвсем възможно детето да ги наследи , но е малка все още да реагира към нещо определно и като за начало ще започнем с противоалергично лекарство , а ако има нужда се минавала някаква терапия(кортикостероидна до колкото разбрах) , за да растат дробчетата здрави и да предотвратим по - нататъчни проблеми.За сега не се чуват хрипове или други нередности с дробовете .Интересното беше първото нещо , което ме попита лекарката - дали има атопичен дермарматит , явно има някаква връзка.Попита ме и как е приела поставянето на ваксините.

Общи условия

Активация на акаунт