Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 14)

• 18 254
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Аз купувам само боси, имам на Botess, DD Step, още някакви май. От юни й стават същите обувки, не е пораснало крачето от първите й обувки…

И при мен става по-рано, а не съм променила нищо 🙄

# 496
Да и на Сами не е пораснало много, но на Яна с 3, 4 номера от края на юли. Но то и времето се проненя и се налага, да се сменят обувките с по дебели.

Мисс, пробвай една вечер преди лягане да дадеш Нурофен, за да видиш дали от някакъв дискомфорт се буди. От както давам на Сами нурофен преди сън, заради раната, не се буди. Дори и да се събуди, малко примъца и си заспива сам. Не е тази истерия дето беше, явно и зъбите обезболява, според мен на това се дължи. Та може да пробваш да си направиш такъв експеримент една вечер.

# 497
Лизи, избива кучешки, но той не се събужда с плач. Става в 12 за мляко отново. 5 дена го беше забравил и после си спи. Не виждам да има чак такъв дискомфорт и по голям зор е било. Изпива млякото и направо не помръдва повече. Това в 12 вече го приемам за навик и ще започна да намалявам мл мляко ... А ставането в 5:30 не знам просто, пак период ли.
Днес ще го оставя да се наспи, няма да гледам дневния сън. Консултантката ми е казвала, че всяко ставане преди 6 се води нощно и проблема е в режима, не е нормално ставане преди 6. Може да е 6:05 но не по рано.
Сега се замислям, може и да е гладен наистина, понеже през деня не яде нищо.

И ние сме с номер и половина/ два напред. Първите му обувки са доооста по малки от сегашните.

# 498
Аз доколкото четох, не съм сигурна дали е вярно. Но пишеше, че ставането преди 6:00ч, се дължи на малко дневен сън.

Щом яде малко и не се буди с истерия, наистината може да наваксва хранене. Каквото ѝ да е, дано скоро се нормализират нещата.  А пишеш ли си колко изяжда през деня? можеш ли да провериш, през тези 5 дни, в които не се е будил, дали общото количество храна за деня е по голямо. Пробвай да наваксваш с калории през деня, щом не иска да яде количество, поне калориите да са повече. Ако яде авокадо, давай с нещо смесено, примерно плод и извара , авокадото е много калорично, повече от месото дори.

# 499
  • Варна
Знам, че всички просто казваме нещо, но пък може да откриеш какво работи.

Аз съм чувала и че ставането преди 6 е знак, че трябва нещо да се промени, тоест едни от знаците за прехода към 1 дрямка и че издържа по-дълго и и си търси будуване. Това е обратното на теорията, че не му стига сън де иии знам, че си пробвала всичко, но явно пак ще трябва тестове...

При мен през нощта се събужда, изнудва ме да яде и пада настрани и заспива... супер странна ми е. Навик ли е, глад ли е. Уж и през деня яде, даже мляко... не знам как е възможно да си увеличава нощното хранене, а не да го намалява. Но след смяната на времето, определено става по-рано.

Тук днес вали, явно започва истинската есен.. ще видим какво ще се прави като не може да се излиза

# 500
Не следя храненето Лизи. Ще ми стане лошо ако сметна колко боклуци яде.
За щастие хапна малко повече омлет тази сутрин, но това ще е.

Това ли беше ранното ставане, чудех се за причините. Възможно е да малко дневен сън. Ще пробвам наистина днес да го оставя да се наспи.
Може и смяната да се отразява със закъснение при нас... Да Бери пак ще има проби, но за една дрямка не мога да мисля със ставане в 5ч.
Не си издържа интервалите, на 4 тия час заспива супер лесно. Видимо му се спи и сам си вика Биби Биби Наню наню....и отива в спалнята

Благодаря за идеите момичета, пак ще се наместваме. Аз искам да минава вече на една дрямка. И аз ще мога да дремвам и няма да се прибираме по 2 пъти на ден да спи,че Сайбекса за 500£ не става за спане Cry
Само ако знаех никога нямаше да дам толкова пари за количка. Grinning

# 501
Не следя храненето Лизи. Ще ми стане лошо ако сметна колко боклуци яде.
За щастие хапна малко повече омлет тази сутрин, но това ще е.

Това ли беше ранното ставане, чудех се за причините. Възможно е да малко дневен сън. Ще пробвам наистина днес да го оставя да се наспи.
Може и смяната да се отразява със закъснение при нас... Да Бери пак ще има проби, но за една дрямка не мога да мисля със ставане в 5ч.
Не си издържа интервалите, на 4 тия час заспива супер лесно. Видимо му се спи и сам си вика Биби Биби Наню наню....и отива в спалнята

Благодаря за идеите момичета, пак ще се наместваме. Аз искам да минава вече на една дрямка. И аз ще мога да дремвам и няма да се прибираме по 2 пъти на ден да спи,че Сайбекса за 500£ не става за спане Cry
Само ако знаех никога нямаше да дам толкова пари за количка. Grinning
С кой модел си,че не става за спане? Плами е с по евтин вариант Beezy,но онзи ден спа за първи път в количка от 5 месеца насам. Аз нямаше да вземам лятна,но първата която имах на Чиполино си изби парите,но и стана тясна. Пратих я на една мама в нужда. Може да отгледа още едно дете. И понеже не взех на пролет лятна реших да не влагам много в количка и затова взех Сийбекс Beezy няма много функции като по скъпите модели на Сийбекс,но пак детето се роди в нея и спа за първи път. За цената си от 500 лв съм доволна😃Разбира се има си и минуси,но за парите си е супер
Вечер при нас сънят е ад. Буди се реве,нощен терор ли е какво ли е нз,но ако продължава в същият дух ще пропуша пак. Интересното е че като дам мляко яде и спи,но ако и дам стават 6 хранения.
По колко хранения имат вашите деца за 24 часа и по колко? Не знам какво да правя,но искам да спим.

Последна редакция: чт, 02 ное 2023, 10:47 от Милото

# 502
  • Варна
Нашия е Balios. От време на време на втората 30 минутна дрямка спи навън, но ако я приспя на ръце... иначе иска да гледа хората. Но после накланям количката, тоест е легнала и успява да дремне 30 мин

Милото, ако с мляко спи, давай, какво ти пука. Аз както казах я храня 2-3 пъти на нощ с мляко, само и само да спим. Защото заспива за няколко минути с млякото, иначе не знам какво ще стане. И така спя и аз и съм доволна.

Иначе мляко доста има при мен и пре деня. И твърда храна. Винаги има закуска, обяд, вечеря и следобедна, смисъл предлагам ги.. а колко изяжда е друг въпрос

# 503
Според мен каквото ѝ да решиш да пробваш, го пробвай за по дълго, примерно 4 дни, за да видиш дали има резултат. Според мен аз тук грешах, че сменях бързо методите и не оставах време да видя дали работи дадено нещо.
Аз не бих оставила да се наспят през деня, но имам чувството, че мойте са склонни да обърнат ден и нощ. Но бих увеличила съня с 15 - 20 мин денем и вечерта бих сложила пак малко по рано да спят. Не знам колко е правилно. Но мойте могат да спят много денем, винаги ги будя.

# 504
Милото с Мелио съм. Количката е топ и за спане и за всичко. Просто той не спи в количка още от 4-5 месечен. Един единствен път заспа и вечерта беше с 40гр температура, било му е лошо явно, а аз така де радвах Disappointed
Рано е за терор по това коетосъм чела е след 3 год възраст, но пък знае ли се. Зъбче имате ли в разтеж? Сънища? Превъзбуда? И Божидар крещеше посред нощ, бързо мина.
Имаме около 10 хранения Grinning
Постоянно си хапва нещо. Опитах да го държа нез никакви глупости от хранене до хранене но не действа. Затова по добре все пак нещо да гризе което обича иска, отколкото съвсем нищо.

Лизи аз оставям 3-4 дена за нов режим. Не че много сме сменяли де. Пробвам исе връщам на стария защото новия става все по зле. При Божко наспиването действа. Беше ме страх, и да го слагам рано и да спи повече, но работи. И все  пак повече от 2-2:30ч няма да му дам. Аз бях свалила на 1:40мин, но ще върна 20те минути да видим.
Бери и аз давам така мляко, само и само да спим.

Спи... 5:30 стана 8:20 просто легнахме и заспа за 1 мин Blush

# 505
Милото с Мелио съм. Количката е топ и за спане и за всичко. Просто той не спи в количка още от 4-5 месечен. Един единствен път заспа и вечерта беше с 40гр температура, било му е лошо явно, а аз така де радвах Disappointed
Рано е за терор по това коетосъм чела е след 3 год възраст, но пък знае ли се. Зъбче имате ли в разтеж? Сънища? Превъзбуда? И Божидар крещеше посред нощ, бързо мина.
Имаме около 10 хранения Grinning
Постоянно си хапва нещо. Опитах да го държа нез никакви глупости от хранене до хранене но не действа. Затова по добре все пак нещо да гризе което обича иска, отколкото съвсем нищо.

Лизи аз оставям 3-4 дена за нов режим. Не че много сме сменяли де. Пробвам исе връщам на стария защото новия става все по зле. При Божко наспиването действа. Беше ме страх, и да го слагам рано и да спи повече, но работи. И все  пак повече от 2-2:30ч няма да му дам. Аз бях свалила на 1:40мин, но ще върна 20те минути да видим.
Бери и аз давам така мляко, само и само да спим.

Спи... 5:30 стана 8:20 просто легнахме и заспа за 1 мин Blush
Хм и тя не спи,а уж на вън повечето деца спат🤷♀Е значи да не се филмирам с тези 6 ядения😃Тя е същата все нещо гризе,но имам чувството,че няма да откаже млякото скоро. Не че бързам да го махна,но тя вместо да го намаля  го увеличава. Вече имам чувството че яз бъркам някъде честно🤷♀Иначе то терори,пубертети бебешки и прочие кви ли не неща чета,че има😁😁

П.С Ексбери давам,понеже вече наистина психисчеки не мога. Просто изнемогвам. ММ работи постоянно и извънредно,понеже е доста трудно с тийн на 15 и бебе. Предполагам по-голямата част  изпитваме трудности с деца и трябва да се работи,но няма кой да ме смени поне час,два да почина.Почива ден,АВ този ден гледаме да свършим други неща. Аз книжка нямам и това е минус,но не искам и да изкарам🤷♀ В интерес на истината физически що годе бивам,но психически имам нужда да почина😃Тя реве за най-малкото. Вчера беше студено и следобяд бяхме само за 30,40 мин на вън,та вечерта ми спря тока. Просто не знам как ще издържи зимата предимно вътре🤷♀

Последна редакция: чт, 02 ное 2023, 11:31 от Милото

# 506
Мило, давай си мляко, много важно колко хранения са. Аз някъде четох, че след годинката млякото се брои за напитка, защото вече не е пълноценно хранене. Аз я оставям да се наспива и никога не я будя, понякога има 1 дневна дрямка, понякога 2, че и до 3 кратки е стигала, не се отразява на нощния сън. Обратното, отразява се зле ако е преуморена или ако някой е вдигнал шум и я е събудил преждевеременно. Слагам я винаги когато й се спи, все ми е едно дали днес спи от 11 до 13 вместо от 13 до 15 часа 🤷‍♀️ Е, някои вечери заспива в 21, други в 22 часа, не ми е проблем. На тях зъби им растат, всеки ден учат нови умения, емоции, нямат по две еднакви денонощия откъм преживявания, затова съм доста либерална по отношение на съня. Моят съвет е за няколко дни просто да се водите по децата, да не ги будите и да не отделяте часове в нерви по приспиване, когато е видно, че няма да има успех, може би така ще си проличи оптималният режим. Не се водете по режимите на други деца и непременно какво пише в книгите, то ако всичко беше по стандарт и по часовник, и аз трябваше снощи да легна в 23 часа, ама играхме с мъжа ми Диабло и легнах в 3, ако можех да проспя сега деня, бих 🫢

# 507
  • Бургас / Славейков
Вечер и Митко не спи добре ,но го отдавам на Зъбите.През деня е на една дрямка в 13ч.ляга.малко му се разбута сутрешното ставане заради промяната на времето ,но всичко се нормализира.Следобед няколко дни спи по 3ч.като се разбужда някой път .И заспива после до 21.Но някой път и до 21.30.като снощи .Горе долу сме с един и същи режим ,но спи с биберон.И така го търси вече ,че незнам.

# 508
Ох аз днес закъснях със закуската, което се отрази на обяда... Първо ня бяха много гладни, второ им се спеше. Превъзбудиха се, яко рев, не мога да ги приспя, направо откачих. Заспаха с 300зора в 13:30,  като ги отделих в различни стаи, но въпреки това, Яна на моменти чуваше Сами как реве и се размрънкваше, но се успокояваше сама. След няма и час, Сами се разрева и събуди и Яна.... Та не знам какво ще правя сега, кога да ги сложа да спят. Спали са до 14:20, за втора дрямка няма време, а до довечера ще е ужас. Сами отново си свали превръзката, със зверска сила, направо откачих докато стигна до него, реших, че ще си свали и малкото останала кожа. Та пак трябваше да го превържа, пуснах му телевизора за да седи мирен, но той като усети че го пипам и веднага свива ръката на юмрук, едва го превързах, сложих лекопласт отгоре,  за да не може да я свали, но той отлепи лекопласта, абе.... Ужас

# 509
Момичета , минавам само да кажа , че от днес в Пепко има вертикални прахосмукачки .Ние купихме и ми харесва много.30лв са.
Редактирам се:
милото имахме скоро период, в който малката ядеше и малко вечеря и вечерно мляко и нощно, че и сутрешно хаха.Така че не ги брой, сама ще си ги намали.Сега няколко дена заспива без мляко, буди се нощем , но не и давам мляко и само сутрин имам лек проблем ,че е много гладна и реве докато правя закуската, изобщо няма търпение.Та понякога като стане рано и давам малко мляко и после закуска.Днес например НЕ дадох мляко сутринта - е орева ми света ,докато сваря едни овесени ядки и изстинат.Така че ако д3цата си търсят и аз бих давала , колкото е нужно.
Лизи, в този ред на мисли , ако закъсняваш със закуската може да пробваш с малко мляко и после да си хапнат нещо по - калорично.
Мисс аз мисля , че е комбинация , между трите неща , които са изброили момичетата.В последните дни оставам с впечатление ,че както казва Ven4e44 няма много смисъл от следене на точни интервали и режими,а повече да се водим по детето.Ние напоследък редуваме една с две дремки, както и понякога ляга в 21:30, а понякога в 19 и 30, като днес например.Но определено виждам ,че 10 часа нощен сън не и достигат.После е кисела.А и откакто я оставям понякога да спи по два пъти не се е случвало да заспива в 23 часа.
За обувките  - първите бяха колев и колев 17/18 размер , после купувахме 19ти на други марки и после директно преминахме на 21-ви.За зимата мисля даже да купя 22.

Последна редакция: чт, 02 ное 2023, 20:19 от Орехче

Общи условия

Активация на акаунт