Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 14)

• 18 221
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
Орехче, не сме пускали секрет. Миналия път и на Яна ѝ предписаха антибиотичби капки, защото дълго продължи. Но секрета беше бистър, сега също е такъв, ако е бактериална инфекция би трябвало да е жълт или други цветове на дъгата.
М_ lady, отказах се от тези капки, достраша ме, разрових се в интернет и не ми хареса какво пише. Честно казано искаше ми се да намеря нещо по ефективно, поне да я облекчава за малко, но явно няма какво. И в аптеката ми казаха, че всичко е над 2г.

# 586
На Ава сополът ѝ е бистър, днес дори почти го няма, пръскам с морска вода и правим инхалации с физиологичен разтвор, капки не съм ѝ слагала до сега.
Ава днес пък протестира срещу храната 🙄 закуси качамак и банан, на обяд не яде нищо, дори една хапка не опита, нито супа, нито пълнена чушка. След обедния сън пак пробвах с чушка, пак отказ, хапна мус от тиква. За вечеря пак тотален отказ на супа и дори любимото кисело мляко. Хапна няколко доматчета от нашата салата и няколко парчета кашкавал. Дано не продължи дълго това неядене, тя мляко не пие. Иначе е жизнена и щастлива.
Момичета, гледам, че този уикенд Хиполенд, Раятойс и Комсед пускат намаления, вие какво сте набелязали?
Нищо не съм набелязала. Плами има доста играчки и нещо напоследък не ги отразява. Мисля да взема кухня и чакам тази от ЛИДЛ,понеже до Кауфланската не можахме да се вредим. Докато отидем сутринта и бяха свършили😃 Следя из групите за идеи какво да взема. Ако вземам нещо искам да е малко,че на мен пространството в нас ми е малко😃

# 587
Сега пък Яна е с конюнктивит! Confused няма ли да свърши тая серия?  Носа и е разранен вече от търкане на сополи, не знам с какво да я мажа. Ще слагам капки в очите,  3пъти на ден, аз днес едва успях да ѝ сложа веднъж, не знам как ще успявам, тя си стиска очите.
И на Яна сопола и е бистър и запопвам да се чудя да не е алергия, както и алергичен конюнктивит. Интересно е, че няма гурели, само зачервяване, казах на педиатърката, но тя каза че е конюнктивит, със сигурност.

# 588
Ще ви покажа какви зимни обувки взех аз,  много меки, леки и ходи добре с тях.
https://bosi.bg/shop/fare-bare-first-step-winter-pink-5041451/

С пране, чистене и готвене се справям,  но не както би ми се искало. Обичам да готвя, но нямам два часа да се развихря в кухнята. Кухнята ни е кухненски бокс, отделен от другите стаи и съм все нащрек като не ми е пред очите детето. Отделно, че няма как да играе сама толкова дълго.

Играчките й стоят само в кошарата за игра и там играе с тях, разбира се понякога ги хвърля и в стаята, но ги прибирам. Не искам да свиква с безпорядъка, вечер събираме заедно играчките в коша и ги слагаме да спят.

Думички не казва много, но разбира и знае значението на много повече.
Казва мама, тате, бабуу, ла (кола), мама ла (мамо ела), опа (дай), айде/айди, па-па-па ( пее патешкия танц). Показва на колко е годининки, колко голяма ще стане, понякога си казва името.
Знае и показва, но не ги изговаря - очи, уши, коса, зъби, нос, крачета, ръчички, възглавница, лампа, лаптоп, цветя, листа, дървета, небето, чорапи, обувки, сигурно има и още. Слага си чорапите на краката за да ги обува, като се возим в количката знае, че сваляме обувките и тръгва да отлепя лепенките. Опитва да си мие зъбите сама с четката.

# 589
Лизи с играчка и едякакви предмети над нея, ако държиш докато е легнала.
Иначе и аз давам лекарства и спрейове както е описала Болибон. По лесно ми е отколкото някой да ми помага или да се моля, става много бързо. Не е мъчение...
Бързо да минава Hug

Ni_ci разбирам те напълно. Ние имаме много място, но и нашата кухня е отделно. В хола се катери навсякъде, има си опасности и не мога да го оставя без поглед. Търся камера з а там сега. Иначе кухнята ние голяма и там има кът за игра,но щъка навсякъде.

Падна сутринта моя калпазанин и си удари лошо устата, всичко беше в кръв. Зъбчето му е се е забило от вътрешната страна на устата, доста се е подула. И отвън има раничка... Абе красота, малко е не е сериозно отвън. Отвътре не дава да видя. Но щом обядва и яде и твърде неща, не вярвам да е чак толкова зле.
Баща му се изплаши пак много, искаше да го водим в болница...
Не е разбрал още, че с вратите не се играе, заради вратата падна но се удари на едно шише, с което я подпираме.

# 590
Ави вече няма и помен от сопола 🥳 какво беше това чудо за два дни, не разбрах. И аз се съмнявам за зъбче, но нищо ново не напипвам. С яденето е тука има, тука няма. Чудесна закуска - омлет с две яйца и сирене, грозде, на обяд пак нищо, но ревеше като тръгнах да я вдигам от стола и изяде един банан 😃 следобедната закуска пак не я искаше и хапна грозде, явно ще я кара на домати и плодове 😃
Аз за черния петък съм набелязала тротинетка, Лего Дупло и едно райд-он скутерче, тип мини баланс колело. Ави започна да проявява интерес и към книжки, мисля да купя нови с твърди корици, кои са любими на вашите дечица?
И извън темата за деца, може ли да препоръчате хубав комплект ножове 😃 ММ това си пожела за Коледа 😃

# 591
Аз съм се наканила да взема книжки на Фют плъзни дръпни, изглеждат ми интересни. Разгледай ги има и клипчета.

# 592
  • Пловдив
Ави вече няма и помен от сопола 🥳 какво беше това чудо за два дни, не разбрах. И аз се съмнявам за зъбче, но нищо ново не напипвам. С яденето е тука има, тука няма. Чудесна закуска - омлет с две яйца и сирене, грозде, на обяд пак нищо, но ревеше като тръгнах да я вдигам от стола и изяде един банан 😃 следобедната закуска пак не я искаше и хапна грозде, явно ще я кара на домати и плодове 😃
Аз за черния петък съм набелязала тротинетка, Лего Дупло и едно райд-он скутерче, тип мини баланс колело. Ави започна да проявява интерес и към книжки, мисля да купя нови с твърди корици, кои са любими на вашите дечица?
И извън темата за деца, може ли да препоръчате хубав комплект ножове 😃 ММ това си пожела за Коледа 😃

Ако му доставя удоволствие да готви, а ти имаш възможност, купи му японски ножове.
https://bg.healthy-food-near-me.com/the-best-japanese-kitchen-knives-of-2022/
https://chunche-bg.com/?fbclid=IwAR2TqXV7cfPy-0FHdRnmIfMpeu4eJyi … Jrbcp6DU2kXB8WvDk

NI_CI, много хубави зимни обувки!

Лизи, ние имаме книжките на Фют от поредицата плъзни-дръпни, Йони много си ги разглежда. Успях от 12 да намеря 6 книжки. Другите са изчерпани.

Последна редакция: ср, 08 ное 2023, 21:51 от Kateto-S

# 593
И ние търсим ножове за Коледа. Blush
Божидар има легло дупло. Умира от кеф да го разваля, използва основните парчета като кънки за ръце и се пързаля с тях. Строи и с МегаБлокс, има райд он "драконче". Може да го бута с крака, да "яде" играчките му, седалката се отваря и вътре се пълни с глупости. Може да му допадне на някой, качвам го да го видите.
https://youtu.be/BY5zxUXxPQg?feature=shared

# 594
Една идея от мен .Преди няколко дни махнах от кошарата 2 пръчки за да може да влиза и излиза ,когато иска и снощи и днес следобяд човека се буди и идва директно при мен 🤣 доста ме улеснява така иначе ставам да го взимам от кошарата аз сънена той 11 кг и пада едно мъчене 😂😂 умишлено го приближих до спалнята за да може директно да дойде при мен иначе ако излиза на земята не може да се качи сам на спалнята и пак ще трябва да го взимам. Иначе ние днес бяхме на коледната фотосесия ,беше ужас 🤐 по-кисел не можеше да бъде ,чакам да ни изпратят снимките и дано има поне една на която не е разреван 🤨 дадох му 3 пъти да суче преди да идем уж да е спокоен а той през цялото време беше кисел и мрънкаше 🙄 на 17 декември ще ги награждават всички дечица ,който се снимаха ,уж за модели ,но както каза моя мъж пълна измама е сигурно 😂 ама айде ,ще го правиме модел ,наш Виктор -кеселяка😂

# 595
О,Мис , бързо да заздравява устичката, те мъжете като видят кръв и припадат.
Последната книжка , която купих е тази на фют , интересна и е.

Ох днес ми изкара акъла.Качих се замалко на една секцийка в кухнята да си закача една щипка на пердето , че се беше откачило.През това време нашата се качи на стола, изправи се на крака, взе чашата от чай на баща си от масата и взе да бърка с лъжичка, викам си дано не падне с тая чаша докато сляза.Разминахме се.Цяла сутрин се  чуди къде да се катери.
Ради, нашата кошарка се отваря от едната страна , бях почнала да я отварям да влиза и излиза сама с цел да почне да спи там , но уви, не помага.Иначе нощем не я оставям отворена , че като нищо да се изхлузи и да се изплаши.Нещо и е много зле съня последните две вечери.И мляко и давам да не би да е гладна и пак не спи като хората .
Днес замалко да хвана ако на тоалетната чиния, обаче малкото реши, че точно сега не иска да сяда и я секнах :/
Ето пак :

Последна редакция: чт, 09 ное 2023, 10:26 от Орехче

# 596
Любимата ми снимка от фотосесията 🥲🤣
Фотографа си е свършил работата и има няколко щогоде на които не реве ,  после ще ги премахна от тук

Последна редакция: чт, 09 ное 2023, 13:20 от Radii :)

# 597
  • Варна
Голям сладур е! Много бързо ви ги дадоха снимките 😍

Ох, орехче, и на мен ми подаде чашата с кафето онзи ден..празна, но я взе от масата, изтръпнах на макс. Все тая дали ще я счупи, но да падне върху начупено ме е страх.

Мис, да заздравява…

Ох, големи разбойници са всички май май

# 598
От намаленията се чудя и нз какво да взема. За колело баланс мисля,че на лято ще е нужно евентуално. Тротинетка също,та мисля да ги взема на пролетните намаления. Не ми се вземат сега и да ги трупам в нас. Иначе легото е добра идея,но тя няма да играе все още с него и не виждам смисъл да вземам. По малки са частите. Баткото беше любител на Лего,като има запазено с цел след време да е спомен от детството му,като ще го показва на неговото поколение деца. Той много играеше с обикновенните конструктори,където частите са по големи после премина към Лего. Пазя конструктор от баткото и  Плами мн играе с част от него. Тези дни ще изкарам имам една кутия консутруктор.Опитва се да реди,но не ги слага хубаво. Иначе в развалянето е първа.
За Коледа освен кухня и кукла мисля да не вземам нищо. Тя има играчки и май няма да се затрупваме.Имаше интерес към прахосмукачката ми,та майка ми и купи детска,но уви така стои. Има кукли,количка за куклата не проявява интерес . С колички за момчета  повече се занимава. Иначе като види гримовете ми превърта. Набара ли спирала молив тика в очите😃😃Суетна ще е като мама🥴 Търси си моята прахосмукачка и това си е. Близките ще и дадат парички и ще вземем както писах кухня,някоя кукла и евентуално книжки ☺
Аз обувки мисля да взема на Биомеханикс с овче вълна,но ще изчакам все още☺

Последна редакция: чт, 09 ное 2023, 13:13 от Милото

# 599
Децата ,които са вече на 1 дрямка ,щога се будят сутрин ,че да издържад до обяд ?

Общи условия

Активация на акаунт