С какво ви дразнят мъжете /тема №13/

• 33 189
  • 363
  •   1
Отговори
# 330
Недомлъвки и подпитвания бяха преди брака , защото той ми каза, че иска да мине сватбата, за да имаме деца, и т.н. Само, че сватбата мина преди година, и естествено започнах с въпросите, не много след нея, оттам и уклончивите отговори. Неколкократно питах директно, в прав текст-искаш ли деца, отговорът - кой не иска. И мълчание. Мълчанието е редовно по сериозните въпроси, независимо какви са те. В интимен план нещата са горе-долу добре. Не бих казала, че всичко е 6, но да кажем - 4.5-5.

Допълвам се заради горния коментар. Покрай нас масово не са семейни, той дружи с ергени. Имаме и семейни приятели де, при тях нещата са си нормални (така поне ми изглеждат). Имат си дечица, правят си някакви жестове, празнуват си годишнините, и така. Нашите кумове бях много изненадани, че не сме празнували вчера. Ами не знам… май е това.

# 331
Какво значение има семействата около тях. Тя не се чувства добре в тази връзка това е важно. Годишната е само израз на цялото му отношение. Той предпочита да прекарва времето си с приятели,а не с нея. Отговори си на въпроса как ти е по- добре с него или без. Тогава ще знаеш какво да правиш.

# 332
Не слушай дежурните форумни съвети, говорете, отидете на семейна терапия, на психолог.
Седни и помисли, ти за себе си, кое е най-доброто за теб лично, и как можеш да го постигнеш.
Между другото, сигурна ли си, че не се е оженил за теб, само за да те използва?
Остави часовника, какво друго си инвестирала в този брак, освен чувства и очаквания за дете и любящ човек до себе си? На колко години си, готова ли си да прекараш живота си, като ти да си всьо и вся за семейство, за дете, а той да си живее като ергенче?

# 333
Ами за финансова инвестиция ако става дума, не бих казала, че съм инвестирала кой знае колко, освен, че поемам разбира се част от домакинството. Иначе най-вече инвестирах чувства и време. На 31 съм. Наистина много сериозно мисля вече от известно време, защото си давам сметка, че не е това, което искам за себе си. Аз съм имала отличен пример в семейството си ( не от биологичен баща, но втори ме отгледа като собствено), и знам какво е било между тях с майка ми. Та.. наистина не искам, и не мога да се примиря с това, което получавам в момента.

# 334
  • Somewhere beyond the moon and stars
Проблемът е там, че зад мълчанието може да се крият много неща; за да знаеш кое от тях е и дали можете да продължите напред, трябва да го изговорите - двамата или с терапевт, както предлага Василиса.

# 335
Истината е, че един мъж може да е "свестен", но да е нула романтичен. Утре може да намериш един дето помни дати и подарява цветя на празник и на погребение, но да е пълно говно във всичко останало. Брака не е гаджелък. Позната на жена ми се разведе след 20 и кусур години, през цялото време се оплакваше за "единственото цвете", което не й подарявал, но в същото време признаваше, че за останалото се отнасял с нея като кралица... И пили, пили, пили за цветето... и накрая се разведоха. И цъфна.
Затова хората си имат приоритети. Ако годишнинита и цветята са високо - то се търси подходящия "кавалер". За една жена може да е супер важно, за друга абсолютен разход за "откъснато мъртво цвете".
Добре е да се поговори. Тук във форума ще преобладава "бягай с 200", но съветстващите не са в обувките на колежката. Не трябва само единия да прави компромиси, но и не трябва да е с рогата напред. В момента с напушена глава може да не е най-доброто време за съдбоносни решения.

# 336
Е той ли сватбата ли стана такъв темерут?
Или просто ти сега свали розовите очила?

А другите сериозно ли мислите, че една или 1000 брачни консултации ще променят това?
Да чака да се о'беби, че да я вържат за печката и да няма къде да бяга.
Тогава ще мисли за колики и какво да сготви на тиквеника, вместо за годишнини. Blush
Направо чудесно.

# 337
Той не я уважава и го демонстрира по всякакъв повод. Неотговарянето на конкретен, фундаментален въпрос по отношение на имането да деца, е повече от показателно, при все че преди брака е казал, че иска. Не виждам как терапия ще помогне тук. На 31 не е престаряла и смятам, че трябва да помисли и да потърси щастието си.
Винаги съм била за разговори, терапия и компромиси, но тук не виждам как ще се получи. Не може, не трябва да се търпи пренебрежително отношение от партньора.

# 338
Той не отговаря на въпросът ‘ искаш ли да имаме деца?’, ама иска отговор на ‘какво ще ядем’

# 339
Благодаря на всички, че отделихте време за моя казус. Аз наистина мисля много, чак глава почва да ме боли. Знам, че не е правилно да се примирявам с това.

Абуто - аз не съм за цветето, нито за подаръка, аз съм за уважението, зачитането ми като някакъв фактор в неговия живот. Също така съм и за истината, дори и да не е красива. Не искаш деца - казваш директно, излъгал си ме, поради някаква причина - казваш го. Не ме задържаш, не ме лишаваш от правото ми да имам деца, като ме залъгваш, и ми замазваш очите. Смятам, че нещата са прости, но ние си ги усложняваме излишно. Да, факт е, че аз съм го избрала, че съм се подвела, и съм вярвала на неща, които явно не са истина. Но след като се стига до тук, не е ли по-добре хората да сме честни един с друг, а не след време да се мразим?

# 340
  • София
Абуто, цветето и годишнината са само проявление на неуважението и незачитането, кво се правиш. Тоя човек е тотално над нещата по описаното.

# 341
Добре де, а той като ти каже кой не иска деца , поне опитвате ли?

# 342
Не, защото казва, че го притискам, и не е готов. Извинявам се, мен ме е срам, като го пиша, защото като го видя написано, чак осъзнавам колко е нелепо. Съжалявам!

# 343
Мммда, като го разкажеш на някого или го прочетеш написано, виждаш колко е нелепо, защото го виждал отстрани... Много познато, до болка. Не чакай да минат години и деца в нещастие.

# 344
  • София
Мая, ти нали имаш дете вече, стига обикаля темите и казва на всяка напускай го, напускай го.

Общи условия

Активация на акаунт