Банята - тема 45

• 42 806
  • 762
  •   2
Отговори
# 540
Здравейте. По Ваши наблюдения къде в София има най-голямо разнообразие на аксесоари за баня? Сигурно 10 пъти съм ходила в Баня стил, Сико и разни други магазинчета. Практикер и Баухаус ги знам наизуст вече.

# 541
  • Варна
Добре де. Не следите ли в склада докато ви ги натоварят?
Не е ли по-енергоспестяващо дори да си платите собствен транспорт, но да приемате лично на място всеки кашон? То в София ако магазина е в Младост, пък вие живете в Люлин все едно за Шумен сте си купили плочки от Варна. Как така ще платите, ще си отидете в къщи и ще чакате някой общ работник да си свърши работата?
Чета това и се замислям колко абсурдно звучи. Да не е нормално да си платиш и да очакваш този, на когото си платил, да си свърши адекватно работата... Да се налага и ти да му висиш като чадър, да си губиш времето, двоен времеви ресурс за единица работа.
Осъзнавам, че практката е доказала, че в 90% от случаите действително има проблем и такова лично контролиране е наложително, но това не го прави по-малко тъжно - ненормалното да стане нормално, защото е масово.

...Някои от описаните случаи са си драстични - мокри, скъсани, мухлясали....

Четейки темата, оставам с впечатлението, че хич не са драстични такива случаи, щом всеки втори се оплаква от същото. Някои поне са имали кашони, които да са мокри, скъсани и мухлясали... моите плочки бяха без кашони, стречовани само с две тънки ленти стреч. Но вече подробно описах сагата си, да не се повратям... Grinning

Вижда му се вече краят на нашия ремонт. Плочките са залепени на 90%. Чакаме доставка и монтаж на врата и прозорец, за да се измаже и облепи около тях, после фугиране и монтаж на санитарията. Този четвъртък ще стане точно един месец от старта.

# 542
  • София
Ами явно сте обиколили всичко...
Аз това забелязвам и супер се дразня, не само за баня... Уж в нета изобилие...докато не поискаш изобилие на живо и накуп...

# 543
Какви аксесоари търсите точно? Почти никъде няма разнообразие и ако има изложени неща не са много. Аксесоарите са скъпи и предполагам, че заради това няма много мостри. Аз се скъсах от обикаляне. Гледах в Интернет и си набелязах модели, които проверих къде ги има налични, за да ги видя на място. Имах късмет, защото много от нещата ги няма въобще налични и стават с поръчка. В Гауди ДС имат доста неща, но пак не е кой знае какво. В Студио Сенс също има някои неща. Насочете се към марка/модели по Интернет и гледайте после дали и къде се предлагат.

# 544
  • София
Те дори не вс плочки имат налични, които предлагат, вие за аксесоари.. И като питаш може ли да ти донесат да видиш... Ами поръчайте си до магазин.. Ако не ви харесва може да не го вземете. 😬😅😂

Въобще страшен бизнес модел имат магазините у нас... Не знам и по света ли е това безумие.

По принцип съм все по-малко фен на дигитализацията и глобализацията... На картинка вс изглежда супер... На живо не точно... Онзи ден гледам питане към някакъв сайт за мебели - имате ли шоурум? (не от мен зададен)
 Отговорът- всички наши артикули може да видите на адрес...... www. Blabla. Bg.... Вече и шоурум не знаят какво е

Последна редакция: вт, 06 фев 2024, 10:01 от Angel_Dust

# 545
  • София
Плочки в безупречно състояние с абсолютно здрави кашони съм получавала винаги от Феникс Грес директно.

# 546
  • Sofia
От КЗП реагираха след около 2-3 седмици, като се бяха свързали директно с магазина , а управителя в последствие се свърза с мен. Цигански се пазариха да отегля жалбата като да ми дадат ваучер, но за 50% от иска, който имах. Отказах категорично. Дойдоха двама на оглед. Върнаха ми парите на 100%. Мухлясалите плочки не искаха да си ги приберат.

За, товаренето. Склада на Хикови и Макензи им е в Ямбол.
Плочките бяха около 2-3 тона. При стандарна товаримост около 250кг на лек автомобил няма как да направиш 10 курса до Ямбол. Разумна опция за това количество са 3ма хамали и голям камион.

Че е безумие да стоиш на тротора - безумие е. Това е договора за покупка при тях. За това и сезирах КЗП, защото по вече обясними причини, няма как да се откажа от правата си и гаранцията при покупка само с правото на инспекция на улицата.

Кашоните бяха подредени вертикално и увити със стреч фолио многократно.
Без да скъсаш фолиото няма как да видиш дали кашоните са здрави, какво остава за плочките. А скъсаш ли стреч фолиото, то кашоните могат и да паднат, без да имаш втори човек да помага, така че дори разопаковането е сложно.

Най-добре е да проверите договора за покупка и доставка. Аз имах предварителна уговорка, но това не помогна особено много за драмите.

А още по-добре да ги отбягвате. Щом държат плочките там на склад и се мокраят и мухлясват, то само късмет да е пресен-пресен внос.

Последна редакция: вт, 06 фев 2024, 10:17 от julian

# 547
Да, за аксесоарите, другата опция е да се поръча по Интернет и после да се връща. Какт и за всичко останало, де. Лошото е, че е разправия. Досадно си е, особено ако бързаш или ти е писнало и искаш да се свършва, какъвто беше моя случай. Вече нямах търпение всичко да се завърши, вкл. и аксесоарите. Почнах да се оглеждам за такива още преди ремонта, на етап дизайн, а моя мъж ми вика "за къде си се разбързала с тези аксесоари, има време..." Ама не ги търсеше той, нали? Не, че не може без тях да се ползва банята, но така придобива завършен вид. Аз от бързане се наложи да продам едни закачалки от Амазон, защото не паснаха, ама наистина нямах търпение.

# 548
  • София
Да де, ама каква опция е плащаш си транспорт в двете посоки, чакаш възстановяване на пари... Айде ако е до магазин по - добре малко ситуацията... Но колко такива "експерименти" би направил човек, за да види😅

# 549
Да, транспортните разходи също са въпрос. Но това е положението - нямат в магазините налични артикули. В Гауди ДС ми отвориха кутия, за да ми покажат едни закачалки, иначе изложени нямаше. Поне за щастие ги имаха налични в момента в единия им магазин и то. В другия казаха, че могат да ги поръчат, ще дойдат до 10-тина дни и тогава да отида...търпението ми вече се беше изчерпало да чакам и още 10 дни, евентуално.

Последна редакция: вт, 06 фев 2024, 10:51 от Alia1

# 550
Как се товарят кашони в колата? Пускаш седалките и ги товариш... Така на по-голяма площ събираш всичко. Не се слагат един върху друг кашоните? А как? Слагат се съвсем нормално.
Сама товарих и после лепих 20 кв плочки (10тина пакета) + 3 чувала лепило, армираща мрежа, някви фибрани, фугин и разни дреболии. Сутринта ги купих от баумакса, до вечерта бяха налепени 80%, ММ като се прибра само ми наряза малко крайчета, фугирах на другия ден и толкоз.

Е, имам кашон от моите плочки - 2 кв.м.= 25 кг. 15 кашона купих. Ами не, мерси, аз не съм товаро-разтоварач. Наложи се да разопаковам и сортирам геометричните плочки, че имаше разлика в цветовете и по 1 мм. разминаване в размерите на фигурите, не на плочките. 5 кашона пренесох на 5-6 метра, след това вадих една по една и редих, докато нагодя достатъчно - около 12 бройки, за стената да лепи майсторът. След това по 1-2 обратно ги върнах в коридора. Това нямаше кой да ми го направи, че красота и дизайн, нали разбираш. Дори малките кашончета за подовите плочки - 30х30, по 10 бройки, изглежда супер малко кашонче, колко му е да го дигнеш. Ама като се пробваш-и хич не е толкова леко.

Не е по темата, затова само ще кажа, че женската анатомия не е създадена за вдигане на (такива) тежести. Има си последствия в даден момент.

# 551
  • София
Малко кашонче нося, колко пъти ги местех насам натам... Обаче 60х 60 гранитогрес... Но тю... Обаче... Така де имам си мъж, син...
Те повечето магазини нямаха такава услуга до нашия обект, или мн скъпа доставка, пък ние пътуваме нон стоп насам натам. Занесохме си ги... И какво ли не друго.

# 552
  • Горна Оряховица
https://bania.bg/grohe/1954-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B5 … 0ii-27598001.html
Евтино ми се вижда, дали има нещо съмнително. Не искам да има чучур отдолу, а да бъде така. Ще се ползва за апаратмент за гости. Гледах  и това
https://praktiker.bg/bg/Dush-sistemi%2C-koloni/DUSh-SISTEMA-TERM … -A7627AA/p/148114
но цената + смесител за баня ме изкушава в горния линк.

# 553
  • София
😂 😂 Защо горките гости да си нямат чучур

# 554
  • Горна Оряховица
Защото чистенето на тези неща отгоре е по-трудно и като цяло на мен лично ми е неизползваме.

п.с Харесах неща от Макензи, доста добри цени имат.Не съм пазарувала от тях до сега. На последната стъпка виждам, че има поле за Промо код. Дали има някакви постоянни промокодве за 5 или повече процента? Simple Smile

Последна редакция: вт, 06 фев 2024, 15:29 от Jeini

Общи условия

Активация на акаунт