Банята - тема 45

• 42 810
  • 762
  •   1
Отговори
# 525
  • Sofia
Да, точно. На това разчитат от тези магазини, защото всичко е пакетирано допълнителни със стреч фолио и прави много трудно тяхното премахване и оглед, защото са на палета и после ще трябва някак да ги върнеш на палетата за да може да се прекарат с количка.

Най-добре да се подготвите за плочките с помощници, в случай че плочките са ОК и един да седи и да ги пази, докато друг ги пренася до обекта. Ако има проблем - да си ги връща и товари шофьора.

Други плочки които съм поръчвал от магазин бяха гранитогрес на Фиоре. Понеже ги произвеждат в България, самият производител ги докара до адреса ми с техен транспорт (а не от склад на магазина) и съответно всички плочки бяха в перфектно състояние, кашоните сухи и здрави.

# 526
Юлияне, помогнаха ли КЗП в случая? Колко време им трябваше, ако да? И въобще ми е интересно целия казус, защото имам ужасен опит с новата баня, (която е за тотален ремонт след ремонта) и ако не се вземат адекватни мерки, мисля и аз да се обърна към КЗП.
Може и на лични, да не разводняваме тук темата. Ще ти бъда много благодарна!
Кога се случва това нещо?

# 527
  • София
Ще се включа с положителен коментар за Феникс грес, гр. София - взимали сме за две бани/тоалетни, коридори, кухня, по препоръка на познати - изключително коректни.

# 528
Добре де. Не следите ли в склада докато ви ги натоварят?
Не е ли по-енергоспестяващо дори да си платите собствен транспорт, но да приемате лично на място всеки кашон? То в София ако магазина е в Младост, пък вие живете в Люлин все едно за Шумен сте си купили плочки от Варна. Как така ще платите, ще си отидете в къщи и ще чакате някой общ работник да си свърши работата?

# 529
Включвам се да кажа, че ние приключихме с нашата баня, но също имахме драма с плочкити от баня стил. Наистина най-добрия вариант е да се проверят веднага. От единия цвят имаше цял кашон счупени. Всичко върви супер бавно с с комуникацията. Рекламациите се влачат, чака се, майстора чака... беше ужасно!

# 530
Добре де. Не следите ли в склада докато ви ги натоварят?
Не е ли по-енергоспестяващо дори да си платите собствен транспорт, но да приемате лично на място всеки кашон? То в София ако магазина е в Младост, пък вие живете в Люлин все едно за Шумен сте си купили плочки от Варна. Как така ще платите, ще си отидете в къщи и ще чакате някой общ работник да си свърши работата?
Не винаги плочките са налични и между поръчката и доставката може да мине доста време. От магазина се обаждат да уточнят ден за доставка на адрес (ако така е уговорена поръчката, а не да се взема със собствен транспорт от техен склад) и ги опаковат предварително. Никой няма да осигури на всеки клиент време и пространство да преглежда и вади плочки от кашони на място в присъствие на техен служител, че после да се опаковат за транспорт и да се доставят. Ако плочките са налични в магазина, е осъществимо, но е по-скоро рядкост, защото площта им е ограничена. При нас всички плочки бяха здрави, може би имаше единични счупени, които замениха без проблем (Керамо), но опаковката беше под всякаква критика. Специално те (за другите не знам) нямат и склад на място или е много малък, та плочките им стоят пред магазина - кашоните ги вали дъжд, разкъсват се...ужас.

Последна редакция: пн, 05 фев 2024, 22:29 от Кубратова

# 531
Благодаря за мненията. Складът на Хикови е в Ямбол. И да искам, няма да мога да ги проверя  там. От Варна за Варна е доставката, но ще дойдат от склада в Ямбол директно на адрес.

# 532
  • София
Че то по тези магазини за бани нищо не е налично в магазина... Ако пазаруваш от строителен хипермаркет да, ама по тези специалните магазинчета нищо, никога... Дори дреболии рядко имат в склада. 🤷‍♀️ 😂 Еле пък кашонища с плочки.

# 533
Приехме плочки за три санитарни помещения от три различни магазина вече. Предварително попитах, и в трите случая отработената им практика беше да вземем плочките и да не занимаваме шофьора да ни чака, а да ги качим и проверим в рамките на деня и да изпратим писмо със снимки на счупените и дефектните в магазина. И в трите случая никой не се е заяждал за замяната, само беше досадно ходенето с повредените плочки до магазина или до разни далечни складове да ни ги сменят. Подчертавам, че предварително попитах и те го предложиха.

# 534
Дори за малка баня като сметнеш теглото и обема на плочките не е хич малко. Как се товарят в обикновена кола? Не се слагат легнали един върху друг кашоните, върху седалките.
Плочките за пода - 5 квадрата, си ги взехме от склада, но, първо, бяха малко, и второ, наложи се да си взимам отпуска, заедно с още един човек. Нямах вариант да ми ги докарат, поради лични причини. Плочките за стените - между 15 и 20 квадрата, вече ги поръчах да ми ги доставят. Ангажирах и хамали, да ги качат - с асансьор и 7-8 стъпала. Нямах драми с кашоните и плочките, бяха здрави.
От магазина ги оставиха на тротоара до входа, а хамалите дойдоха след 5 мин. и ги качиха пак за толкова. Честно, не си представям как бих отворила 15-20 кашона на тротоара, за да ги преглеждам една по една, да ги сортирам и описвам, и връщам в този момент. Няма как шофьорът да стои да чака половин-един час-в зона, а аз да отворя сергия тип битпазар на тротоара. И говорим за малка баня. Ако се купуват плочки и за кухня и коридор, да речем, кашоните стават доста повече, и като килограми, и като обем.
Вътре бяха с едни ПВЦ-разделители тип перфорирани лепенки между всяка плочка, за да не се чупят. Кашоните бяха прашасали, но здрави. От Гауди ги взех.

# 535
Ако се присъства при товаренето в склада визуално може да се проконтролира вида и състоянието на пакетите.
Някои от описаните случаи са си драстични - мокри, скъсани, мухлясали. В някои пакети с повече счупени плочки може и да проличи външно. Не е казано да се преглеждат една по една.
Изразих учудване и коментар, че аз не бих си дала парите по подобен начин.
Именно защото количествата не са малко и сумите - съответно също. Върви ги гони после и доказвай къде е станало и се моли за подмяна.
Когато съм избирала винаги съм питала и за общите наличности към момента. Защото нова доставка от същия код е много вероятно да има разнотоние.

Последна редакция: вт, 06 фев 2024, 09:19 от dariVale

# 536
Как се товарят кашони в колата? Пускаш седалките и ги товариш... Така на по-голяма площ събираш всичко. Не се слагат един върху друг кашоните? А как? Слагат се съвсем нормално.
Сама товарих и после лепих 20 кв плочки (10тина пакета) + 3 чувала лепило, армираща мрежа, някви фибрани, фугин и разни дреболии. Сутринта ги купих от баумакса, до вечерта бяха налепени 80%, ММ като се прибра само ми наряза малко крайчета, фугирах на другия ден и толкоз.
Такива доставки, чакания, мотаници, разправии... Егати златните плочки.

# 537
Някой с нсблюдемия от скорошно купуване на гранитогреси и санитария от Досев импекс?

# 538
  • София
😂 😂 😂 Сухи, спретнати кашони май само от сико сме получавали и от  някои от баухаус от вътрешната част на магазина ама там виждаш можеш да поизбереш.
В кола товарят се според колко може да поеме тя, може и няколко курса да се налагат.
Като цяло част от идеята да се купува 15% запас е именно ако нещо по плочки пренос има дефекти... В крайна сметка наистина за мен е безумие да седна да разопаковам вс, после да опакпвам и товаря и пренасям, за мен, при вадене от оригинална опаковка има после по-голям риск да ги почупя при каране. (това ако не ви ги доставят до крайна дестинация).
Пък знам ли за майсторите мокри плочки не били проблем, едно време соц плочките даже се понакисвали във вода преди лепене.

И накрая-налепени златните плочки и 2седмици по - късно като още 3-ма майстори са се изредили в къщата вижда срещу тоалетната две ударени  ъгълчета на стената... И всеки път ще си ги гледкаш и ще се чудиш кой от тях е имал късмета с някой инструмент или стълба да покоси безценните😱😅😬

# 539
  • ВАРНА
Някой с нсблюдемия от скорошно купуване на гранитогреси и санитария от Досев импекс?
Имам пресен опит. На 02.02 поръчах и платих плочки за баня и тоалет налични при тях с уговорка за доставка в понеделник 05.02. Звънят ми в събота сутринта /03.02/ и ми казват, че основната ми плочка - половината квадрати са счупени в склада им 🤨 и нямат повече количество…
От там още два дни обикаляне по магазини и харесване на други, уговорки за доставка и т.н. Поне тази част от сагата ми приключи вчера.
Отидох вчера в Досев и отмених поръчката, въстановиха ми сумата веднага, поне това стана без проблем.
За случай на познати ми разказаха вчера, уж смятат нужното количество, накрая се оказало, че имат ресто 4-5 кашона плочки. За връщане са им предложили ваучер за пазаруване от магазина.

Общи условия

Активация на акаунт