Банята - тема 45

• 42 801
  • 762
  •   1
Отговори
# 555
От баня бг купих к-т грое преди известно време, точно заради добрата цена. Пристигнаха в оригинални опаковки на продуктите, не са монтирани още, че не е дошло времето за тях.Доволна съм за сега от покупката, изглвждат точно както са си по магазините.
Реално е само онлайн магазин, нямат физически такъв. На товарителницата пишеше друга фирма. Явно получават добри отстъпки, и от там и цената, но то е в реда на нещата, като нямаш доп.разходи за складове, ток и т.н.

https://bania.bg/grohe/1954-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B5 … 0ii-27598001.html
Евтино ми се вижда, дали има нещо съмнително. Не искам да има чучур отдолу, а да бъде така. Ще се ползва за апаратмент за гости. Гледах  и това
https://praktiker.bg/bg/Dush-sistemi%2C-koloni/DUSh-SISTEMA-TERM … -A7627AA/p/148114
но цената + смесител за баня ме изкушава в горния линк.

# 556
Комплектът Грое не е някаква извънземно ниска цена, че да е съмнителна. Копнах кодовете на трите елемента и ги намерих в гугъл за общо 406 без много да ровя. Ако се разровя, може и по-евтино.
https://baniamechta.com/eurosmart-smesitel-za-umivalnik-23322003/

https://bg-maistor.com/bania/smesiteli-za-dush/smesitel-za-dush- … t-33555003-detail

https://baniamechta.com/trabno-okachvane-new-tempesta-100-27598001/
От известно време основно това правя, научих всички марки, серии, модели, размери и т.н. Точно с тези "комплекти" правят най-големите шашми. 😆
Скоро ми излезе този сайт в който има доста прИмоции, но не съм поръчвала и нямам идея, дали са точни.
https://moiata-bania.com/%d0%b7%d0%b0-%d0%bd%d0%b0%d1%81/

Последна редакция: вт, 06 фев 2024, 18:59 от Чи лу

# 557
Аз си закупих душове на Грое от Амазон.де с доставка до България с GGBG. Чакам ги да дойдат, но цените там вкл. доставка ще ми излязат с около 20-25% по-евтино. Не винаги са евтини, но понякога пускат промоции.

# 558
И на мен с доставката от немския Амазон ми излезе по-евтино от прИмоциите в бг-сайтове. Примерно 870-880 лв. от Амазон, с доставката, вместо прИмоционално 1200 и нещо от бг-сайт. Различни продукти на различните марки ги пускат на по-ниска цена периодично. Пристигна си всичко в оригинална опаковка. Само отне повече време - 10-ина дни.

# 559
  • Варна
Само ако се наложи да предявиш рекламация, ще отнеме повече време - ветоярно 2 х 10-ина дни, плюс транспортни разходи двупосочно. А за купените стоки от тук просто отиваш до магазина. Някои търговци дори изпращат куриер на адреса ти безплатно.

От чужбински сайтове поръчвам само неща, за които не ми е важна гаранцията.

# 560
И аз взех от Амазон Грое - термо. Определено е доста по-евтино. Дано няма нужда от гаранция. За сега няколко месеца работи чудесно. Трябва да се провери дали тук не може да се предяви гаранция в Грое, дано не се налага.

# 561
Само ако се наложи да предявиш рекламация, ще отнеме повече време - ветоярно 2 х 10-ина дни, плюс транспортни разходи двупосочно. А за купените стоки от тук просто отиваш до магазина. Някои търговци дори изпращат куриер на адреса ти безплатно.

Бих казал, че дори марки като Грое последно време са си занижили качеството сериозно. Ползвам ги от повече от 15 години и някои повърхности на новите неща се драскат само с поглед, използват пластмаса където и както им падне дори на скъпите душове от по 1200-1300лв. Гумените елементи са много некачествени като на един ръчен душ само за 1 година му се изрониха няколко пъпки, от които пръска водата. Рекламация за такива неща просто няма как да се предяви защото ще кажат, че сами сме си го причинили. Маркучите им за душ слушалките почнаха да ги правят с някаква гумена тръба, която въобще не е пластична като едно време маркучите. Иначе дават големи гаранции за нещата, които смятат, че просто няма да се повредят толкова лесно.

# 562
  • Sofia

Ако е от Амазон и продукта е скъп, т.е. важна ми е гаранцията, то поръчвам директно до адреса ми в България, а не до немски/английски превозвач. Така нещата стават даже по-лесно отколкото в България. Примерно поръчвах една голяма и тежка машина (26кг) от немски магазин (дори не беше от Амазон), с доставка с DHL, за около 20 евро. В обратната посока ми изпратиха безплатна товарителница за Германия. Единствения минус - повече чакане и път, но тук куриер като ЕКОНТ или Спиди щяха да ти отрежат главата за извънгабаритен продукт като размер и килограми, а пък фирмите ни са толкова коректни, че направо собственика с личния си автомобил едва ли не, ще дойде от вас да я натовари...Grin Head Band

# 563
  • София
Аз понеже не разбирам всеобщото предпочитание към Грое, което имам чувството, че е със задължителен характер и то не само от потребителите, пишещи в темата тук.
Преди точно 12 г сложихме уж временно смесители на Интер Керамик, ето тези: https://www.interceramicbg.com/smesiteli-kristi-icf1588290 и https://www.interceramicbg.com/trabni-okachvaniya-ict-6019-azola. Тогава имаха доста модерна визия, харесвам ги и сега. Няма олющено, счупено, повредено, наистина няма! Да, по-шумни са, но не пречат на никого. Никой не се къпе в 3.30 през нощта, за да се стреми да е безшумен за останалите. Термоглава на душа също винаги ми се е виждала доста безмислена, но пък оскъпяваща с 300-500 лв.
Всичко това го пиша за хора, които се чудят какво по-бюджетно биха могли да вземат.

# 564
А, не само Грое Simple Smile Аз като избирах не харесах нищо на марката като визия.И си сложих Идеал стандарт.В родителите ми са с Видима още преди 20 години-нищо не е мръднало и все още са модерни.

Последна редакция: ср, 07 фев 2024, 11:36 от reninel

# 565

Драго вече писа, поне 2 пъти - Грое (вероятно и Хансгрое) имат европейска гаранция, т.е. не е нужно да връщаш в амазон-а, а си ползваш тукашния сервиз на марката.

# 566
Никога повече Интер Керамик, като видя марката и директно я подминавам.
От личен опит ужасни проблеми с всякакви техни неща, а не са и евтини.

# 567
  • София
Да, Интер Керамик знам от специалисти, че не препоръчват и въобще да не ги заглеждам. Може би качеството преди години е било друго.

Ние купувахме Грое също, сега за друга баня обаче харесах всичко на Roca и в черен цвят освен тоалетната чиния. Мнения за черни душове и смесители и бутон на Рока?

# 568
Забравила бях постовете за гаранцията на Драго, сега като писа Мандаринке, се сетих, че ги бях виждала и даже това беше една от причините по-спокойно да си поръчам Гроето от Амазон. Не, че иначе нямаше да го взема. Това с европейската гаранция прави нещата в пъти по-лесни (и евтини!).

Иначе аз лично съм почитател на Грое защото съм ги ползвла и ми харесват като функции, дизайн и издържливост във времето. А и всяка класация на марки/фирми за обзавеждане на бани със смесители за душове/мивки и за толаетни казанчета и друга санитария, която погледнеш, Грое е на едно от първите места, защото държат на качеството си през годините и са се доказали като стабилна марка във всяко отношение. Лично аз проверявам за какво си давам парите, тъй като понякога евтиното излиза скъпо. Е, разбира се всичко би могло теоритично да даде дефект, там вече влизат гаранция и сервиза, на които може да се разчита, което също е фактор при избора .

Иначе аз съм фен и на Рока, пак по горите причини.

# 569
Защо Грое ли? Ами ние си купихме един много скъп и фенси италиански душ, на който тръбата не беше кръгла стоманена тръба, а някаква правоъгълна, от заваряване ламарина. Гъзарски, гъзарски, ама след няколко години долната тръба се спука и почна да пръска. Смениха ни я, спука се и горната (беше с регулируема височина). Освен това почна да сълзи и от снадката. И за капак беше някакъв модерен, екологичен, от което струята падаше икономично, тоест върши работа, ама не ти е кеф. Е, сменихме го с Грое. Яка стоманена тръба, удобни врътки, а струята може да те забие в земята, кеф.
И за вградено казанче в стария апартамент взехме някакво не марково и след време (вярно много години) се спука казанчето. Та разбивай стена, вече няма такива плочки, разправии с наводнени съседи... И сложихме Геберит.

И не е нужно да е непременно Грое, де. Може да е Хансгрое, Рока май не са лошо, скъпите Идеал Стандарт също.

Общи условия

Активация на акаунт