Банята - тема 45

• 43 528
  • 762
  •   1
Отговори
# 180
Начина на редене се влияе на първо място от необходимостта за  даване на наклон към сифона. Особено ако е в средата на помещението.
Най-добре и незабележимо по отношение на дизайна става диагоналното разположение.

# 181
За наклона разбирам, но на мен диагоналното редене ми е много натоварващо естетически. В повечето случаи плочките на стените не са диагонални и тези ромбове на пода ми идват като дисонанс.

# 182
За наклона разбирам, но на мен диагоналното редене ми е много натоварващо естетически. В повечето случаи плочките на стените не са диагонални и тези ромбове на пода ми идват като дисонанс.
Ромбовете са ми дълбоко забит в паметта спомен от миналото. Но за централен сифон се наложи да се режат диагонално плочки, за да се даде необходимия наклон.  За това при следващия ремонт на банята мисля да планирам линеен сифон. За сега много харесвам плочите имитиращи дъски. Да видим каква мода ще дойде докато стане време.

# 183
Все още няма да показвам още снимка на цялата баня, защото предстоят някои довършителни работи и монтиране на аксесоари. Но пускам какво сътвори майсторът, който я започна. Слава богу след това я довършиха две момчета, които доколкото можаха коригираха, но за съжаление има неща, които няма как да се оправят.
Много внимавайте при избор на майстор!
Скрит текст:
Този уж ни беше препоръчан, работили сме с неговата бригада по служебни обекти и не е имало проблем. После заминаха за чужбина и този временно беше в България. Но явно едно е да работи с шеф на главата и колеги, които разбират, а съвсем друго сам.

1. За разминаването на плочките, на няколко места е така. Гранитогрес, калиброван!
Скрит текст:

Това го забелязахме още на първите няколко наредени плочки. Съвсем любезно, без скандали и без да го караме да сваля, каквото е наредено, го помолихме на другите стени да не е така. Отговорът му беше - събрах си нещата и си тръгвам Astonished ние в шок. С разбита баня, звъннахме на няколко други майстори, никой не можеше да започне веднага. А бяхме в апартамент, който трябва да освободим след 2 седмици (тук късмет, другите наематели се забавиха и успяхме да изкараме месец). След големи молби от наша страна, каза ок, продължавам, но искам още еди колко си. Уточнявам, че за пари не сме се пазарили, колкото иска, толкова. На този етап наивно си мислехме, че като сме му обърнали внимание на грешките, ще внимава повече... Оптимисти Simple Smile

2. Преди да започне му казахме някои наши изисквания, например над мивката стената не побира 2 цели плочи и за да не се получи фугата в единия край, да ги отреже от двете страни поравно за симетрия. Дори си го нарисува на стената! Е, сложи си ги, както му е кеф, т.е. по-лесно - цяла и отрязана:
Скрит текст:

3. Унищожи сума ти плочки. Тези по-тъмните са мат. След като нареди почти всички се обади, че иска още, много се чупели при рязане. Бяхме взели доста резервни, позачудихме се, но щом трябва, отидохме за още. В магазина питахме имат ли рекламации, казаха не. Но уточниха, че този тип се режат по друг начин. После и следващите майстори потвърдиха. Назъбени са навсякъде, където е рязано. Показвам тук преди фугата. След нея обаче пак личи. Просто имаме късмет, че са ърбан стил и нашият вкус е по-откачен и не ни се набива в очите.
Скрит текст:

4. Направи прекалено голям отвор за бутона на казанчето. Да, ще се замаже, но можеше да е както трябва, те хората са си го измислили.
Скрит текст:

5. Хигиенният душ е с вграждане. Разби стената, монтира първата част и я зави с тиксо за предпазване Дотук добре. Но когато дойде време да се сложи слушалката и го развиха, изненада - завъртян хоризонтално. И това ще преживеем, ама...
Скрит текст:

6. Искахме 4 решетки на колоната при тръбите, за да е симетрично, във всяка плочка по 1 бр. Най-долната по необяснима причина не я сложил. На снимката не личи толкова, но на живо не стои добре. Ще сложа някаква изкуствена китка в ъгъла.
Скрит текст:

7. За тоалетната чиния казахме, че искаме ниска. Ние сме 163 и 170 см, той беше колкото нас, т.е. лесно можеше да прецени. Е, направи я висока. И това го разбрахме чак накрая, когато другите момчета закачиха чинията на вече "облечената" структура. Поръчах столче за крака. Опитвам се да оцелея психически като се самоубеждавам, че поне като ни схване кръст ще се става лесно. При ниската преди си беше зор ставането с болки Trollface

8. Съгласихме се да облече тръбите, на нас не ни пречеха, но той настоя. Имаше достатъчно място да го направи така, че вратата да се отваря спокойно. Но не, блъска се. Ще слагаме стопер и ще внимаваме да не дебелеем (поне нещо здравословно Laughing).

9. Смъкна тавана ненужно ниско, защото беше наредил на някои места плочки с различен размер.

10. И последната капка, която вече преля не чашата, а кофата.
Всички шарки по вертикала и най-централната - хоризонтално! Той и на други не следваше шарките, но на живо не личи толкова. Тази обаче, с влизането в банята се открояваше:
Скрит текст:

Понеже ходехме всеки ден, хванахме грешката още преди да се е втвърдил материалът и да е сложена горната, ето така:
Скрит текст:
Въпреки ужасът, че пак може да си тръгне и след голямо умуване точно с какви, възможно най-мазни думи да го кажем, все пак му я показахме. "Ей, вярно, как съм я объркал, да, да, ще я обърна! Добре че видяхте навреме и още не е сложена горната." Добре, добре, ама не я обърна, следващия път като отидохме вече бяха наредни другите. Пак му казахме. После още веднъж. Ама то вече е трудно, много ще го забави и не знам си още какво. Тогава вече не издържахме и се разделихме по живо по здраво с риск да сме под наем още няколко месеца.

Ето как стои вече обърната от новите майстори:
Скрит текст:

За работата до този етап (наредени стени и под на баня малко под 4 квадрата, куфар на казанчето + монтаж, куфар на тръбите и окачен таван, само сложен, без довършителни работи и монтаж, объркан, на хигиенния душ) му платихме 1000 лв. И това му е много, реално няма нещо направено без грешка. Или ние сме твърде претенциозни клиенти?
Уби ми се цялата радост от новата баня. Дано бързо свикна.

Поне уцелихме гранитогреса - и двата вида са гладки и се чистят лесно. Най-много се притеснявах да не остават следи, но нито на гланцовите, нито на мат се вижда нещо след като изсъхнат капките Champagne

Последна редакция: чт, 23 ное 2023, 12:32 от Не се сърди, човече

# 184
В
Скрит текст:
се още няма да показвам още снимка на цялата баня, защото предстоят някои довършителни работи и монтиране на аксесоари. Но пускам какво сътвори майсторът, който я започна. Слава богу след това я довършиха две момчета, които доколкото можаха коригираха, но за съжаление има неща, които няма как да се оправят.
Много внимавайте при избор на майстор!
Скрит текст:
Този уж ни беше препоръчан, работили сме с неговата бригада по служебни обекти и не е имало проблем. После заминаха за чужбина и този временно беше в България. Но явно едно е да работи с шеф на главата и колеги, които разбират, а съвсем друго сам.

1. За разминаването на плочките, на няколко места е така. Гранитогрес, калиброван!
Скрит текст:

Това го забелязахме още на първите няколко наредени плочки. Съвсем любезно, без скандали и без да го караме да сваля, каквото е наредено, го помолихме на другите стени да не е така. Отговорът му беше - събрах си нещата и си тръгвам Astonished ние в шок. С разбита баня, звъннахме на няколко други майстори, никой не можеше да започне веднага. А бяхме в апартамент, който трябва да освободим след 2 седмици (тук късмет, другите наематели се забавиха и успяхме да изкараме месец). След големи молби от наша страна, каза ок, продължавам, но искам още еди колко си. Уточнявам, че са пари не сме се пазарили, колкото иска, толкова. На този етап наивно си мислехме, че като сме му обърнали внимание на грешките, ще внимава повече... Оптимисти Simple Smile

2. Преди да започне му казахме за някои наши изисквания, например над мивката стената не побира 2 цели плочи и за да не се получи фугата в единия край, да ги отреже от двете страни поравно за симетрия. Дори си го нарисува на стената! Е, сложи си ги, както му е кеф, т.е. по-лесно - цяла и отрязана:
Скрит текст:

3. Унищожи сума ти плочки. Тези по-тъмните са мат. След като нареди почти всички се обади, че иска още, много се чупели при рязане. Бяхме взели доста резервни, позачудихме се, но щом трябва, отидохме за още. В магазина питахме имат ли рекламации, казаха не. Но уточниха, че този тип се режат по друг начин. После и следващите майстори потвърдиха. Назъбени са навсякъде, където е рязано. Показвам тук преди фугата. След нея обаче пак личи. Просто имаме късмет, че са ърбан стил и нашият вкус е по-откачен и не ни се набива в очите.
Скрит текст:

4. Направи прекалено голям отвор за бутона на казанчето. Да, ще се замаже, но можеше да е както трябва, те хората са си го измислили.
Скрит текст:

5. Хигиенният душ е с вграждане. Разби стената, монтира първата част и я зави с тиксо за предпазване Дотук добре. Но когато дойде време да се сложи слушалката и го развиха, изненада - завъртян хоризонтално. И това ще преживеем, ама...
Скрит текст:

6. Искахме 4 решетки на колоната при тръбите, за да е симетрично, във всяка плочка по 1 бр. Най-долната по необяснима причина не я сложил. На снимката не личи толкова, но на живо не стои добре. Ще сложа някаква изкуствена китка в ъгъла.
Скрит текст:

7. За тоалетната чиния казахме, че искаме ниска. Ние сме 163 и 170 см, той беше колкото нас, т.е. лесно можеше да прецени. Е, направо я висока. И това го разбрахме чак накрая, когато другите момчета закачиха чинията на вече "облечената" структура. Поръчах столче за крака. Опитвам се да оцелея психически като се самоубеждавам, че поне като ни схвана кръст ще се става лесно. При ниската преди си беше зор ставането с болки Trollface

8. Съгласихме се да облече тръбите, на нас не ни пречеха, но той настоя. Имаше достатъчно място да го направи така, че вратата да се отваря спокойно. Но не, блъска се. Ще слагаме стопер и ще внимаваме да не дебелеем (поне нещо здравословно Laughing).

9. Смъкна тавана ненужно ниско, защото беше наредил на някои места плочки с различен размер.

10. И последната капка, която вече преля не чашата, а кофата.
Всички шарки по вертикала и най-централната - хоризонтално! Той и на други не следваше шарките, но на живо не личи толкова. Тази обаче, с влизането в банята се открояваше:
Скрит текст:

Понеже ходехме всеки ден, хванахме грешката още преди да се е втвърдил материалът и да е сложена горната, ето така:
Скрит текст:
Въпреки ужасът, че пак може да си тръгне и след голямо умуване точно с какви, възможно най-мазни думи да го кажем, все пак му я показахме. "Ей, вярно, как съм я объркал, да, да, ще я обърна! Добре че видяхте навреме и още не е сложена горната." Добре, добре, ама не я обърна, следващия път като отидохме вече бяха наредни другите. Пак му казахме. После още веднъж. Ама то вече е трудно, много ще го забави и не знам си още какво. Тогава вече не издържахме и се разделихме по живо по здраво с риск да сме под наем още няколко месеца.

Ето как стои вече обърната от новите майстори:
Скрит текст:

За работата до този етап (наредени стени и под на баня малко под 4 квадрата, куфар на казанчето + монтаж, куфар на тръбите и окачен таван, само сложен, без довършителни работи и монтаж, объркан, на хигиенния душ) му платихме 1000 лв. И това му е много, реално няма нещо направено без грешка. Или ние сме твърде претенциозни клиенти?
Уби ми се цялата радост от новата баня. Дано бързо свикна.

Поне уцелихме гранитогреса - и двата вида са гладки и се чистят лесно. Най-много се притеснявах да не остават следи, но нито на гланцовите, нито на мат се вижда нещо след като изсъхнат капките Champagne
Докато те четях, мен ме заболя главата, пък не знам вие как сте се чувствали. На този и идиот да му кажеш, няма да е обидна дума, а мека...Това не е майстор, а рукожоп!
Въпреки това, пак пожелавам със здраве да ползвате банята, пък като речете, ще направите нова и така...Все ще дойде и този момент. Сега освен да наблегнеш на аксесоари и допълнения, дребните кусури няма да се виждат.
Плочките са много хубави и действително шарката се води по дължина, което е и идеята на такива плочки. Как е могъл да остави плочка, която разрушава целия замисъл?!
Преди повече от 20 години в баня двама майстори сами си преценяваха работата на тръгване и ако не харесат нещо /аз и ММ не забелязвахме никакви дефекти или неравности при лепенето/, сами си сваляха плочките и на другия ден почваха наново, докато според тяхната преценка са станали идеални. Техните критерии за качествено и красиво редене на плочки явно бяха по-високи от нашите /на лаици/ и така и трябва за професионалисти, а не обратно.

# 185
Оооо НСЧ,като те чета .... Излиза,че това което моя оплеска,но ще ме трови поне е само едно...
При мен подовите сифони останаха вдлъбнати с 5-6 мм. Rage .Жалко за Виега-та,която се регулира на височина.Дълго е да обяснявам/а и не съм убедена,че мога/,но "майстора" не предвиди гранитния праг/стоеше точно пред вратата на банята за монтажа Rage / и ги намали на височина много рано.И всичко това за 2 дни ,когато просто отсъствах от града.Иначе 2 пъти сменя плочки,защото  ги беше отрязал много и отделно го накарах да обърне почти всички да тръгва цяла от душа,а не точно там да са рязани/а това го бяхме говорили 1000 пъти/ .Добре,че го видях след работа и лепилото не беше изсъхнало-та ги пренареди.
Сигурно за това си отмъсти със сифоните. Rage
Иначе и аз сложих точно същия мисля хигиенен душ Simple Smile .

# 186
  • София
😂 😂 😂 Май и нашия хигиенен е същия модел.

НСЧ-🤗🤗🤗🤗🤗  през големи нерви сте минали и все пак-със здраве да си я ползвате, да се радвате на хубавото и да не забелязвате толкоз дефектите.. Все пак  новите майстори са пооправили каквото могат.

# 187
Оооо, сифонът го бях забравила, че е под чинията и не го виждам.
reninel, да те успокоя, няма начин да е по-зле от нашия Joy

Скрит текст:

Angel_Dust, благодаря!
Хигиенният го видяхме в наши приятели и много ни хареса. Но при тях налягането на водата е слабо и се пуска нормално. Ние сме със силно и при нас тръгва някак ударно. Не знам може ли да се регулира някак. При вас как е?

# 188
  • Sofia
Съчувствам ти! Моят опит е, че трябва да си вземеш отпуск, ако трябва и неплатен и да стоиш всеки ден по 8ч. При това, трябва да попаднеш и на майстор, който ще търпи някой да му е на главата, иначе е въпрос на луд късмет да попаднеш на някой който обича да изпипва нещата. Вероятно това е ключа - да намериш някой, който обича да изпипва нещата и му е неприятно да издава обекти с дефекти.

За съжаление повечето майстори нямат никво желание и амбиция да работят качествено, просто да си вземат парите и да продължат към следващия обект.

# 189
Оооо, сифонът го бях забравила, че е под чинията и не го виждам.
reninel, да те успокоя, няма начин да е по-зле от нашия Joy

Скрит текст:

Angel_Dust, благодаря!
Хигиенният го видяхме в наши приятели и много ни хареса. Но при тях налягането на водата е слабо и се пуска нормално. Ние сме със силно и при нас тръгва някак ударно. Не знам може ли да се регулира някак. При вас как е?
Като гледам така изрязаните плочки, направо бих го накарала този идиот да отиде да купи всичките плочки, да си изкърти "работата" и да почне наново или да върне всички пари за труд, но след като купи плочките и след това да върви на м...а си.

# 190
Човече, искрено съжалявам и напълно те разбирам. Hug
Не знам защо така, но почти всеки се оплаква от майстори и грешките им. Много е трудно да се намери читав такъв. Едно, че искат много пари, второ, че не го правят качествено.
Ако цената говореше за уменията и качеството, щеше да е друго.

# 191
Хахаха-НСЧ ,ти така мислиш.Довечера ще ходя да ми слягат вратата/нова защото майстора по грешка изхвърли здравата вместо другата/ и ще снимам,ако стане на лампи.Ноооо гледката е същата -още не знам как не съм го убила.Не знам как успя точно тях да оплеска,а по обикновения във ВС-то е сложен чудесно.
При мен сякаш има налягане и тръгва силно този душ.На Идеал стандарт е .Но не съм го пробвала още,защото не съм се прибрала.Само така като пусна изглежда силна струя.Но предполагам ако не се пуска на максимум няма да е толкова силно.
Кубратова -съгласна съм с теб,но знаеш ли какъв проблем е с майсторите.Ако го бях накарала да изкърти пак всичко щеше да ме зареже на никъде и къде да търся друг... То и този едва го открих.Поне където го хванах успях да го накарам да коригира всичко.Само пустите сифони изтървах.
julian -Аз като видях плочките и веднага пуснах 2 седмици отпуска и проверявах,че и поработвах с него Rolling Eyes..но ето ти леко мръднеш и гаф.
Но общо взето нямам други оплаквания май.Само да не избързвам,че не съм я пробвала още-пупупу .Направо ме е страх Grin Даже за едни лайсни той настояваше-щяло да стане по-хубаво ...

# 192
  • София
НСЧ... 😅Ох, ами аз лично още не съм го пробвала, само наливах една кофи не обърнах внимание, а мм не се е оплакал, той май го тества, тази баня още ме я ползваме, че искам да импрегнирам фугите първо, а нямам време... Сега се забавляваме с проблеми с подовото.  Но като отидем утре ще го пусна пак да обърна спец внимание. 🤣
Може и да греша, но ми прилича
Скрит текст:

# 193
  • волно калдъръмче
Здравейте,

Плочки 40х25 как е най-красиво да се наредят на стените в банята-  40 на ширина или на височина? Подовите плочки са 33х33 и ще ги редят шахматно. Ако има значение, плочките са мат; за стените светло сиви, за пода тъмно сиви
Зависи от височината и широчината на стените в помещението. Чисто пропорционално, ако височината е по-голяма от широчината, бих наредила плочките хоризонтално, за да се даде илюзия за простор в помещението. Обратното редене ще го направи да изглежда още по-високо и ще го стесни.

За пода и аз съм категорично за успоредното, а не диагоналното редене, но при посочените размери няма да се получи добре. Консултирайте се с майстора.

# 194
Angel_Dust,а защо импрегнирате фугите?
И ако някой компетентен може да каже това оплескване на сифоните какви проблеми може да създаде?Та да не ме хване сън още месец Smile .

Общи условия

Активация на акаунт