Банята - тема 45

• 42 801
  • 762
  •   1
Отговори
# 570
Може ли мнения за аксесоарите с вакуум , надеждни ли са ?

# 571
На мен не ми вършат работа. Два вида купих различни, всичко пада. Завинтихме ги.
В темата много хвалеха някакви такива, при мен не се получи.

# 572
Рано или късно падат.  С трясък. Посред нощ обикновено. А ако плочките не са идеално гладки падат рано.

# 573
  • Sofia
Споделям.
Защо Грое ли?

И не е нужно да е непременно Грое, де. Може да е Хансгрое, Рока май не са лошо, скъпите Идеал Стандарт също.

Нормално е да купуваме Грое или някои от топ марките. Ако доказаните марки като Грое е кекаво и тъпо, то куче-марките са потресаващи. Това, което сте сложили преди 20 години сега като качество няма нищо общо.

Колко хора си купуват смартфон веднъж на 10 години? Всеки гледа да го смени след година-две..
Като добре развито консуматорско общество (и Запада), гледаме да вземем най-новото и модерното. За какво да ги правят издръжливи по 20 години, като след 2 години ще мрънкат хората, че е демоде. Ясно е, че не си правиш ремонт всяка година, но производителите очакват, че след 10 години ще си направил такъв, харесва ти или не.

И понеже това е масова практика всички, за да горе-долу конкуретно способни и те влагат материали, но поне малко се презапасяват спрямо "нормалните" марки. Така, че очакваш от бранд като Грое да изкара повече от всичко друго на пазара, а куче-марките не изкарват много.

Преди 20 години нещата бяха различни и конкуренцията беше кой ще направи по-качествен продукт. Сега искаме на цените от преди 20 години да имаме същото качество продукти, ама това няма как да стане.

# 574
Ми не купувам Грое, не ме кефи толкова пари да изсипвам за чешма.
На мен ми омръзват по-често, отколкото се развалят, обикновено, батериите. Сменяме ги на около 2-5 години. На мивките по-често. Все ми е тая марката, гледам ги на фасон.

# 575
И марките - Грое и Хансгрое, имат различни серии - базови, средни и премиум. Цените са съответни на качеството. Най-базовите серии са с по-компромисни материали. Хубавото на Амазон-а е, че има реални оценки от потребителите, не измислени и платени като в бг-сайтовете. Има си опция за онлайн превод, ползвам за превод от немски, например.
На душовете слушалките и маркучите се смятат за консуматив, но и при тях марките имат различни серии-евтини и скъпи. Аз смятам това за консуматив, така че това не го гледам. Гледам основната част - батерията и тръбата към горния душ да са ми ОК. Купих средна като цена серия. За слушалки съм доволна от лидълските, преди 2 дни купих замяна на пак лидълска слушалка, за 12 лв., че досегашната почна да пропуска от уплътнението - след 2-3 изпускания на пода.
Писала съм и преди - евтина батерия в кухня и баня, чува се не само в съседното помещение, но и през 2-3. Като тръгне някой да се мие и къпе в банята, събужда всички в апартамента. Иначе си работи батерията. Сменихме с Хансгрое за душа и Идеал стандарт - към 100 лв., за батерията на мивката и положението вече е коренно различно с шума.
Иначе всеки се съобразява с желанията и парите си, много засукани батерии и душове има и по магазини около сергиите на Женския пазар, там са най-евтини. Съвсем неизвестна марка, дори не са Интер керамик. На външен вид може и да стават, но на мен не ми се занимава да ми се прецака, винаги е в най-неподходящия момент, че да сменям редовно.

# 576
  • София
Как така се чува? 😂

# 577
Ми ако пеят в банята ☺️
И аз не знам как се чува батерията. Водата, която се удря в мивката може, ама ... Това е до сила на струята. Какво общо има самата батерия?

# 578
  • Пловдив
Водата излиза много шумно през смесителя .Често има характерно бучене ,да го нарека .И на мен ми се е случвало с някои нискобюджетни такива .

# 579
Не бучене, а фучене беше при мен, така бих го определила. Много шумно. Независимо колко силна струя се пуска.
Колкото и смешно да се струва на някои хора, ако тръгнат да четат подробни описания на душове и батерии по чужди сайтове (по чужди, защото по българските информацията е  сведена до минимум, тип - нали виждаш на картинката какво ще купиш), ще видят, че за някои модели има изрично написано, че са с по-ниско ниво на шум.
И да, става дума за стари батерии от евтини модели.

# 580
  • София
Ми аз и стари тъпи бг батерии имам и съм имала и нищо не ми фучи...

# 581
А къде видя да съм написала, че всички стари или всички евтини батерии фучат? Или просто да си контра на всичко, което напиша?!?

# 582
  • София
Даваш го като основрн плюс на грое... С което се предполага, че ако не е батерия за 800лв ще е шумна... Само казвам, че изобщо не е задължително, ни да шумна, ни да се развали по-бързо.

Julian  сменяме си телефоните, уредите, мивките, колите, сапунерките и каквото още щеш друго начесто, не защото сме добри консуматори, искаме да сме модерни и мрънкаме през две години, че са станали демоде и не знам какви други глупости... сменяме защото това е производственото качество и на скъпо и на евтино, защото ТЕ-производителите имат нужда всичко да се чупи и хората да им се налага да купуват нови неща, искат-не искат.
Та нещо фокуса ти е на грешно място, проблемът е в производителите, не в потребителите. Не ги извинявай.

Последна редакция: чт, 08 фев 2024, 10:30 от Angel_Dust

# 583
  • Варна
Действително фучат някои батерии. В една приятелка са стари, може би 20 годишни. Не помня марката. Масивни и здрави, с грубоват дизайн. Работят си екстра, но наистина са шумни дори когато ги пусна на тънка струя. Все едно се чува въздух под налягане вътре. Даже тогава се чуват повече, защото като се увеличи струята на водата, шумът от течащата вода в мивката заглушава другия шум от батерията.

Ние сега ще слагаме всичко на Грое в новата баня. Купих най-евтините базови душ, термостатна батерия, вградена структура, тоалетна чиния и капак на марката. Всичко тръгна от това, че разполагаме с един скъп смесител за мивка на Грое, който не сме купували, нещо като подарък ни е от преди 2 години и седеше в мазата. Сега като дойде ред на ремонта, решихме, че ще го използваме и покрай него ще е добре всичко да бъде стилово на една марка. За вградената структура 100% от мненията, които съм чула или прочела, са за Грое. А за тоалетната чиния - просто търсих възможно най-късата и се оказа, че най-късият модел на пазара - 49 см, е именно на Грое.

# 584
  • София

50годишна батерия при пускане на водата не бучи.

Общи условия

Активация на акаунт