Банята - тема 45

• 42 784
  • 762
  •   1
Отговори
# 630
Аз искам да го сложа над съществуващи плочки, които нямам възможност да подменям и къртя, така че този момент надали ще е твърде рисков.

# 631
А каква е целта на това с винила?
Да, сега погледнах горе. По-добре от винила е да се сложат новите плочки без къртене. Това е вода все пак.

# 632
Ето тук е показано че ги лепят върху плочки. Ако все пак някой се разпознае в това че е поставил винил в баня, ще съм благодарна да ми даде повече инфо и ако може - снимки
https://www.dumawall.com/en

# 633
  • Sofia
Не съм сигурен какъв реално е въпроса? Ако не ви притеснява това с отварянето на фугите и минаване на вода под тях - то не виждам какъвто и да е друг проблем по отношение на поставянето им.

Вероятно производителя много подробно е описал какви са изискванията - примерно къде/дали се поставя силикон спрямо стените и какво се полага под тях като мембрана.

# 634
Нашата на село е с ПВЦ панели

# 635
Просто търся мнение от някой, който е поставил- как се държи материала след някакво време на употреба, как се почиства .. въобще реален отзив, а не становище на производител

# 636
  • София
....
Имай предвид, че дори най-добрите марки за винил, ти дават ден-два..седмица да не пропусне фугата при мокрене, но няма 100% ефективен метод който да е сигурно, че няма да пропусне, както и колко качествено ще е полагането.
julian, които са най-добрите марки за винил?

# 637
  • Sofia
Следя един канал в ютюб, потърси за следното заглавие там "What are the BEST Brands of Vinyl Plank and How to Test their QUALITY".

second, тъй като беше написала, че ще е върху старите плочки - предполагам, че сифона е рогов (кръгъл), с няколко наклона към него. Това за да стане с винил ще трябва не само рязане на отделните плоскости, но и преправяне и запълване със силикон на фугите. Като цяло ми изглежда лоша идея. Бих отишъл към лепене на плочки отгоре.

Каква е причината да се пазят старите плочки, а не да се сменят?

Последна редакция: пт, 16 фев 2024, 14:57 от julian

# 638
Нито ПВЦ панели, нито винил в банята.
Фугинът не е ненужна измишльотина, но  щом и той се изронва с времето, какво да очакваме от тънкия слой лепило за винил?
Мухъла ще мирише.
Хигиената е без коментар.
Икономията ще излезе солена като дойде застрахователя на съседа отдолу. Отделно, че и той може да заведе дело.
Едно време баните в панелките са предавани с блажна боя върху стените. Може и да не е топ, но поне е хигиенично и  със сигурност няма да съсипе жилището отдолу докато се посъберат парички истински ремонт.
Не е опция лепенето на плочки върху плочки. Да правят го , но на собствен риск, щетата е платеното за труд и материали и  накрая-пак в изходна позиция. Новите плочки са много по-тежки от старите.

Наличието на работещ електроуред и водна пара в помещението е предпоставка за  протичане на ел ток  Т.е ако сте се къпали и после решите да пуснете пералнята преди помещението да е напълно изсъхнало , може да пострадате..Парата уврежда и скъсява живота на уредите.

В студените зимни дни температурата на водата от студения кран може да е под 10 градуса. Свалям шапка на смелчаците, за които не е проблем да се измият само със студена вода.
Скрит текст:
Имате ли идея как да сложа тук трипътен кран?
Искам хигиенен душ и ако не е тук трябва да кабанализирам шкафа на мивката.
И аз имам същия казус. Но тук не е ли само студена вода. Как ще се върже хигиенен душ?
Да, само студена вода е. Има хигиенни душове само със студена вода.

Това се включва в ето такава батерия:
https://www.google.com/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fcdncloudcart. … fYQMygvegUIARC6AQ

Последна редакция: сб, 17 фев 2024, 19:57 от mamamari

# 639
Като се лепят плочки върху плочки нали се слага някакъв грунд за по-добро залепване/сцепление? А пречи ли да се намаже и хидроизолация, преди да се налепят плочките? Аз не съм фен на подобна технология, но се налага, когато човек няма парите и времето да се изкърти всичко, за да ремонтира начисто.

Пералня и сушилня в баня - контакт с необходимата защита и, естествено, да не се мокрят директно. То и бойлерът е на ток, ама се слага в банята, нали? Аз имах пералня, която изкара 15 години в банята, някъде към 10-тата година смениха платка, която явно е най-уязвима на влагата, към 15-тата година просто спря и не тръгна. Проблем е ръждясването по външните ръбове, миенето под и около нея. Но пък то сегашните уреди дори в кухня или в ниша в коридора пак не карат по 10 години по правило.

За виниловите планки - имаше потребителка, която живее в скандинавска държава, тя беше казала, че там баните са предимно с винил и няма проблеми. Гледах и аз по сайтовете, но 1) скъпи идват, по-малко фирми ги предлагат и държат високи цени, и 2) доколкото разбрах технологията от описанията, дано не съм се объркала, ама май се монтират на профили, т.е. на "скара", което изяжда място в нашите и без това малки бани.

# 640
  • Варна
Усещам как започва да ми се скъсява животът. 3 седмици чаках за алуминиева врата и пвц прозорец и накрая получавам надрана дръжка на вратата, пробита каса на вратата при монтажа, сгрешен тип заключване на вратата, сгрешени стъклодържачи на прореца и съответно сгрешена дебелина на стъклопакета. Сега ще чакам още 2 седмици за монтаж на нова врата и стъклопакет.

# 641
  • София
Didi, коя фирма?

Кой магазин ще ми препоръчате за marazzi?

# 642
  • Варна
Русев Пласт във Варна…

# 643
Кой магазин ще ми препоръчате за marazzi?

Диляна дизайн са основен вносител на Мараци, има координати на магазина в Дружба - не е бог знае какво. Но има и координатите на склада, в кв. Левски,  по пътя към летището - през махалата. Laughing

https://diliana-design.com/?page_id=7342

Ние си харесахме подови плочки на Мараци в друг магазин - Мултимодизайн, но ги взехме на практика от въпросния склад. Там има изложени и по-стари, аутлет плочки. Не само аутлет. Ако имате кола, звъннете и се разберете да отидете на място.

Джия също продават Мараци, Студио сенс - също. Но е много вероятно да ползват отново Диляна дизайн. Но не пречи да огледате и в тези магазини, особено Джия.

# 644
  • София
Много благодаря 🙂
Харесах вчера онлайн evolution marble и искам да видя вариантите на живо. Имате ли впечатления за качеството на marazzi? Имам лош опит с уж хвален гранитогрес на друга марка, който беше гланциран и започна да се бели след година. Не им помня вече името, за жалост, някакви испански..

Общи условия

Активация на акаунт